چهارشنبه 12 فروردین 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

عضویت فلسطین در دیوان بین‌المللی لاهه رسمیت یافت

• حکومت خودگردان فلسطین رسماً به عضویت دیوان بین‌المللی کیفری درآمد. اکنون فلسطین می‌تواند از اسرائیل به اتهام جنایت جنگی در جنگ غزه و همچنین به خاطر شهرک‌سازی در کرانه باختری به دیوان لاهه شکایت کند.

رادیو زمانه ـ در مراسمی که در لاهه صبح چهارشنبه، اول آوریل با شرکت مسئولان و قاضیان دادگاه و یک هیأت فلسطینی به ریاست ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان برگزار شد، دیوان بین‌المللی کیفری فلسطین را رسماً به عنوان صد و بیست و سومین عضو خود پذیرفت.

صائب عریقات، سیاستمدار فلسطینی در نطقی که به این مناسبت در یکی از رادیوهای فلسطین ادا کرد از «یک روز تاریخی برای مردم فلسطین» سخن گفت. او همچنین خبر داد که مدارکی مبنی بر وقوع جنایت جنگی در جنگ غزه به دادگاه بین‌المللی لاهه تسلیم شده است.

بنا به گزارش سازمان ملل در آخرین جنگ غزه که ۸ ژوئن ۲۰۱۴ آغاز شد، اسرائیل حدود ۱۸ هزار خانه را ویران کرد و بیش از ۱۰۰ هزار تن از فلسطینیان بی‌خانمان شدند. طی۵۱ روز درگیری بین اسرائیل و گروه‌های رادیکال فلسطینی که بالاخره عصر ۲۶ اوت به آتش‌بس نامحدود بین طرفین منتهی شد، ۲۲۵۰ فلسطینی که ۱۵۶۳ نفر آن‌ها غیر نظامی بودند کشته شدند. در میان این افراد ۵۳۸ تن در سنین کودکی بودند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در اوت ۲۰۱۴ سازمان ملل به اعضای کمیته تحقیق شورای حقوق بشر مأموریت داد که احتمال وقوع جنایت جنگی در نوار غزه از سوی طرفین درگیری را بررسی کند. در آن زمان اسرائیل اظهار نگرانی‌ کرد و به تحقیق سازمان ملل پیرامون احتمال وقوع جنایت جنگی در نوار غزه اعتراض کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ریاض المالکی، وزیر خارجه تشکیلات خودگردان درباره عضویت فلسطین در دادگاه کیفری لاهه گفته است: «ملت فلسطین از آغاز آوارگی‌اش منتظر چنین روزی بوده. هر فلسطینی که متحمل تبعیض و بی‌عدالتی شده، حالا احساس می‌کند که چیزی شبیه عدالت در جهان وجود دارد.»

دادگاه کیفری لاهه در ۱۳ سال گذشته فقط سه حکم محکومیت صادر کرده است. اسرائیل عضو دادگاه لاهه نیست، با این حال این مرجع قضایی می‌تواند دولت اسرائیل و شهروندانش را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

فوریه سال جاری تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده بود که به عنوان «نخستین گام جدی در جهت احقاق حقوق فلسطینیان» از اسرائیل به دادگاه کیفری لاهه به اتهام شهرک‌سازی در مناطقی که اسرائیل از سال ۱۹۶۷ در کرانه باختری تصرف کرده و همچنین جنایت جنگی در جنگ غزه شکایت می‌برد.

حکومت خودگردان فلسطین اوایل ژانویه سال جاری مدارک عضویت در دیوان بین‌المللی کیفری را تحویل داد. اسرائیل در واکنش به تقاضای عضویت حکومت خودگردان فلسطین در دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه پرداخت مالیات‌ها در مناطق ارضی فلسطینیان را متوقف کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۲، حاکمیت دولتی فلسطین را به‌صورت عملی (دو فکتو) و نه حقوقی (دو ژور) به رسمیت شناخته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016