Tuesday, Jan 31, 2017

صفحه نخست » برکناری وزیر دادگستری آمریکا در پی سرپیچی از دستور مهاجرتی ترامپ

Sally-Yates-1.jpgبی بی سی ـ دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پی سرپیچی سلی ییتز، وزیر موقت دادگستری آمریکا، از دستور اخیر او در زمینه مهاجرت او را اخراج کرده است.

کاخ سفید گفت که آقای ترامپ از دانا بونته به عنوان کفیل وزارت دادگستری نام برده است. او دادستان فدرال در ناحیه شرقی ویرجینیا بود.

کاخ سفید در بیانیه ای نوشت: "سلی ییتز با خودداری از اجرای دستور قانونی با هدف حفاظت از شهروندان ایالات متحده به وزارت دادگستری خیانت کرده است."

در این بیانیه آمده است: "وقت آن است در مورد حفاظت از کشور جدیت به خرج دهیم. بررسی سفت و سخت تر پیشینه افرادی که از این هفت کشور خطرناک به آمریکا سفر می کنند اقدام شدیدی نیست. اقدامی معقول و لازم برای حفاظت از کشور است."

سلی ییتز که به طور موقت وزارت دادگستری آمریکا را اداره می کرد پیشتر به وکلای این وزارتخانه دستور داد از دستور اجرایی رئیس جمهور آمریکا در مورد منع ورود شهروندان هفت کشور به آمریکا دفاع نکنند.

او که منصوب باراک اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا بود در یادداشتی نوشت که مطمئن نیست دستور آقای ترامپ قانونی باشد و شاید دفاع از آن با وظیفه دادگستری دایر بر "اجرای عدالت" در هر شرایط" همخوانی نداشته باشد.

خانم ییتز معاون وزارت دادگستری بود اما پس از پایان کار لورتا لینچ، وزیر دادگستری باراک اوباما، موقتا مسئول اداره آن شد تا صلاحیت جف سشنز، نامزد دونالد ترامپ برای تصدی این وزارتخانه، در سنا تایید شود.

خانم ییتز گفت: "وزارت دادگستری در دفاع از این دستور اجرایی استدلال نخواهد کرد."

او در نامه خود به کارکنان این وزارتخانه اشاره کرد که دستور رئیس جمهور در دادگاه های مختلف به چالش گرفته شده است.

او گفت: "مسئولیت من اطمینان از این مساله است که موضع وزارت دادگستری نه فقط از لحاظ قانونی قابل دفاع باشد، بلکه ملهم از قوی ترین برداشت ما از قانون باشد."

"من مسئولم اطمینان حاصل کنم مواضعی که در دادگاه اتخاذ می کنیم با وظایف جدی این نهاد برای حفظ عدالت و دفاع از حق همخوانی داشته باشد."

آقای ترامپ از خانم ییتز خواسته بود تا زمان تایید جف سشنز به عنوان وزیر دادگستری در این پست باقی بماند.

آقای ترامپ پیشتر در توییتی نوشت: "دمکرات ها نامزدهای من برای کابینه را به دلایل کاملا سیاسی معطل کرده اند. آنها کاری جز کارشکنی ندارند. حالا باید با یک وزیر دادگستری اوباما کار کنم."

دونالد ترامپ روز جمعه دستوری را با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" امضا کرد که بر اساس آن ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق شد و براساس آن بازدید شهروندان هفت کشور به آمریکا برای ۹۰ روز ممنوع شد.

این کشو‌رها ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن هستند.

تصمیم آقای ترامپ برای منع ورود شهروندان هفت کشور با اکثریت مسلمان باعث اعتراضات خیابانی در آمریکا و سایر کشورها شده است.

در عین حال صدها دیپلمات آمریکایی طی یک "مکاتبه اعتراضی" رسما از این دستور انتقاد کرده اند.

براساس متن پیش نویس این مکاتبه که بی بی سی مشاهده کرده محدودیت های اعمال شده "باعث امنیت بیشتر آمریکا نمی شود، مغایر ارزش های آمریکاست و حاوی پیامی غلط برای جهان اسلام است."

همچنین دادگاه های آمریکا در چند ایالت بخش هایی از دستور آقای ترامپ را غیرقانونی دانسته و آن را متوقف کرده اند.

پیشتر کوین لوئیس سخنگوی باراک اوباما از حمایت او از تجمعات اعتراضی علیه دستور تازه مهاجرتی سخن گفت.

وی با تاکید بر "مخالفت بنیادین" باراک اوباما با "تبعیض بر مبنای عقیده و مذهب" گفت: "شهروندان [معترض] در حال استفاده از حقوق به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی برای آزادی اجتماعات هستند. دقیقا همان کاری که انتظار داریم وقتی ارزش های آمریکا در خطر هستند انجام شود".

سخنگوی رئیس جمهور سابق آمریکا گفته که آقای اوباما از میزان واکنش به دستور اجرایی آقای ترامپ "دلگرم" شده است.

روسای جمهور سابق آمریکا طبق سنت پس از ترک کاخ سفید از اظهار نظرهای سیاسی در مورد عملکرد جانشین خود پرهیز می کنند.

اما آقای اوباما که بارها بر اختلاف عمیق عقیدتی با دونالد ترامپ تاکید کرده پیش از ترک قدرت گفته بود به عنوان شهروند خصوصی در دفاع از ارزش های آمریکا سخن خواهد گفت.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy