شنبه 2 خرداد 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

بيانيه سنای آمريکا درباره بازبينی توافق هسته ای

قانون بازبينی توافق هسته ای ايران سال ۲۰۱۵
پيشينه و جزئيات اساسی

«بدون اين لايحه، هيچ مانعی وجود ندارد که رئيس جمهور را از دور زدن مردم آ‌مريکا، لغو فوری تحريم هايی که کنگره وضع کرده است و اجرای يک جانبه توافق با ايران، باز دارد.»- سناتور باب کورکر



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پيشينه
در اقدامی که در سال ۲۰۱۰ شروع شد، کنگره با اکثريت آراء يکسری لوايح قوی را تصويب کرد که به فلج کردن اقتصاد ايران و در نهايت کشاندن اين کشور به پای ميز مذاکره کمک کرد. در اين تحريم های قانونی، مجوزهای امنيت ملی مختلفی برای لغو و شروط ديگری وجود دارد که رئيس جمهور قصد دارد از آنها برای تعليق تحريم های ايران به عنوان بخشی از هر معامله هسته ای نهايی استفاده کند.

قانون بازبينی توافق هسته ای ايران، از اقدام رئيس جمهور در لغو يا تعليق آن تحريم ها پيش از آنکه کنگره فرصت داشته باشد به اين توافق -در صورتی که حاصل شود- رای بدهد، جلوگيری می کند و به کنگره امکان می دهد چنانچه در برابر وتوی رئيس جمهور، معامله را رد کند، آن اختيارات را به طور دائمی حذف کند.

در حال حاضر هيچ محدوديتی برای استفاده رئيس جمهور از اين اختيارات در تعليق تحريم هايی که کنگره برقرار کرده است، وجود ندارد، هيچ الزامی برای اينکه کنگره جزئيات کاملی از هر توافقی با ايران را دريافت کند وجود ندارد، هيچ دوره بازبينی برای کنگره به منظور ارزيابی اين توافق لحاظ نشده است، هيچ شرطی برای اينکه رئيس جمهور پايبندی ايران را گواهی دهد، و هيچ راهی برای اينکه کنگره سريعا در صورت فريبکاری ايران، تحريم ها را مجددا وضع کند، وجود ندارد.

شروط اصلی
۱. اين لايحه از رئيس جمهور می خواهد توافق و همه اسناد مرتبط با آن را به کنگره ارائه دهد و همچنين کنگره را از روند راستی آزمايی و پايبندی ايران مطلع کند. اين امر امکان نظارت کنگره بر کل معامله و داشتن قضاوت مستقل درباره ارزش آن را ميسر خواهد کرد.

۲. اين لايحه رئيس جمهور را از اينکه تحريم های قانونی را در زمان بازبينی توافق در کنگره لغو کند، باز می دارد. اگر اين توافق و کل اسناد مربوط به آن تا قبل از ۱۰ ژوئيه ارائه شود، کنگره ۵۲ روز برای بازبينی اين معامله فرصت خواهد داشت و ممکن است ظرف ۳۰ روز به آن رای بدهد؛ رئيس جمهور پس از آن ۱۲ روز فرصت دارد اين لايحه را وتو کند و کنگره نيز ۱۰ روز فرصت خواهد داشت وتوی رئيس جمهور را بی اعتبار کند. اگر اين معامله در آخرين روزها پيش از تعطيلی ماه اوت (از ۱۰ ژوئيه تا ۷ سپتامبر) يا در مدت اين تعطيلی ارائه شود، کنگره ۳۰ روز ديگر فرصت خواهد داشت برای مدت کلی ۸۲ روز آن را بررسی کند.

۳. اين لايحه به کنگره امکان می دهد تا يک قطعنامه مشترک را صادر کند و به طور دائمی رئيس جمهور را از لغو يا تعليق تحريم های کنگره باز دارد. اين لايحه قدرت کنگره را درباره تحريم های قانونی افزايش می دهد و علاوه بر آن، در آن به صراحت قيد می شود اين لايحه موجب ابطال يا لغو هميشگی تحريم هايی که نيازمند رای گيری مجزا هستند، نمی شود.

۴. اين لايحه خواستار پاسخگو بودن ايران است و بر اين اساس از رئيس جمهور می خواهد هر ۹۰ روز به کنگره گواهی دهد ايران به توافق پايبند است. اگر ايران مفاد معامله را نقض کند، اين لايحه يک روند فوری را برای اينکه کنگره سريعا تحريم هايش را احيا کند، فراهم می سازد.

۵. اين لايحه همچنين شامل الزامات بی سابقه ای درباره گزارش کردن حمايت مستقيم و غيرمستقيم ايران از تروريسم، نقض حقوق بشر و آزمايش موشک های بالستيک است.

اقدام کميته

اين لايحه با رای قاطع ۰-۱۹ در کميته روابط خارجی سنا تصويب شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016