شنبه 12 مهر 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

سوئد «کشور فلسطین» را به رسمیت خواهد شناخت

استفان لاف ون نخست وزیر جدید سوئد می گوید که کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و به این ترتیب سوئد اولین کشور قدیمی عضو اتحادیه اروپاست که چنین می کند.

او در نطق مراسم تحلیف خود در پارلمان گفت که مناقشه میان اسرائیل و فلسطین را فقط می توان با راه حل دو کشور در کنار هم حل کرد.

او گفت که این کار باید طی مذاکره در چارچوب قوانین بین المللی انجام شود.
سوئدی ها در انتخابات ماه گذشته ائتلاف راست میانه تحت رهبری فردریک راینفلت را پس از هشت سال حکمرانی از قدرت برکنار کردند.

به این ترتیب سوسیال دموکرات ها تحت رهبری لاف ون امکان تشکیل دولتی با سایر احزاب چپگرا از جمله سبزها را یافتند.

آقای لاف ون روز جمعه گفت: "یک راه حل دو کشوری نیازمند شناسایی دو جانبه و اراده ای برای همزیستی مسالمت آمیز است. بنابراین سوئد کشور فلسطین را به رسمیت می شناسد."

سوئد به جمع بیش از ۱۳۰ کشوری ملحق می شود که فلسطین را کشور می دانند.
بیشتر ۲۸ عضو اتحادیه اروپا از شناسایی فلسطین خودداری کرده اند و کشورهایی که فلسطین را به رسمیت می شناسند - مانند مجارستان، لهستان و اسلواکی - پیش از پیوستن به اتحادیه اروپا چنین کرده اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


کمپین طولانی

فلسطینی ها مدت هاست خواستار ایجاد یک کشور مستقل تحت حاکمیت ملی فلسطینی ها در کرانه باختری هستند به طوری که بین المقدس شرقی پایتخت آن باشد و نوار غزه هم بخشی از آن.

خبرنگاران می گویند که حرکت سوئد احتمالا با انتقاد شدید اسرائیل و آمریکا مواجه خواهد شد که استدلال می کنند یک کشور مستقل فلسطینی باید از طریق مذاکرات شکل بگیرد.

یاسر عرفات رهبر فلسطین در سال ۱۹۸۸ به طور یکجانبه وجود یک کشور فلسطینی با مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ را اعلام کرد.

در آن زمان حدود ۱۰۰ کشور عمدتا اعراب و کشورهای کمونیستی و غیرمتعدها از جمله در آمریکای لاتین فلسطین را به رسمیت شناختند.

پیمان ۱۹۹۳ اسلو میان سازمان آزادی بخش فلسطین و اسرائیل به شناسایی متقابل منجر شد. با این حال دو دهه مذاکرات جسته گریخته صلح از آن زمان تاکنون منجر به یک راه حل دایمی نشده است.

در سال ۲۰۱۲ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ارتقای موقعیت حقوقی فلسطینی ها به "یک کشور ناظر غیرعضو" رای داد.

فلسطینی ها در سال ۲۰۱۱ برای کسب عضویت کامل در سازمان ملل تلاش کرده بودند که به علت عدم حمایت شورای امنیت سازمان ملل ناکام ماند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016