رادیو بین المللی فرانسه - کنفرانس ٣ روزهای با عنوان "ایران، ٤٠ سال انقلاب، ٤٠ سال دیکتاتوری اسلامی و ٤٠ سال ایستادگی"، روزهای جمعه ١٣ سپتامبر تا یکشنبه ١۵ سپتامبر (٢٢ تا ٢٤ شهریور) در شهر "بوخوم" آلمان برگزار شد؛ این کنفرانس را نهاد آلمانی "یاریرسانی به پناهجویان"، با پشتیبانی سازمانهای بینالمللی "نان برای جهان"، "میزریو" و "بنیاد حفاظت از محیط زیست ایالت وستفالن"، سازماندهی کرده بود.
"انجمن یاریرسانی به پناهجویان"، ٢٣ سال پیش تشکیل شده و به پناهجویان نیازمند خدمات حقوقی و درمانی در آلمان و سایر کشورهای اروپائی، کمک حقوقی و درمانی می رساند. در این انجمن ۵٠ پزشک و ١٧ پیراپزشک از رشته های مختلف درمانی بدون دریافت دستمزد به جان بدربردگان از شکنجه و جنگ کمک میکنند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
به گفته حنیف حیدرنژاد عضو ایرانی هیئت مدیره، بیشتر استفاده کنندگان از خدمات این انجمن را ایرانیها تشکیل میدهند.
کنفرانس ایران، به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد؛ به همین جهت عنوان "چهل سال انقلاب، دیکتاتوری اسلامی و مقاومت" برای آن برگزیده شده بود.
سخنرانیها و گفتو گوهای روز نخست کنفرانس همزمان به دو زبان آلمانی و فارسی برگزار شد، اما در روزهای دوم و سوم تنها به زبان فارسی اجرا شد.
در مراسم گشایش کنفرانس، از جمله "آسترید پلاتسمن شولتس" شهردار بوخوم ضمن خوشامدگوئی به شرکتکنندگان، بر اهمیت بررسی اوضاع ایران از منظر حقوق بشر و سرکوب دگراندیشان و اقلیت ها تأکید کرد.
آرزوی بزرگی که به سرعت سرکوب شد
دکتر "کلوت رواخ فوس" پزشک همکار "انجمن یاریرسانی به پناهجویان" ضمن اشاره به سرکوب آزادیهای فردی و اجتماعی در ایران گفت: «انقلاب ایران ٤٠ سال پیش با سرنگونی سلطنت پهلوی یکی از مهمترین انقلاب های تاریخ دنیا بود، اما آرزوی بزرگ مردم ایران برای آزادی، چندماه بعد با استبداد دینی سرکوب شد».
وی افزود: «بخش بزرگی از مردم ایران هیچگاه حکومت اسلامی را نپذیرفتند و از همان آغاز به رغم سرکوب و پیگرد، مقاومت در برابر آن نیز وجود داشته است».
نخستین سخنران ایرانی کنفرانس دکتر "جلال ایجادی" جامعه شناس و پژوهشگر مقیم پاریس بود. وی زمینههای وقوع انقلاب، باورهای دینی مردم ایران و ممکنهای آن زمان را مورد بررسی قرار داد و از جمله گفت: «عامل دین در جامعه ایران و تقدسگرائی در اذهان ایرانیان حتی نخبگان این جامعه بسیار برجسته بوده است». وی سپس به بررسی روندی پرداخت که در سایه دینسالاری به پیروزی روحانیت انجامید که از سدهها پیش خواستار رسیدن به قدرت بود.
در بخش دیگری از برنامه روز نخست کنفرانس میزگردی با شرکت "آندرآس سوماخ" روزنامهنگار آلمانی و "علی فتحالله نژاد" کارشناس علوم سیاسی، درباره سیاست خارجی جمهوری اسلامی برگزار شد که بامداد اسماعیلی آن را اداره میکرد.
روزنامهنگار آلمانی، برکناری جان بولتون مشاور امنیتی پیشین دونالد ترامپ را در کاهش خطر بروز جنگ میان ایران و آمریکا مؤثر دانست، اما تأکید کرد که در دولت ترامپ هنوز هم چهرههای متنفر از جمهوری اسلامی به اندازه کافی حضور دارند.
علی فتحالله نژاد نیز گفت که باور دارد میان ایران و آمریکا جنگ بزرگی پیش نخواهد آمد، چون نه جمهوری اسلامی این را میخواهد و نه آمریکا.
برنامههای روز نخست کنفرانس، پس از این میزگرد با کنسرت شاهین نجفی پایان یافت. هنگام برگزاری این کنسرت حدود ١٠٠ نفر در سالن باقی مانده بودند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
در روزهای شنبه و یکشنبه، خاطرات گروهی از شکنجهشدگان و بازماندگان کشتار جمعی تابستان ١٣۶٧، سرکوب حقوق زنان و همچنین ترورهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور مرور شد. شهلا شفیق، ایرج مصداقی، جهانگیر نقابی، حمید نوذری، میرزاآقا عسگری و محمود امیری مقدم، از جمله سخنرانان این دو روز بودند.
پیام سپیده قلیان از زندان