چهارشنبه 20 دی 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نقش اعتیاد و مشکلات اقتصادی در وقوع جرائم

معاون مبارزه با سرقت و جرائم خاص پلیس آگاهی با اشاره به افزایش 43 درصدی سرقت خودرو در سال جاری اظهار داشت: وقوع جرائم خرد در کشور رابطه مستقیمی با اعتیاد و مشکلات اقتصادی دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ فریدون خالقی فرد، صبح چهارشنبه در نشست خود با خبرنگاران با اشاره به آمار وقوع سرقت ها در 9 ماهه ابتدای امسال، اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد 93 درصد پرونده های تشکیل شده در پلیس آگاهی مربوط به جرائم سرقت می باشد که در 9 ماهه امسال وقوع سرقت ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته 21.3 درصد افزایش داشته است . همچنین میزان کشف به کشف جرائم سرقت با افزایشی 18.5 درصدی روبرو بوده است.

وی با اشاره به آمار سرقت خودرو در کشور نیز اظهار داشت: 52 درصد سرقت ها مربوط به وسایل نقلیه مانند خودرو، موتور و لوازم داخل خودرو می باشد. همچنین 22 درصد مربوط به سرقت های خاص مانند احشام، کیف قاپی و جیب بری بوده و 18 درصد بقیه سرقت های اماکن مانند خانه، مغازه و بانک است.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ادامه داد: بررسی میزان فراوانی سرقت ها در کشور نشان می دهد بیشترین سرقت مربوط به لوازم داخل خودرو با 31.4 درصد می باشد که بالغ بر 54 درصد این سرقت ها کشف می شود. پس از سرقت وسایل داخل خودرو سرقت موتور سیکلت با 12.4 و خودرو با 10 درصد در رتبه های بعدی قرار دارد. همچنین در 9 ماهه ابتدای امسال استانهای بوشهر، کردستان و همدان بیشترین کشفیات را در بین استانهای کشور به خود اختصاص داده اند.

سرهنگ خالقی فرد در ادامه با تقسیم کردن سرقت ها به دو روش عادی و به عنف گفت: فراوانی سرقت های عادی 99.7 درصد است و 2 درصد نیز مربوط به سرقت های به عنف می باشد. در سرقت های عادی میزان کشف به وقوع در کشور 63 درصد می باشد. امسال میزان کشف 19 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. در سرقت های به عنف نیز میزان کشف به وقوع بالغ بر 81 درصد است که نسبت به سال گذشته 1.2 درصد افزایش دارد.

معاون مبارزه با سرقت و جرائم خاص پلیس آگاهی سپس به آمار دستگیرشدگان در حوزه سرقت اشاره کرد و گفت: در 9 ماهه ابتدای امسال میزان دستگیری ها 5.4 درصد افزایش داشته است که 96.3 درصد دستگیر شدگان سارق و بقیه مالخر بودند. همچنین 42.8 درصد سارقان سابقه دار هستند. بررسی دستگیر شدگان نشان می دهد 97.1 درصد سارقان مرد و بقیه زن بوده اند.

وی در ادامه به نقش خودروسازان در پیشگیری از وقوع سرقت ها اشاره کرد و گفت: اقدامات پیشگیری پلیس بر اساس اطلاعاتی است که از سارقان به دست می آورد و اطلاعاتی که ما به خودروسازان می دهیم می تواند نقش موثری در کاهش وقوع سرقت خودرو داشته باشد. یکی از موضوعاتی که ما خیلی بر آن تاکید داریم بحث کدگذاری قطعات خودروها می باشد. موضوع دیگر در خصوص پیشگیری از سرقت از بین بردن زمینه مساعد برای سرقت می باشد. زمانی که زیمنه سرقت مساعد نباشد انگیزه ابتر خواهد ماند.

وی ادامه داد: خودروسازان داخلی باید ضریب ایمنی خودروهای تولید خود را بالا ببرند تا ما در خصوص خودروهای وارداتی حرفی برای گفتن داشته باشیم. آمارهای پلیس نشان می دهد درصدی از خودروهای سرقت شده در کشور، خودروهای وارداتی می باشد. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که 76 درصد خودروها یک ماه پس از سرقت کشف می شوند. سازمان های ذیربط در حوزه پیشگیری باید پاسخگو باشند و سازما و نهادهای دولتی به این نکته توجه داشته باشند که اموال بیت المال در اختیار آنها می باشد و باید از آن به طور ویژه محافظت کند.

خبرنگاری درباره سرقت برخی خودروها در کمتر از 11 ثانیه پرسید که خالقی فرد در این رابطه، گفت: این آمار صحیح نمی باشد. سرقت خودرو بستگی به تجهیزات ایمنی دارد که در آن استفاده می شود. خودرو پراید تا چند سال قبل در کمترین زمان ممکن سرقت می شد که حالا با توجه به اقداماتی که از سوی کارخانه سایپا صورت گرفته ایمنی این خودرو بالا رفته است. البته هنوز پراید بالاترین آمار سرقت را دارد که باید به تولید بالای این خودرو نیز توجه داشته باشیم. بعد از پراید، خودروهای گروه پژو در رتبه بعدی سرقت قرار دارند.

معاون مبارزه با سرقت و جرائم خاص پلیس آگاهی سپس به سرقت در پوشش مامور اشاره کرد و گفت: سرقت در پوشش مامور یکی از سرقت های مهم در کشور می باشد در حالیکه آمار وقوع آن کم است اما به دلیل اینکه وجهه پلیس را زیر سئوال می برد جزو سرقت های مهم در نظر گرفته می شود. بارها توصیه کرده ایم تمام ماموران موظف هستند در ابتدا خود را به شهروندان معرفی کرده و کارت شناسایی ارائه دهند. شهروندان در صورتیکه به ماموری مشکوک شدند بلافاصله باید با 110 تماس بگیرند.

خبرنگار مهر درباره وضعیت میزان سرقت خودرو در کشور نسبت به سال گذشته پرسید که خالقی فرد در پاسخ گفت: آمار سرقت خودرو امسال نسبت به سال گذشته 43 درصد افزایش داشته است. تعامل ما با خودروسازان خوب است اما هنوز به نقطه مطولب نرسیده است. باید توجه داشت یکی از انگیزه های سرقت خودرو سرقت قطعات با ارزش آن می باشد. اگر برای این قطعات هویت قائل شویم مطمئنا با کاهش آمار سرقت آن روبرو خواهیم شد. از سوی دیگر امسال تولید خودرو نیز افزایش یافته که این موضوع در افزایش آمار سرقت بی تاثیر نبوده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 



معاون مبارزه با سرقت و جرائم خاص پلیس آگاهی در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره سن مجرمان، اظهار داشت: در سرقت های باندی شاهد هستیم سرکرده های باند که اغلب افرادی با سن بالا هستند خود را در سرقت ها نشان نمی دهند و با فریب افراد جوان از آنها سوء استفاده می کنند. اما در سرقت های خود شاهد هستیم سن مجرمان بین 18 تا 25 سال می باشد.

خبرنگار مهر در خصوص رابطه اعتیاد و مشکلات اقتصادی با وقوع سرقت ها پرسید که خالقی فرد در پاسخ اظهار داشت: وقوع سرقت به خصوص جرائم خرد رابطه مستقیمی با اعتیاد و مشکلات اقتصادی دارد. بطوریکه بررسی پرونده ها نشان می دهد اغلب این دسته از سارقان به مواد مخدر اعتیاد داشته و برای تهیه هزینه مواد مخدر دست به سرقت می زنند. همچنین در آبان ماه امسال با مشکلات بوجود آمده شاهد افزایش وقوع سرقت های خرد در سطح جامعه بودیم.

سرهنگ خالقی فرد در پایان، در خصوص پرونده های زورگیری نیز، گفت: با اقدام اخیر قوه قضائیه و صحبت های آیت الله لاریجانی طی چند ماه اخیر شاهد سیر کاهشی زورگیری در سطح جامعه خواهیم بود. اما در 9 ماهه ابتدای امسال سرقت های به عنف، 1.2 افزایش داشته است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016