Saturday, Apr 14, 2018

صفحه نخست » هزینه دفاع از عراق را ایران پرداخت، بهره مالی آن نصیب عربستان شد

iranIraq_041318.jpgعراق از ورود کامیون‌های ایران جلوگیری می‌کند

رادیو زمانه، ایران بازار عراق را به عربستان سعودی و ترکیه واگذار کرده است. عضو خانه صنعت و معدن می‌گوید: بغداد در رابطه تجاری با تهران شفاف رفتار نمی‌کند.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، جمعه ۲۴ فروردین به نقل از رضا امیدوار تجریشی رئیس خانه صنعت و معدن جوانان ایران گزارش کرد: «عراق اجازه نمی‌دهد کامیون‌های ایرانی وارد خاک این کشور شوند».

او گفته است که این اقدام دولت عراق هزینه تجارت را برای بازرگانان ایران افزایش داده است.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

امیدوار تجریشی این وضعیت را «غیرقابل قبول» خوانده و افزوده است: «هزینه دفاع از عراق در برابر داعش را ایران پرداخته اما بهره مالی آن نصیب عربستان سعودی شده است».

او از وزارت امورخارجه خواسته که در روابط دیپلماتیک با بغداد این موضوع را پیگیری کنند.

دولت عراق از دو سال قبل تعرفه کالاهای وارداتی از ایران را افزایش داد. این تصمیم‌گیری به کاهش صادرات کالا از ایران به عراق انجامید.

پیش از این اقدام ایران یکی از عمده‌ترین تامین کننده‌های سیمان در عراق بود. عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان ایران دی سال گذشته گفته بود که رایزنی‌ها برای رفع محدودیت واردات سیمان از ایران انجام شده و به زودی این مشکل رفع خواهد شد.

به‌رغم این وعده‌ها اما امیدوار تجریشی گفته است: توافق عربستان سعودی و عراق برای اعمال تعرفه ترجیحی باعث از دست رفتن بازار عراق برای شرکت‌های ایرانی شده است.

به گفته او در حال حاضر عربستان سعودی جانشین ایران در تامین سیمان عراق شده است.

امیدوار تجریشی گفته است که «موضع بغداد در تجارت با تهران شفاف نیست».

پیش از این نیز احمد علم‌المهدی خطیب جمعه مشهد گفته بود که «قابل قبول نیست ایران در سوریه و عراق برای مقابله با داعش هزینه کند و سود آن را دیگر کشورها ببرند».

تعلیق انتقال نفت کرکوک

جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته به بهانه مقابله با نیروهای دولت اسلامی (داعش) شمار نیروهای نظامی و شبه نظامی وابسته به تهران در عراق را افزایش داده است.

حشد شعبی یک گروه شبه نظامی شیعی وابسته به تهران است که در انتخابات این دوره مجلس عراق حضور دارد.

به‌رغم حضور نظامی در عراق اما ایران نقش قابل توجهی در اقتصاد عراق ندارد.

در حالی که تهران و بغداد اکتبر سال گذشته برای انتقال نفت کرکوک به ایران توافق کردند، عملیات اجرایی این انتقال هنوز آغاز نشده است.

حمید حسینی دبیر اتاق مشترک بازرگانی دو کشور گفته است که مقام‌های عراقی اجرای این توافق را به تاخیر می‌اندازند.

همزمان با این اظهارات منابع خبری عراقی از توافق دوباره بغداد و حکومت اقلیم کردستان برای انتقال نفت کرکوک به جیحان ترکیه خبر داده‌اند.

علا یسیری رئیس شرکت بازاریابی نفت عراق «سومو» اسفند سال مذاکره بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت کرکوک از مسیر بندر جیحان ترکیه را تائید کرده و گفته بود: «خط لوله کرکوک به جیهان باید تحت کنترل دولت فدرال قرار بگیرد».

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری ایران اسفند سال گذشته به همراه یک هیئت تجاری برای رفع موانع تجاری به عراق سفر کرد.

حسینی گفته است که معاون اول رئیس جمهوری ایران در این سفر در باره انتقال نفت کرکوک با مقام‌های عراقی مذاکره کرده و امیدوار است که از اردیبهشت امسال این توافق اجرایی شود.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy