Tuesday, Jan 8, 2019

صفحه نخست » ماجرای دستگیری فعالان محیط زیست در کردستان چیست؟

kurd_Mohit_zist.jpgایرنا - با وجود شایعاتی مبنی بر بازداشت فعالان محیط زیست در استان کردستان، معاون سیاسی، امنیتی و انتظامی استانداری کردستان می‌گوید افراد بازداشت‌شده متهم به نقش آفرینی در قتل راننده آمبولانس جمعیت هلال احمر هستند.

به گزارش ایرنا، روزهای گذشته اخباری مبنی بر دستگیری برخی از فعالان محیط زیستی در کردستان منتشر شد. در این خبرها به فعالیت این افراد برای حفاظت از محیط زیست کردستان اشاره شده است. این خبرها دستگیری ۹ نفر را تأیید می‌کنند که ساکن کامیاران، بانه و سنندج هستند. دلیل این دستگیری‌ها در اخبار منتشر شده در رسانه‌ها ذکر نشده است.

همزمانی این بازداشت‌ها با ایجاد مشکل‌ برای برخی انجمن‌های محلی حامی محیط زیست سبب شده تا این شایعات قوت بگیرد و برخی از پروژه جدیدی برای بازداشت فعالان محیط زیست خبر بدهند. مرتبط شدن این افراد با محیط‌زیست در اخبار فضای مجازی، این فضای منفی را به‌وجود آورده است که فعالیت محیط‌زیستی هزینه‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

بازداشت‌شده‌ها در پوشش فعالیت محیط زیستی اعمال مجرمانه انجام می‌دادند

اما با وجود این شایعات، حسین خوش‌اقبال، معاون سیاسی، امنیتی و انتظامی استانداری کردستان با تأکید بر حمایت دولت از تشکل‌های محیط زیستی به ایرنا می‌گوید: در روزهای گذشته چند نفر از اعضای گروهک‌های معاند نظام که در پوشش تشکل‌های زیست‌محیطی اعمال مجرمانه انجام می‌دادند، دستگیر شدند. از مردم تقاضا می‌شود در مواجهه با پخش شایعات مختلف، صف دشمن و اقدامات غیرقانونی و پوششی آن‌ها را از فعالیت‌های قانونی جدا و به شایعات بی‌پایه و اساس توجه نکنند.

وی تأکید کرد: دولت در راستای تحقق اهداف عالیه نظام مقدس اسلامی که تأمین امنیت و حمایت از تشکل‌های قانونی و مردم‌نهاد ازجمله آن‌ها است هرگز تردیدی به خود راه نمی‌دهد. تفکیک فعالیت‌های قانونی از اقدامات ضدامنیتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بوده و نظام در حمایت از مظلومان و انتقام خون شهیدان ذره‌ای عقب‌نشینی نمی‌کند.

این افراد به دلیل شهادت راننده آمبولانس جمعیت هلال احمر شناسایی شدند

خوش‌اقبال در توضیح بیشتر پوشش فعالیت دستگیر شدگان گفت: تیرماه امسال راننده یک دستگاه آمبولانس جمعیت هلال احمر در کامیاران در یک اقدام ناجوانمردانه مورد تعرض و اصابت چندین گلوله از سوی برخی افراد وابسته به گروه‌های تجزیه‌طلب و بیگانه پژاک قرار گرفت.

وی افزود: در این حرکت تروریستی، «کوهسار فاتحی» راننده آمبولانس و از اهالی بومی استان شهید شد. این در حالی است که نیروهای جمعیت هلال احمر، صلیب سرخ و سایر نهادهای امدادی بر اساس پادمان‌های حقوقی با یک وجهه بین‌المللی در تمام دنیا در شرایط مختلف دارای مصونیت هستند.

برخی گروهک‌های ضدانقلاب عامل شهادت راننده آمبولانس هستند

خوش‌اقبال در مورد بازداشت این افراد گفت: با توجه به بررسی‌ها و اقدامات اطلاعاتی و سرنخ‌های به‌دست آمده از سوی نهادهای امنیتی، تعدادی از مرتبطان و عوامل گروهک‌های ضد انقلاب در شهادت راننده آمبولانس جمعیت هلال احمر که در قالب فعالیت‌های زیست‌محیطی وظیفه پشتیبانی و حمایت از این عناصر را به عهده داشتند، شناسایی و دستگیر شدند و برخورد قانونی با آنها انجام شد.

***

بازداشت پنج عضو حزب وحدت ملی در سنندج و کامیاران

رادیو فردا ـ بر اساس گزارش‌ها در روز شنبه و طی هفته گذشته دبیر شاخه کردستان حزب وحدت ملی و چهار عضو کمیته محیط زیست این حزب، در سنندج و کامیاران بازداشت شده‌اند.

شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که عيسی فيضی، فعال محیط زیست و عضو سابق شاخه کردستان حزب وحدت ملی، روز شنبه ۱۵ دی در شهر کامیاران و در مغازه خود بازداشت شده است.

روز ۱۲ دی نیز فرهاد محمدی، وکیل دادگستری و دبیر شاخه کردستان حزب وحدت ملی، بعد از احضار به اداره اطلاعات شهر سنندج بازداشت شده بود.

همپنین یک روز پیش از آن هادی کمانگر، رضا اسدی و فاضل قیطاسی، از اعضای کمیته محیط زیست حزب وحدت ملی شاخه کردستان بازداشت شده بودند.

حزب وحدت ملی در ابتدای دهه ۸۰ از وزارت کشور مجوز خود را دریافت و شاخه کردستان این حزب در فرودین ماه سال ۹۵ در مجتمع فرهنگی فجر سنندج اعلام موجودیت کرد.

سپس دفاتر این حزب در شهرهای استان کردستان از جمله کامیاران و مریوان افتتاح شد و محمد شفیعی، فرماندار شهرستان مریوان، خبر داده بود که مجوز فعالیت این حزب در شهرستان مریوان صادر شده است. در این حزب اقلیت‌های مذهبی از جمله اهل سنت عضویت دارند.

کمیته محیط زیست شاخه کردستان حزب وحدت ملی طی چند سال گذشته کلاس‌هاي آموزشی در ارتباط با مسايل محیط زیستی در شهرهای مختلف کردستان برگزار کرده و هر سال در کمپین کاشت بذر بلوط شرکت فعال داشته است.

این چند فعال محیط زیست در حالی بازداشت شده‌اند که هشت فعال محیط زیست از حدود یک سال پیش زندانی هستند و کاووس سید امامی نیز در زندان درگذشت که مقامات قوه قضائیه دلیل مرگ او را «خودکشی» اعلام کرده‌اند.

۲۱ آبان‌ماه سال جاری بیش از هزار تن از متخصصان و فعالان حامی محیط زیست در نامه‌ای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، شهادت داده بودند که آنان «هیچ‌گونه فعالیت شبهه‌انگیزی» نداشته‌اند و در چارچوب «قانون، بی‌مزد و منت» از طبیعت کشور حفاظت کرده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy