Monday, Dec 31, 2018

صفحه نخست » رضایی اظهارات قبلی خود را تعدیل کرد + واکنش سلیمانی

SR_122918.jpgدویچه وله ـ حاشیه‌های اظهارات محسن رضایی درباره عملیات کربلای ۴ همچنان ادامه دارد. قاسم سلیمانی گفته این عملیات اصلی بود. خود رضایی اظهاراتش را تعدیل کرده و فلاحت‌پیشه می‌گوید اظهارات رضایی در کمیسیون امنیت ملی بررسی می‌شود.

حاشیه‌های اظهارات محسن رضایی، از فرماندهان جنگ ۸ ساله میان ایران و عراق در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی همچنان ادامه دارد. رضایی روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه (۳۱ دسامبر) با حضور در یک برنامه‌ی صداوسیما جمهوری اسلامی اظهارات قبلی خود درباره عملیات کربلای ۴ را تعدیل کرد.

به گزارش ایسنا، محسن رضایی در این برنامه گفت: «من یک توئیتی زدم که شما که این همه حرف می‌زنید بیایید این قضیه را از زاویه دیگر نیز نگاه کنید و آن این است که عملیاتی را که انجام دادیم به عملیات فریب تبدیل کردیم و ۱۵روز بعد درست در همان منطقه عملیاتی را انجام دادیم.»

رضایی اضافه کرد: «قصد من این بود حال که در مورد عملیات کربلای ۴ کار کارشناسی و انتقادی انجام می‌شود در مورد جنبه تبدیل این عملیات به عملیات فریب هم بحث شود. اما این حرف مرا طور دیگری برداشت کردند.»

محسن رضایی منکر این شد که گفته "عملیات کربلای چهار عملیات فریب" بوده. او گفت: «مگر ما به این عملیات، عملیات فریب می‌گوییم. می‌گوییم بعد از انجام عملیات کربلای ۴، آن را به عملیات فریب تبدیل کردیم. کل شهدای این عملیات هم ۹۸۵ نفر هستند.»

دفاع قاسم سلیمانی از رضایی

در برنامه صداوسیما ردرباره عملیات کربلای چهار، قاسم سلیمانی نیز به صورت تلفنی شرکت داشت و گفت که از سخنان محسن رضایی برداشت نادرست صورت گرفته است.

سلیمانی گفت، «نمی‌توان تصمیم‌گیری درباره عملیاتی که ۶ تا ۹ ماه روی آن کار شد را به دلیل لو رفتن آن لغو کرد. عملیات خرمشهر هم لو رفته رفته بود. در شب عملیات فتح‌المبین نیز تا پای عملیات رفتیم ولی دشمن زودتر از ما حمله کرد پس بنابراین اگر بخواهیم بر مبنای لو رفتن یک عملیات، انجام آن را لغو یا متوقف کنیم هیچ عملیاتی را نمی‌توانستیم انجام دهیم.»

اما فرمانده سپاه قدس اضافه کرد: «عملیات کربلای ۴ عملیات اصلی بود، اما وقتی عملیات کربلای ۵ که بسیار بزرگتر بود به فاصله کوتاهی از عملیات کربلای چهار اجرا شد دشمن تصور کرد کربلای ۴، عملیات فریب بود. دشمن وقتی انجام عملیات کربلای ۵ را دید و به شدت غافلگیر شد، بحث کردند که عملیات کربلای ۴، عملیات فریب بود.»

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

سلیمانی در مورد عدم موفقیت عملیات کربلای ۴ افزود: «ما عملیات‌هایی داشتیم که در طول سال برای آن برنامه‌ریزی کردیم و در طول ۶، ۵ ماه برای آن کار می‌کردیم، اما به موفقیت نرسیدیم. عملیات رمضان هم تا حدود اهداف اساسی رسیدیم، اما به نتیجه نرسید. در والفجر مقدماتی که کار‌های فراوانی پیرامونش صورت گرفت، اما به نتیجه نرسید. ما ۵، ۶ عملیات داشتیم که منجر به موفقیت نشد لذا ما در جنگ عملیات موفق و ناموفق داشتیم.»

واکنش فلاحت‌پیشه

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت نیز در ارتباط با حواشی ایجاد شده در مورد اظهارات محسن رضایی گفت «مطرح کردن برخی از مسائل کمکی به امنیت ملی نمی‌کند و بعضی از مسائل نباید در افکار عمومی مطرح شود.» این نماینده مجلس با این‌حال تاکید کرد این موضوع در در کمیسیون امنیت ملی مجلس بررسی خواهد شد.

فلاحت‌پیشه به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت: «ساز و کار بررسی شرایط جنگ را باید شورای عالی امنیت ملی سامان دهد این‌ها مواردی نیست که در افکار مطرح شود. ادعاهای مختلف بیان می‌شود خب طبیعی است که افکار عمومی دچار ابهام شود.»

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "خانواده برخی از شهدا گفته‌اند که قصد شکایت از آقای رضایی دارند"، ‌ گفت با توجه به ابعادی که پیدا کرده است کمیسیون امنیت ملی ورود خواهد کرد. فلاحت‌پیشه اضافه کرد: «موضوع را با وجود خود آقایان بررسی خواهیم کرد زیرا مطلبی نیست که در سطح افکار عمومی مطرح شود.»

اطلاعاتی درباره عملیات کربلای چهار

عملیات کربلای ۴ و ۵ در دی‌ماه ۱۳۶۵ و به فرماندهی سپاه پاسداران که در آن زمان محسن رضایی در راس آن قرار داشت انجام شد. گفته می‌شود نیروهای عراقی به‌طور کامل از زمان و مکان عملیات کربلای چهار اطلاع داشتند و به همین دلیل تلفات سنیگی به نیروهای ایرانی وارد کردند. عملیات کربلای پنج دو هفته پس از این عملیات انجام شد.

براساس مقالات و یادداشت‌های منتشر شده در رسانه‌های ایران، عملیات کربلای‌ چهار به سبب کمک اطلاعاتی آواکس‌هایی آمریکایی به عراق، تبلیغات علنی و ناشیانه ایران برای جذب نیرو و آشنایی عراقی‌ها از نحوه تاکتیک‌های جنگی ایران پیشاپیش لو رفته بود. اما فرماندهان جنگ ازجمله محسن رضایی اما بر ادامه عملیات تاکید داشتند.

قرار بود در این عملیات شمار زیادی از نیروهای ایران از جمله غواصان با عبور شبانه از اروندرود، نیروهای عراق را غافل‌گیر ‌کنند. اما به دلیل لو رفتن عملیات با آتش سنگین و گسترده عراقی‌ها مواجهه می‌شوند. عملیات پس‌از ۱۴ساعت متوقف می‌شود. عراقی‌ها از کربلای‌ ۴ به‌عنوان "حصادالاکبر " یعنی "دروی بزرگ" نام‌ می‌برند.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود تلفات این عملیات را هزار کشته، ۱۱ هزار زخمی و بیش از ۳۹۰۰ مفقود قید کرده است. رفسنجانی اما صریحاً یادآور می‌شود که مفقودشدگان را باید در شمار کشته‌شدگان محسوب کرد.

منابع دیگری شمار قربانیان را بیش‌از ۱۰هزار نفر دانسته‌اند. برخی منابع غیررسمی می‌گویند در دو علمیات کربلای چهار و پنج بیش از ۴۰ هزار نفر از نیروهای ایرانی کشته و زخمی شدند.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود در این باره هم‌چنین نوشته است: «قرار شد برای جلوگیری از تبلیغات عراقی‌ها مبنی بر شکست ایران، در تبلیغات‌ گفته شود که عملیات کربلای ۴ یک عملیات ‌فریب بوده و عملیات اصلی هنوز شروع نشده است.»

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy