Thursday, Sep 27, 2018

صفحه نخست » استعفای ۱۱۰ عضو اعتماد ملی در اعتراض به پدرخوانده کاسب و آقازاده خودشیفته

092718A_top.jpg- در متن این استعفانامه‎ آمده امضاکنندگان صلاح می‌بینند از ورطه‌ زد و بندهای سیاسی برای قدرت‌گیری و نبرد بر سر پست‌های مدیریتی خارج شوند.
- اغلب اعضای جدا شده جوان هستند، همچنان که در نامه‎ مشهور «اصلاح اصلاحات» امضاکنندگان جوانان معترض اصلاح‎طلب بودند.
- یاشار گوهری از اعضای مستعفی «اعتماد ملی» توییت کرده «این حزب به لطف حضرتی و رفقایش و خودشیفتگی‎های آقازاده دبیرکل دیگه حزب نمی‌شود.»
- اولین نشست شورای عمومی حزب منشعب از «اعتماد ملی» با شعار «راه نو، اعتمادی دوباره» دوشنبه‌شب به ریاست رسول منتجب‌نیا برگزار شد.

کیهان لندن - «کنگره بعدی را با حضور مهدی کروبی در ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفره آزادی برگزار خواهیم کرد». این وعده‎ای بود که الیاس حضرتی قائم مقام حزب «اعتماد ملی» و صاحب رستوران «ماهی سفید» جمعه چهارم خرداد ۹۷، در کنگره‎ این حزب که در «کانون توحید» تهران برگزار شده بود داد.

کنگره‎ای که لباس‌شخصی‎های نزدیک به حضرتی آن را مختل کردند و جلسه به دعوا و کتک‎کاری کشید و به خاطر اختلاف میان اعضا نیمه‌کاره ماند.

حالا در روز تولد مهدی کروبی (چهارم مهر) و در آستانه برگزاری کنگره پاییزی حزب «اعتماد ملی» که قرار بود ششم مهرماه برگزار شود ۱۱۰ نفر از اعضای این حزب در نامه‎ای به مهدی کروبی دبیرکل این حزب، استعفای خود را از این تشکیلات اعلام کردند.

در این استعفانامه آمده «روند برگزاری کنگره با اساسنامه‌ی حزب همخوانی نداشته و نتایج آن، پیشاپیش برای امضاکنندگان این نامه مشخص است و ما نویسندگان بر این باور هستیم که برگزاری کنگره‌ی حزب، ناگزیر باید از سوی رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام قانونی این حزب انجام گیرد و برگزاری آن از سوی افراد دیگر، به جهت قانونی و عدم انطباق با اساسنامه، فاقد وجه رسمی خواهد بود.»

مطالب بیشتر در کیهان لندن

نویسندگان تاکید کرده‌اند «این استعفاء دسته‌جمعی، تنها نتیجه‌ غیرقانونی بودن کنگره و روندهای مرتبط با آن نیست و ما اصرار داریم که تغییرات قابل پیش‌بینی این کنگره، که از جمله‌ی آن، تفویض دبیر کلی حزب به برگزارکننده‌ کنگره خواهد بود، در مبانی نظری نیز، حزب را از الگوی اولیه‌ فعالیت‌ها و شخصیت سیاسی آن، دور خواهد کرد و به یکی از اقمار مجموعه‌های خود پدرخوانده‌پندار در جبهه‌ اصلاحات تبدیل خواهد نمود که برائت جستن از این رویکرد، قطعاً موضع مورد حمایت مهدی کروبی سال ۱۳۸۴ نیز خواهد بود.»

در پایان این نامه نیز تاکید شده «امضاکنندگان صلاح آن می‌بینند از این ورطه‌ زد و بندهای سیاسی برای قدرت‌گیری و نبرد بر سر پست‌های مدیریتی خارج شده و به رویکردی در جبهه‌ اصلاحات متمایل شوند که به جای نگرانی جهت تصرف صندلی‌های تازه‌ مدیریتی، دغدغه‌ اتخاذ مواضع اصولی همدلانه‌تری را با خواسته‌های واقعی مردم داشته باشند.»

مهدی کروبی دبیرکل محصور این حزب، هشتم شهریور ۱۳۹۷، در حکمی الیاس حضرتی نماینده مجلس شورای اسلامی و از اعضای این حزب را به عنوان قائم مقام خود برگزید.

دیکتاتوری حزبی

روزنامه اصلاح‎طلب قانون در گزارشی با عنوان «آبستراکسیون حزبی» نوشته الیاس حضرتی سعی دارد قدرت تام داشته باشد و در این بین نه به از هم‌پاشیدگی حزب توجهی دارد و نه به لبخند رقیب که چشم بر اختلاف میان اصلاحات دوخته است، اهمیتی می‌دهد.

در این گزارش آمده «خودخواهی‌های سیاسی و جناحی نسبت به منافع ملی همواره در ایران اولویت داشته است و برخی از جریان‌هایی که خود مدعی اصلاحات هستند در صدر این نوع تفکر قرار دارند. برای مثال مدتی است که در حزب ریشه‌دار اعتماد ملی که سال‌ها در کشور فعالیت‌های سیاسی انجام می‌داد درگیری به وجود آمده‌است و برخی برای آنکه حضور دبیرکل یعنی مهدی کروبی را خالی دیدند تلاش داشتند با کودتا علیه قائم‌مقام قدرت را به دست بگیرند تا سرنوشت آن‌ را به هر سمتی که می‌خواهند سوق دهند.»

روزنامه قانون در پایان نوشته «حزب و توسعه‌سیاسی برای جلوگیری از تمرکز قدرت و دیکتاتوری در یک جامعه پرورش داده می‌شود و اینکه برخی تحت پوشش این مهم بخواهند قدم جای پای اقتدارگرایان بگذارند و از این اهرم برای رسیدن به منافع خود استفاده کنند اقدامی نامناسب و تامل‌برانگیز است و باید جلو آن ایستاد و اعضای مستعفی حزب اعتماد ملی بهترین گزینه را برای اعلام نارضایتی خود انتخاب کردند.»

حیات خلوت اتحادی‎ها و مشارکتی‎ها

الیاس حضرتی و دیگر اعضای شورای مرکزی حزب مثل محمدجواد حق‎شناس فعلاً سکوت کرده‌اند اما تعدادی از اعضای جوانتر حزب که در صف جداشده‌ها بودند خبر داد‌ه‌اند که در درون این حزب چه خبرهایی است.

یاشار گوهری از اعضای مستعفی حزب توییت کرده «با افتخار از اعتماد ملی بدلی شده استعفا دادم. این حزب به لطف حضرتی و رفقایش و خودشیفتگی‎های آقازاده دبیرکل [حسین کروبی] دیگه حزب نمی‌شود و فقط یک حیات خلوت خوب برای رفقای اتحادملتی و مشارکتی سابق زیرچتر خاتمی خواهد بود.»

محمد زحمتکش یکی دیگر از استعفادهندگان نوشته «سیب‌زمینی نیستم که دور شدن از آرمان‎های اعتمادملی برایم مهم نباشد و برای چنگ زدن به قدرت تن به هر ذلتی دهم پس استعفا می‌دهم. شما هم سعی کنید سیب زمینی نباشید.»

حسام یزدان‌پناه فعال سیاسی هم توییت کرده «باید دید آیا استعفای ۱۱۰ عضو مؤثر حزب همزمان با سالروز تولد کروبی می‌تواند مانع فردمحوری، رانت‌محوری و انحراف متولیان موقت و کاسبان حصر در این حزب گردد؟!»

انشعاب نو، حزب نو، اعتماد دوباره

اولین نشست شورای عمومی حزب منشعب از اعتماد ملی با شعار «راه نو، اعتمادی دوباره» دوشنبه‌شب به ریاست رسول منتجب‌نیا برگزار شد. وی در این نشست تاکید کرد که حزب جدید، حزب منتجب‌نیا نخواهد بود. او در این جلسه گفته «تمام تلاش ما هم در این سال‌ها این بود که به اخلاق‌ حزبی و این تفکر آسیبی نرسد، اما متاسفانه امروز به این نتیجه رسیده‌ایم که امکان تعقیب‌ آن اهداف اخلاقی و اندیشه راهبردی‌ در حزب اعتماد ملی وجود ندارد و باید تشکیلاتی جدید راه‌اندازی کنیم تا متولی همان فکر و اندیشه باشد.»

منتجب‎نیا همچنین تاکید کرده «اهل مریدی و مرادی نیستم و مطیع کورکورانه هیچ محفل و کسی نمی‌شویم؛ زیرا هویت مستقل و بنیان فکری مستحکم و به‌روز و قابل دفاع داریم.»

آنچه اعضای مستعفیِ «اعتماد ملی» در مورد دیکتاتوری درون‌حزبی گفتند تازگی ندارد. اغلب آنهایی که استعفا داده‎اند جوانان هستند. نامه مشهور «اصلاح اصلاحات» که جوانان اصلاح‎طلب خطاب به خاتمی نوشتند نیز بر «فردمحوری»، «حلقه‎های محدود» و «خویشاوندسالاری» چهره‎های رده‎بالای اصلاحات تاکید شده بود. این نامه همزمان با بیست و یکمین سالگرد «دوم خرداد ۷۶» منتشر شد. آنچه اعضای حزب «اعتماد ملی» می‎گویند در «زر و زور و آقازادگی» خلاصه می‎شود. اگر عماد پسر محمد خاتمی در حزب «مشارکت» رانت دارد همین نقش را پسر کروبی در «اعتماد ملی» دارد و این مسائل هستند که نشان می‎دهد همه جریانات سیاسی اعم از اصلاحات و اصولگرا و غیره در ایران گرفتار همان بلایی هستند که عناصر ساختاری نظام اقتدارگرای جمهوری اسلامی را تشکیل می‌دهند.

در مورد اصلاح‌طلبان که به مرحله‌ی اضمحلال رسیده‌اند پرسش اینجاست، جریانی که حتی نمی‎تواند آرمان‎های ادعایی خود را درون احزابش پیاده کند چطور قادر خواهد بود نظام دیکتاتوری را که خودشان نیز برآمده از آن هستند اصلاح کند؟!



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy