دویچه وله - وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد دیپلماتهای این کشور که حضورشان در عراق در حال حاضر ضروری نیست، از بغداد و اربیل خارج میشوند. این خبر در ادامه تنشهای اخیر بین ایران و آمریکا منتشر شده است.
در ادامه تنشهای اخیر میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، وزارت خارجه آمریکا بخش بزرگی از دیپلماتهای خود را از عراق را خارج میکند. در بیانیه وزارت خارجه آمریکا که روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) منتشر شده، آمده است آن بخشی از دیپلماتها که حضورشان در بغداد و اربیل در حال حاضر ضروری نیست، باید عراق را ترک کنند.
وزارت خارجه آمریکا وجود گروههای مختلف شورشی و تروریستی را "یک خطر برای شهروندان آمریکایی و شرکتهای غربی" دانسته است.
این اقدام آمریکا چند روز پس از دیدار غیرمنتظره مایک پومپئو از عراق صورت میگیرد. در این دیدار، وزیر خارجه ایالات متحده از "خطر بسیار روشن و آشکار" حمله ایران صحبت کرد.
وزیر خارجه آمریکا در این سفر با رییسجمهور و نخستوزیر عراق دیدار و تصریح کرد که شهروندان آمریکایی در عراق باید حفاظت شوند.
واشنگتن ادعا میکند که تهدیدها از سوی نیروهای مورد حمایت ایران در منطقه افزایش یافته است. این کشور ناو هواپیمابر و نیز بمبافکن استراتژیک بی-۵۲ به منطقه ارسال کرده و آن را "پیامی روشن" به تهران برشمرده است.
روز سهشنبه مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با همتای روس خود در روسیه تاکید کرد که کشورش اساسا خواهان جنگ با ایران نیست. دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا نیز خبر نشریه "نیویورک تایمز" مبنی بر بررسی اعزام ۱۲۰ هزار سرباز آمریکایی به منطقه را تکذیب کرد.
ترامپ یک سال پیش به طور یکجانبه از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد. پس از آن تحریمهای نفتی علیه ایران دوباره و با شدتی بیش از گذشته به صورت مرحله به مرحله از سر گرفته شد.
جمهوری اسلامی نیز در واکنش به این اقدام آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که به برخی تعهدات خود در چارچوب برجام عمل نمیکند. ایران به اروپا ۶۰ روز فرصت داده تا به تعهدات برجامیاش در قبال ایران عمل کند، وگرنه این کشور مرحله دوم کاهش تعهدات برجامی خود را عملی خواهد کرد.
اروپا ضربالاجل تهران را رد کرده، اما اعلام کرده که همچنان به تعهدات خود در قالب برجام پایبند است و برای حفظ این توافق تلاش میکند.
خامنه ای: جنگ نمیشود ولی مذاکره هم نمی کنیم