Monday, Jan 28, 2019

صفحه نخست » صعود دلار و سکه به اوج قیمت دو ماه گذشته

dollar_012819.jpgنرخ فروش دلاردر برابر ریال ایران به بالاترین رقم طی دو ماه گذشته رسید.

یورونیوز - قیمت فروش دلار در جریان معاملات روز یکشنبه سامانه نظارت ارز(سنا) با ثبت میانگین موزون ۱۱ هزار و ۷۹۰ تومان به بالاترین حد طی نزدیک به دو ماه گذشته رسید.

در همین حال، نرخ اسکناس دلار در بازار آزاد ارز نیز از مرز ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان گذشت. هر یورو نیز در بازار آزاد ارز تهران حدود ۱۴ هزارتومان فروخته شد.

نرخ هر دلار آمریکا بر پایه معاملات سامانه رسمی معاملات ارز توسط بانک ها و صرافی‌های مجاز که از سوی بانک مرکزی ایران نظارت می‌شود، از هفته اول آذرماه گذشته به این سو از ۱۲ هزارتومان پایین تر آمده بود وحتی در تاریخ ۲۱ آذرماه دلار آمریکا نرخ کمینه ۹ هزار و ۷۱۰ تومانی را نیز تجربه کرده بود.

همچنین همزمان با عبور بهای جهانی هر اونس طلا از یکهزار و ۳۰۰ دلار، در بازار ایران نیز قیمت هر قطعه تمام سکه طلا به ۴ میلیون و ۲۵۰ هزارتومان نزدیک شد. این بالاترین قیمت تمام سکه طلا از هفته پایانی آبان ماه گذشته تاکنون محسوب می‌شود.

مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

نرخ دلار در ۷ مهرماه گذشته، رکورد تاریخی ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان را ثبت کرده است.

در همین زمینه...

دلار به مرز روانی رسید

دنیای اقتصاد: در دومین روز هفته، دلار سومین افزایش متوالی را تجربه کرد تا به آستانه سد ۱۲ هزار تومانی برسد. روز گذشته، شاخص ارزی ۵۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. البته برخی صرافی‌ها نیز قیمت دلار را بر تابلوی خود روی مرز ۱۲ هزار تومانی ثبت کردند؛ این در حالی بود که قیمت فروش صرافی‌های منتخب بازارساز در محدوده ۱۱ هزار و ۷۹۰ تومان قرار داشت.

به گفته برخی فعالان، یکی از عواملی که در روزهای اخیر زمینه‌ساز افزایش قیمتی دلار شده است، جوسازی نوسان‌گیران پیرامون برخی اخبار سیاسی بوده است. این در حالی است که به‌دلیل حضور موثر بازارساز در بازار، این دسته نتوانسته‌اند میزان نوسانات را بالا ببرند و قیمت با یک حالت پلکانی و مدیریت شده افزایش پیدا کرده است. این صعود آرام موجب شده است که تقاضای جدید و احتیاطی چندانی وارد بازار نشود؛ این در حالی بود که در صورتی که سرعت رشد دلار سریع‌تر بود، می‌توانست توجهات بیشتری را به خود جلب کند و مخاطبان جدیدی را روانه بازاری کند که نوسانات سال‌جاری آن برای بسیاری از معامله‌گران غیر‌منتظره بود. صحبت‌های دسته‌ای از فعالان را می‌توان این گونه تفسیر کرد که بازارساز در برابر تحرکات نوسان‌گیران مقاومت سنگینی نکرده ولی همزمان اجازه نداده است آنها روند بازار را دچار اتفاقات غیر‌قابل پیش‌بینی کنند. در این میان، دسته‌ای از فعالان عنوان کرده‌اند، بازارساز قصد دارد بازار را پس از گذر از اخبار روانی بار دیگر در مسیر کاهشی قرار دهد و نوسان‌گیران را با ضرر دیگری مواجه کند. از نظر آنها، در شرایطی که بازار تحت‌تاثیر اخبار سیاسی است و نوسان‌گیران این اخبار را برجسته می‌کنند، مقاومت شدید بازارساز تنها در مقطع کوتاهی منجر به افت قیمت می‌شد و پس از آن نوسان‌گیران در قیمت‌های پایین‌تر با قدرت وارد بازار می‌شدند. در این شرایط، از نظر فعالان، بازارساز ارزی شیوه متفاوتی را در پیش گرفته است: رشد ملایم و مدیریت شده قیمت؛ بازارساز پس از این رشد می‌تواند در قیمت‌های بالاتر ارز خود را به فروش برساند و با پایین آوردن قیمت‌ها، نوسان‌گیرانی که در قیمت‌های بالاتر خرید ارز داشته‌اند را دچار ضرر کند. البته این کاهش قیمت باید نوسان‌گیران را غافلگیر کند تا دلار بالاخرید روی دست آنها بماند و ریالی نداشته باشند که بار دیگر در قیمت‌های پایین‌تر در موقعیت خرید قرار بگیرند.

در شرایطی که برخی معامله‌گران بیشتر شرایط کوتاه‌مدت بازار را رصد می‌کنند، عده دیگری براساس انتظارات میان‌مدت خود نسبت به روند بازار موقعیت خرید و فروش می‌گیرند. به گفته برخی بازیگران بازار، در شرایط فعلی بخشی از معامله‌گران به‌دنبال آن هستند که روند درآمدهای ارزی و ریالی دولت در سال آینده مشخص‌تر شود. معامله‌گران حرفه‌ای‌تر بازار، قیمت نفت را یکی از عوامل موثر بر قیمت دلار می‌دانند. در کنار این، نوع قیمت‌گذاری بنزین در سال آینده دیگر عاملی است که برای معامله‌گران اهمیت دارد. برخی از کارشناسان نیز باور دارند ادامه عرضه ارز با قیمت ترجیحی موجب می‌شود که بسیاری از منابع دولت از دست برود و توان او برای مقابله با نوسانات ارزی کاهش پیدا کند. این عده باور دارند، در صورت ادامه سیاست عرضه ارزان ارز، برخی از معامله‌گران خریدهای احتیاطی خود به‌منظور کسب سود در درازمدت را بالا خواهند برد. این در حالی است که عده‌ای باور دارند، دلار تحت هیچ شرایطی برای سرمایه‌گذاری درازمدت قابل اطمینان نیست و خریدار یا فروشنده باید به دقت روند هر روزه بازار را بررسی کند و براساس آن تصمیمات خود را دچار تغییراتی کند که حتی شاید پیش‌تر برای خود او نیز قابل پیش‌بینی نبوده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy