شنبه 22 شهریور 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

تهدید ابهام‌آمیز پلیس فتا برای کنترل واتس آپ و وایبر

• رییس پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های تلفنی با محتوای توهین‌آمیز نسبت به روح ‌الله خمینی هشدار داد. به گفته او پیام‌های خصوصی در واتس آپ و نرم‌افزارهای مشابه قابل کنترل هستند. کارشناسان در این باره نظرات گوناگونی دارند.

دویچه وله ـ اظهارنظرهای مقامات انتظامی جمهوری اسلامی در باره شبکه‌های اجتماعی و پیامک‌های تلفنی این شبهه را ایجاد می‌کند که دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی یا قادر به کنترل کامل وسایل ارتباط جمعی مدرن نیستند یا به گفته برخی کارشناسان، نیروهای تندروی بانفوذ امنیتی با مقاصد خاصی دست به این اقدامات می‌زنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


پس از اظهارات رئیس پلیس ایران در باره "اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی"، رئیس پلیس فتا نیز "اهانت‌گران" را تهدید به مجازات کرد. کمال هادیانفر در این باره ضمن بیان اینکه در حال حاضر مرکز ملی کمیسیون تعیین مصادیق مجرمانه در این زمینه مسئول است گفت: «شناسایی کسانی که منشاء انتشار پیام‌های توهین‌آمیز به امام خمینی هستند، روال خودش را طی می کند ».

رئیس پلیس فتا همچنین در رابطه با شبکه‌های مبتنی بر تلفن‌های هوشمند همراه مانند وایبر و واتس آپ و لزوم فیلتر آنها گفت: «پلیس فتا مرجع فیلتر واتس آپ و وایبر و سایر شبکه‌ها نیست ولی در صورتی که کمیسیون مرکز ملی فضای مجازی بخواهد در این زمینه تصمیمی بگیرد ما هم مسائل و پرونده‌هایی که در این رابطه داریم را مطرح می‌کنیم. »

پیش از هادیانفر، احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در این رابطه گفته بود، موج اهانت به بنیانگذار جمهوری اسلامی بالا گرفته و مسئولان باید دست به اقدامات تنبیهی بزنند. او همچنین اظهار داشت: «مسلما اگر پیش از این در برابر اهانت و تمسخر برخی بزرگان سکوت نمی‌کردیم، امروز دامنه این وقاحت در فضای مجازی گسترده نمی‌شد.»

پس از اظهارات احمدی مقدم، صادق زیباکلام در مصاحبه با ایسنا، گفت: «من معتقدم به احتمال خیلی زیاد، کسانی که پشت این پیامک‌ها قرار دارند‌، اشخاصی هستند که در درون تشکیلات وابسته به اصولگرایان تندرو قرار دارند.» به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، عده‌ای به قصد جلوگیری از اینترنت پرسرعت و شبکه‌های اجتماعی دست به چنین اقداماتی می‌زنند.

کنترل واتس آپ و وایبر

اظهارنظرهای مسئولان نیروی انتظامی باعث شده‌اند که کاربران زیادی نسبت به امن بودن نرم‌افزارهایی مانند واتس آپ و وایبر دچار تردید شوند.
در این رابطه نظرات گوناگونی وجود دارد. امین ثابتی، کارشناس فناوری وب در مقاله‌ای که در سایت خود انتشار داده، معتقد است که واتس آپ امن است و تمامی ضعف‌های امنیتی آن برطرف شده‌اند. او به رمزگزاری اطلاعات ردوبدل شده اشاره می‌کند، اما برخی کارشناسان معتقدند که خود این رمزگزاری‌به این دلیل که همگون اعمال می‌شود، یعنی برای همه دستگاه‌ها از یک شیوه رمزگزاری استفاده می‌شود، یک حفره امنیتی به‌شمار می‌رود.

البته ثابتی و دیگر کارشناسان وب هم‌نظرند که در رابطه با گوشی‌های هوشمند و اینترنت امنیت ۱۰۰درصد وجود ندارد. به عنوان مثال، حتی اگر فردی تمام نکات امنیتی که در سایت‌های گوناگون ذکر می‌شوند را رعایت کند، باز هم ممکن است که با نصب اپلیکشنی که در نگاه نخست عادی به نظر می‌رسد، حریم خصوصی خود را به خطر بیاندازد. به ویژه کسانی که اطلاعات چت‌های خصوصی خود را روی سیم‌کارت ضبط می‌کنند، از ضریب امنیت پایین‌تری برخوردارند.
به همین خاطر به دارندگان گوشی‌های اندروید توصیه می‌شود که از ضبط اطلاعات خصوصی و پروتکل چت‌ها بر روی سیم‌کارت پرهیز کنند.

در حال حاضر بیش از ۵۰۰ میلیون نفر از خدمات واتس آپ استفاده می‌کنند. روزانه حدود ۷۰۰ میلیون عکس و ۱۰۰ میلیون ویدئو از طریق واتس آپ ارسال می‌شود. شمار کسانی که در آلمان واتس آپ را روی گوشی هوشمند خود نصب کرده‌اند ۳۲ میلیون نفر اعلام شده است.

امنیت وایبر

امین ثابتی می‌گوید که وایبر تا یک سال پیش مطمئن نبوده، اما اکنون "تاحدودی امن است". او هم مانند بسیاری از کارشناسان وب معتقد است که پیام‌های نوشتاری و ارسال عکس از طریق وایبر به میزان زیادی امن است، اما نسبت به مکالمات صوتی و ویدئویی هشدار می‌دهد.

ثابتی در مطلبی که در پاسخ به تهدید رئیس پلیس فتا نوشته است، تاکید می‌کند: تا جایی که می‌توانید از نصب اپلیکیشن‌های بی‌خود و مشکوک و نیز از WiFi مکان‌های عمومی مانند هتل و کتابخانه خودداری کنید و در صورتی که هم که وصل می‌شوید، حتما از طریق وی‌پی‌ان یا دیگر ابزارهای دور زدن فیلترینگ وبگردی کنید.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016