چهارشنبه 25 تیر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

تلاش سناتورهای آمریکایی برای فشار بیشتر بر ایران

دویچه وله - و سناتور بانفوذ آمریکایی در نامه‌ای از همکاران‌ خود خواستند که با اعمال فشار بیشتر، ایران را در مناقشه هسته‌ای وادار به عقب‌نشینی کنند. بازرسی کامل تأسیسات هسته‌ای ایران یکی از خواسته‌های آنهاست.

رییس کمیته روابط خارجی سنا، رابرت منندز و سناتور لیندسی گراهام، نامه‌ای بین سناتورها توزیع کردند که در آن خواستار رفع هرگونه شبهه در مورد ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران شدند. از جانب دیگر، این دو سناتور بانفوذ اعتقاد دارند که دولت باراک اوباما نباید بدون حمایت کنگره گامی در این راستا بردارد.

دو نماینده کنگره از احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه، جمهوری اسلامی را به داشتن سابقه‌ای پرفریب در برنامه هسته‌ایش متهم کردند. آنها از این که ملاحظات آمریکا در توافق‌نامه‌ی آتی در نظر گرفته نشود، ابراز نگرانی کردند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


رابرت منندز و لیدنسی گراهام عقیده دارند که توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند باعث توقف تحریم‌های آمریکا شود که این به رشد اقتصادی ایران کمک می‌کند و همین موجب می شود که ایران بتواند برنامه هسته‌ای خود را دنبال کند.

دو سناتور یادشده همچنین خواهان آن شدند که در صورت عدم پای‌بندی تهران به تعهداتش، تحریم‌ها از سر گرفته شود.

هنوز مشخص نیست این نامه چقدرمی‌تواند در جلب حمایت ۱۰۰ سناتور موفق باشد. نمایندگان تا چهارشنبه (۱۶ ژوئیه برابر ۲۶ تیر) یعنی ۴ روز پیش از پایان ضرب‌الاجل ، فرصت دارند که این نامه را امضا کنند.

روند مذاکرات هسته‌ای

این درخواست هم‌زمان با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۶ قدرت جهانی از جمله آمریکا مطرح شد. هدف گفتگوها رسیدن به توافقی برای مهار برنامه اتمی ایران در ازای رفع تدریجی تحریم‌های اقتصادی فلج‌کننده علیه این کشور است. این مذاکرات در وین، پایتخت اتریش، در حال انجام است.

وزیر امورخارجه آمریکا، جان کری، دوشنبه در وین برای دومین بار با همتای ایرانی خود، محمدجواد ظریف، دیدار کرد تا برای اتخاذ تصمیم سرنوشت‌ساز در مورد برنامه هسته‌ای ایران اعمال فشار کند. تا این لحظه، کشورهای ۵ به اضافه یک و ایران از پیشرفت مذاکرات رضایت نداشته‌اند.

مخالفان نامه ضدایرانی سناتورها

برخی از فعالان سیاسی که خواستار رسیدن به توافق درمذاکرات هسته‌ای هستند، از توزیع این نامه انتقاد کردند. آنها این نامه را اقدامی به منظور منحرف کردن مسیر گفت‌وگوها دانستند.

داریل کیمبال، مدیر انجمن کنترل تسلیحات آمریکا، گفت که سنا باید مراقب باشد و بی‌جهت روند مذاکرات را در این شرایط بحرانی پیچیده نکند. وی افزود در غیر این صورت سنا مسئول عواقب بعدی خواهد بود.

توجیه نامه علیه ایران

رهبران دموکرات سنا در اوایل سال جاری میلادی طرح پیشنهادی توسط منندز ومارک کرک را متوقف کردند. در طرح مزبور آنها خواستار قطع کامل صادرات نقت ایران بودند.

سخنگوی مندز گفت که نامه با هدف ایجاد انحراف در مسیر گفت‌وگوها توزیع نشده است. او ادامه داد که همین حمایت نمایندگان آمریکا از تحریم‌ها بوده است که دولت ایران را وادار کرده پشت میز مذاکره بنشیند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016