دوشنبه 21 اردیبهشت 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

نقوی حسينی به‌نقل از عراقچی: دخالت سنای آمريکا اجرای توافق را حدود ۲ ماه به تأخير می‌اندازد

خبرگزاری تسنيم: سخنگوی کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست امروز اين کميسيون عراقچی اعلام کرد که دخالت سنا اجرای توافق را حدود ۲ ماه به تأخير می‌اندازد، از طرف ديگر قطعاً هيچ‌کس نمی‌تواند از اماکن نظامی ما بازديد کند.

خبرگزاری تسنيم ــ سيدحسين نقوی حسينی، در تشريح نشست امروز کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست امروز جنايات جنگی و کشتار بی‌رحمانه عربستان سعودی در يمن بررسی شد، در اين جلسه بروجردی جنايات آل سعود در عربستان را در تاريخ جهان اسلام نادر خواند و گفت که آل سعود به نام اسلام و خادم حرمين شريفين جنايات مشابه رژيم صهيونيستی انجام می‌دهد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


نماينده مردم ورامين در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بروجردی اعلام کرد که پشت جنايات مذکور آمريکا و سازمان‌های بين‌المللی قرار دارند که يار و ياور جنايت‌کاران و متجاوزان شده‌اند. کميسيون امنيت ملی جنايات مذکور را مجدداً به‌شدت محکوم و از ملت بزرگ ايران برای راهپيمايی باشکوه در سراسر کشور در محکوميت رژيم آل سعود تقدير کرد.

وی ادامه داد: در ادامه جلسه با حضور عراقچی عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده آخرين وضعيت و شرايط مذاکرات به‌همراه قشقاوی معاون وزير خارجه مورد بررسی قرار گرفت، در اين جلسه عراقچی گفت که بعد از بيانيه لوزان طرفين متونی را به‌عنوان پيش‌نويس تهيه کرده بودند که طی مذاکرات اخير اين متون به کار گرفته شد و تقريباً به يک متن واحدی دست يافته‌ايم که پرانتزهای زيادی داشت. بخشی از مسائل کاملاً روشن شده و پرانتزها حذف شده ولی بخش ديگری همچنان باقی مانده است. بنابراين هنوز مذاکرات سختی داريم. تا اينجا حدود ۲۰ صفحه تهيه شده که بعد از مقدمه، بخشی مربوط به فعاليت هسته‌ای و بخشی مربوط به لغو تحريم‌ها و بخشی هم جدول زمانی آن است. از دو روز آينده مجدداً کار روی متن را شروع می‌کنيم. البته در ضمائم هنوز مسائل اختلافی داريم.

وی افزود: عراقچی همچنين گفت که آنچه به نظر می‌رسد اين است که ما توافق را در متن مذاکرات دست‌يافتنی می‌دانيم. البته بيرون از مذاکرات لابی صهيونيست، سعودی‌ها و داخل آمريکا تلاش‌هايی می‌کنند که توافق انجام نشود. يکی از اعتراضات نمايندگان کنگره آمريکا و مقالاتی که سياسيون منتشر کردند اين است که توافق ايران را به‌عنوان يک قدرت صاحب فناوری هسته‌ای به رسميت می‌شناسد. بالاخره اينکه طرح اخير به سنا آمد مبنی بر اينکه اولاً کنگره در متن تغييری ندهد و ديگر اينکه کنگره به اعلام مخالفت رأی دهد (و اين يعنی عدم‌قبول) و سوم اينکه دولت فقط گزارش صحت اجرا را به کنگره بدهد. در چنين صورتی چه حالت‌هايی پيش می‌آيد و کنگره سکوت می‌کند. کنگره اعلام مخالفت می‌کند که رئيس جمهور آن را وتو می‌کند و شکست وتوی رئيس جمهور هم دوسوم آرای کنگره را می‌خواهد که امکان‌پذير نيست.

نقوی حسينی ادامه داد: معاون وزير خارجه افزود که تنها اثر دخالت سنا، اجرای توافق را حدود ۲ ماه به تأخير می‌اندازد و الّا اثر ديگری ندارد. حالا فرض کنيم کنگره وتوی رئيس جمهور را شکست، چه‌کسی ضرر می‌کند؟ قطعاً آمريکايی‌ها ضرر می‌کنند. چون ما به راه خود ادامه می‌دهيم در حالی که وحدت ۱+۵ دچار شکست می‌شود، تحريم‌ها متزلزل می‌شود، شورای امنيت توافق را تاييد کرده و نتايج حاصله به ايران می‌رسد و اروپايی‌ها با ايران همراه شده‌اند، تحريم‌های آمريکايی به اين شکل لغو می‌شود که تحريم‌های دولت آمريکا لغو می‌شود. تحريم‌های کنگره توسط دولت متوقف می‌شود. تحريم‌های مالی ــ اقتصادی اروپا لغو می‌شود و تحريم‌های شورای امنيت هم لغو می‌شود، ما به‌دنبال همزمانی اقدامات طرفين هستيم و در اين زمينه به راه‌حل‌هايی هم رسيده‌ايم.

به گزارش خانه ملت، وی گفت: عراقچی در پاسخ به اين سؤال که چرا کنگره بعد از لوزان وارد عمل شد، گفت که چون تا بيانيه لوزان چيزی روشن نشده بود، وقتی که ما عضو آژانس و ان‌پی‌تی باشيم، بازرسی‌های آن را خواهيم داشت و وقتی که پروتکل الحاقی را پذيرفتيم، بازرسی‌های آن را پذيرفته‌ايم، بنابراين بازرسی هميشگی است، مگر اينکه پروتکل را نپذيريم يا از ان‌پی‌تی خارج شويم. در قالب پروتکل الحاقی دسترسی مديريت‌شده نمونه‌برداری محيطی است و چيز ديگری نيست. بنابراين طرح اين موضوع که بازرسی، دسترسی به اماکن نظامی را ممکن می‌سازد درست نيست و هيچ‌کس نمی‌تواند از اماکن نظامی ما بازديد کند. نمونه‌برداری هم معنا دارد و کاملاً تعريف شده است.

نقوی حسينی گفت: عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده گفت که بين بازرسی و دسترسی تفاوت وجود دارد. نمونه‌برداری محيطی با بازرسی فرق دارد، حق حاکميت هيچ کشوری را نمی‌شود محدود کرد. هر کشوری در هر لحظه‌ای اراده کند، می‌تواند از تعهدات خارج شود اما توافقات براساس هزينه ــ فايده بين طرفين صورت می‌گيرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016