پنجشنبه 9 مهر 1394   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


پرخواننده ترین ها

گزارشی کوتاه از تظاهرات ۲۷ سپتامبر بروکسل برای همبستگی با مهاجران و متقاضیان پناهندگی، علی صمد

فراخوانی تحت عنوان " پلاتفرم شهروندان برای حمایت از پناهندگان" جهت دعوت از شهروندان بلژیکی برای شرکت در "تظاهرات همبستگی" با مهاجران و متقاضیان پناهندگی در شبکه های اجتماعی و وسایل ارتباط جمعی در سطحی وسیع پخش شد. در این فراخوان آمده است:" در حال حاضر جهان با موج وسیعی از پناهندگان روبروست. مردان، زنان و کودکان از جنگ و سرکوب فرار می کنند. آنها برای رسیدن به مناطق امن جانشان را به خطر می اندازند تا بلکه بدین طریق وارد اروپا شوند. وقتی آنها وارد کشورهای عضو اتحادیه اروپا می شوند با موانع و کمبودهای بسیاری مواجه می شوند... در حال حاضر همبستگی با پناهندگان بسیار گسترده است و یک پلاتفرم همبستگی با مهاجران و پناهندگان توسط طیف وسیعی از شهروندان بلژیکی در بروکسل در پارک ماکسی ویلیام برای کمک رسانی به آنها تشکیل شده است".



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


این تشکل گسترده جامعه مدنی بلژیکی در ادامه فراخوان خود اعلام کرد:" برای همبستگی با مهاجران و متقاضیان پناهندگی، مشترکا با هم در تظاهرات ۲۷ سپتامبر شرکت کنیم تا بلکه رهبران کشورمان صدای شهروندان بلژیکی را برای رعایت شان و منزلت انسانی و احترام به قوانین بین المللی در خصوص پناهندگی و مبارزه با خارجی ستیزی و نژادپرستی را بشنوند."

از فراخوان مذکور صدها انجمن و تشکل مدنی هنرمندان، شاعران، نویسندگان، سندیکاهای کارگری، زنان، فعالین سیاسی و شخصیت های علمی و فرهنگی و... کشور به حمایت پرداختند. در روز تظاهرات هیچ حزب سیاسی جدی پرچم حزبی خود را بالا نبرد. همه حول شعار "پناهندگان خوش آمدید" و "همبستگی با پناهندگان" مشترکا در فضایی صمیمی و دوستانه دست در دست هم به آرامی تظاهرات کردند. نزدیک به ۲۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت داشتند. شاید بتوان گفت ظرف ۳۰ سال گذشته برای اولین بار است که شهروندان بلژیکی در این سطح گسترده به همبستگی با متقاضیان پناهندگی به خیابانها آمدند و به اشکال گوناگون این همبستگی را با صدای رسا اعلام کردند. حضور بلژیکی ها در تظاهرات ۲۷ سپتامبر بسیار سنگین بود. شاید بجرات بتوان گفت در حدود ۸۰ درصد تظاهرات کنندگان بلژیکی بودند. حضور زنان، کودکان و جوانان بلژیکی بسیار برجسته بود. شرکت مردم فلاماند زبان(هلندی زبان) نسبت به مناطق فرانسه زبان پررنگتر بود.

انتخاب رنگ ها وشعارهای متنوع در دفاع از پناهندگان، پوشیدن تی شرت های " پناهندگان خوش آمدید"، و بسیاری ابتکارات دیگر در تایید و تاکید بر شعار فوق در تظاهرات دیده می شد. همه این فعالیت ها و ابتکارات با همراهی گروه های کوچک موزیک، موج همراهی، دوستی و همبستگی شهروندان بلژیکی با مهاجران و متقاضیان پناهندگی را بخوبی نشان می داد.

پوشش خبری تظاهرات توسط وسایل ارتباط جمعی بسیار همه جانبه بود. چند شعار بصورت پلاکارد علیه مواضع احزاب راسیستی و گروه های خارجی ستیز توسط عده ای از جوانان در طول تظاهرات حمل می شد. فضایی عمومی در تظاهرات ۲۷ سپتامبر در جهت همبستگی با پناهندگان بود.

سازماندهندگان تظاهرات و حتی خود شرکت کنندگان چندان بدنبال سیاسی کردن فضای تظاهرات، نبودند. از نکات قابل توجه در این تظاهرات این بود که حضور خارجیان مقیم بلژیک در این تظاهرات چندان گسترده نبود. ایرانی ها به عنوان شهروندانی که از ۳۰ الی ۴۰ سال قبل در این کشورزندگی می کنند و غالب آنها روزی جز پناهندگان محسوب می شدند دراین تظاهرات حضور چندانی نداشتند و می شود گفت اصلا به چشم نمی آمدند.

در پایان تظاهرات، میتینگی در "پارک سنکانتنر" برگزار شد. این پارک روبروی ساختمان های مراکز مختلف اتحادیه و شورای اروپا قرار دارد. انتخاب محل پایان تظاهرات بدلیل اهمیت وجود این مراکز اروپایی بوده است. سازماندهندگان تظاهرات و برخی چهره های جامعه مدنی در میتینگ پایانی به سخنرانی پرداختند و غالبا از دولت و نخست وزیر بلژیک خواستند که با گذاشتن امکانات بیشتر به وضعیت متقاضیان پناهندگی رسیدگی کنند.

گزارش - علی صمد

لینک زیر کلیپی است از فعالین جامعه مدنی بلژیک در حمایت از متقاضیان پناهندگی:


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016