Tuesday, Nov 26, 2019

صفحه نخست » جامعه شناس مقیم ایران: بزودی سیل دهها میلیون گرسنۀ ایرانی همه چیز را ویران می‌کند

socialogist_112419.jpgرادیو بین المللی فرانسه - سعید معیدفر، جامعه شناس مقیم ایران در گفتگو با خبرگزاری ایلنا دربارۀ اعتراض های جاری در کشور گفته است که این رویدادها در قیاس با "جنبش سبز" و حتا اعتراض های دی ماه ٩۶ تغییر ماهیت داده و علاوه بر جنس سیاسی آنها عاملان شرکت کننده در اعتراض ها نیز کاملاً تغییر یافته اند.

سعید معیدفر، گفته است که ویژگی مهم جنبش اعتراضی جاری این است که ثمرۀ اقدام میلیون ها گرسنۀ حاشیه نشینی است که در دروازه های شهرهای بزرگ کشور کمین کرده اند و سرخوردگی آنان نتیجۀ چهل سال سیاست های غلط مقامات حکومت اسلامی ایران است. این جامعه شناس سپس افزوده است که گرایش موسوم به اصلاح طلب حکومت اسلامی نیز چنان بی اعتبار شده که توانایی هرگونه تاثیرگذاری بر اعتراض های جاری و مهار و هدایت آنها را از دست داده است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

سعید معیدفر گفته است : "امروز ما مانده ایم با یک اقتصاد ورشکسته، فسادها، تبعیض ها و سیاست های غلطی که طی ۳٠ الی ٤٠ سال باعث تخلیه روستاها شد. در حاشیه کلان شهرهایی که در آنها ثروت و منابع اقتصادی متمرکز شده لشگر گرسنگانی شکل گرفته است که هر روز برای هجوم به کلانشهرها آماده تر و با انگیزه تر هستند."

سعید معیدفر سپس ابراز اطمینان کرده که این "لشگر گرسنگان" که به گفتۀ کارشناسان به زودی جمعیتی بالغ بر ٢٤ میلیون نفر را تشکیل می دهد به کلانشهرها هجوم خواهند آورد و "باید هر چه زودتر برای آن چاره ای اندیشید" هر چند خود سعید معیدفر اعتراف کرده که دیگر وقت برای چاره اندیشی باقی نمانده، زیرا، به گفتۀ او "نظم و بنیاد اقتصاد و سیاست و فرهنگ و اخلاقیات در کشور از بین رفته است" و همۀ اصلاح طلبان به اتهام های دزدی و فساد "بی اعتبار شده اند."

سعید معیدفر هشدار داده است که در ایران جمعیت "گرسنگان چنان قدرتی خواهد داشت که هیچ کس جلودار آنها نیست" و خلاصه اینکه "کشور و جامعه در مسیر تندبادهای شدید" قرار گرفته است.

در چنین شرایطی به گفتۀ سعید معیدفر معترضان و گرسنگان "مانند یک سیل همه چیز را ویران خواهند کرد."

در اظهاراتی جداگانه، فرشاد مؤمنی، استاد اقتصاد در دانشگاه صنعتی شریف، دیروز یکشنبه سوم آذرماه در یک سخنرانی به استناد به گزارش های رسمی حکومت اسلامی ایران گفته است که جمعیت حاشیه نشین کشور از مرز ١٩ میلیون نفر گذشته و تا سال ١۴۰۰ دست کم به ٢۳ میلیون نفر خواهد رسید. فرشاد مؤمنی سپس گفته است که یک سوم جمعیت کل کشور و دو سوم جمعیت زندان های کشور را حاشیه نشینان تشکیل می دهند.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

فرشاد مؤمنی برای نشان دادن درجۀ فقر در ایران امروز گفته است که در سال ١۳۶٧ سرانۀ مصرف گوشت هر ایرانی در سال ١٢٢ کیلوگرم بود در حالی که این رقم در سال ١۳٩۰ یعنی در اوج درآمدهای نفتی دولت احمدی نژاد به زیر ٤٠ کیلوگرم کاهش یافت. فرشاد مؤمنی نگفته است که سرانۀ مصرف گوشت در وضعیت کنونی کشور یعنی در شرایطی که رشد اقتصادی به منفی ١۰ درصد نزول کرده چند کیلو گرم است.

در همین زمینه:

نماینده وزارت اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی: بیشتر بازداشتی‌ها بیکار و کم‌ درآمدند

حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، اعلام کرد که بنا به گفته‌های نماینده وزارت اطلاعات در جلسه این کمیسیون،‌ بیشتر افراد بازداشت‌شده در جریان اعتراض‌های سراسری آبان‌ماه افراد «بیکار،‌کم سواد و یا دارای مشاغل کم‌ درآمدند.»

نقوی حسینی ضمن اشاره به حضور نمایندگان دستگاه‌های امنیتی و سیاسی کشور در جلسه روز دوشنبه چهارم آذرماه این کمیسیون اظهار کرد: «نماینده وزارت اطلاعات در اظهاراتی مطرح کرد که ما تمامی برآوردهای خود را از یک سال قبل به وزارت کشور اعلام کردیم. بحران امنیتی را پیش‌بینی کرده و در این‌باره یک سال قبل نامه‌ای به وزارت کشور فرستاده بودیم.»

این اظهارات در حالی است که رهبر، رییس‌جمهور، مسئولان امنیتی و فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی طی روزهای گذشته در مجامع عمومی و سخنرانی‌های خود شهروندان حاضر در اعتراض‌ها را «اشرار»،‌ «آشوبگر» و «تحت هدایت دشمنان» خوانده‌اند.

به گفته نقوی حسینی، نماینده سپاه پاسداران نیز در جلسه روز دوشنبه کمیسیون امنیت ملی اعلام کرده که بر اساس برآوردهای امنیتی شرایط و مقطع برای «افزایش قیمت بنزین» خوب نبوده است.

نماینده سپاه پاسداران همچنین اضافه کرده است: «این حوادث آخر نخواهد بود و ممکن است در آخر شاهد اتفاقات مشابه باشیم.»

نماینده وزارت کشور ایران نیز در این جلسه به «نگرانی‌ درباره اتفاقات» از سوی این نهاد در مقطع پیش از اجرای این طرح اشاره کرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy