Tuesday, Nov 26, 2019

صفحه نخست » بیانیه برندگان جایزه صلح نوبل درباره کشتار، دستگیری‌ها و رفع محدودیت کامل اینترنت در ایران

nobel.jpgکانون مدافعان حقوق بشر - در روزهای اخیر با افزایش ناگهانی قیمت بنزین که با اعتراضات مسالمت آمیز و گسترده مردم در شهرهای سراسر کشور همراه بود، جمهوری اسلامی در جهت مقابله با آنها، به خشونت گسترده متوسل شد که در ادامه منجر به قتل، زخمی شدن و بازداشت تعداد بسیار زیادی از ایرانیان همراه با خسارت عمده به اموال عمومی شد.

بنا به گزارش سازمان حقوق بشری عفو بین الملل در مورد تعداد کشته شدگان اعتراضات اخیر، تاکنون ۱۴۳ نفر در سراسر کشور به قتل رسیده‌اند که این تعداد رو به افزایش گزارش می‌شود. همچنین شورای امنیت کشور به دلایل امنیتی، از شامگاه ۲۵ آبان ماه اینترنت سراسر کشور را قطع کرده است و تا به امروز همچنان دسترسی میلیون‌ها نفر از شهروندان به اینترنت موبایلی و ADSL خانگی قطع است و این امر مشکلات بسیاری را در تمامی زمینه‌ها از جمله کسب و کار، درمان و آموزش برای آنها به وجود آورده است.

شدت برخوردهای جمهوری اسلامی با معترضین و آمار رو به افزایش تعداد کشته شدگان، مجروحان و بازداشت شدگان با واکنش مجامع بین المللی روبرو شده است. در آخرین مورد ۵ نفر از برندگان جایزه صلح نوبل ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرکوب اعتراضات، "از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا، نهادهای بین المللی حقوق بشر و کلیه کشورهایی که پیوندهای سیاسی و اقتصادی با ایران دارند"، خواسته‌اند نسبت به وقایع اخیر واکنش نشان دهند.

در ادامه متن بیانیه برندگان جایزه صلح نوبل که در اختیار کانون مدافعان حقوق بشر قرار گرفته، می‌آید:

به عنوان برندگان صلح نوبل عمیقاً نگران سرکوب اعتراضات اخیر در ایران هستیم که نتیجه آن بازداشت بیش از هزاران نفر و کشته شدن بیش از صد تن در ایران شده است. ما محدودیت آزادی بیان و سرکوب اعتراضات همراه با دستگیری و کشتار خودسرانه را محکوم می‌کنیم. ما از دولت ایران می‌خواهیم حق تظاهرات مسالمت آمیز را مطابق با قانون اساسی ایران و قانون بین المللی حقوق بشر به رسمیت بشناسد.

باید اشاره کرد تعداد واقعی تلفات مشخص نیست زیرا شورای امنیت ملی ایران دستور قطع اینترنت را داده بود و فقط اطلاعات از طریق اینترانت دولتی تحت کنترل در دسترس بوده است.

ایرانیان از ۲۵ آبان ماه برای اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین، به خیابان‌ها رفتند. افزایش قیمت بنزین در حالی صورت می‌گیرد که در حال حاضر نرخ تورم و بیکاری در ایران بالا است و وضعیت اقتصادی ایران نابسامان است. تحریم‌های ایالات متحده بر توانایی ایران در صادرات نفت تاثیر گذاشته و پول هایی که باید صرف رفع فقر در ایران شود در راه فساد دولتی و درگیری‌های "نیابتی" ایران در منطقه (یمن، سوریه، لبنان) هزینه شده است.

متأسفانه رهبر ایران، آیت الله علی خامنه‌ای، علناً از دولت روحانی و پاسخ آن به اعتراضات حمایت کرده است. خامنه‌ای با اشاره به معترضین به عنوان "شورشیان"، "اراذل و اوباش" و "اشرار"، راه را برای سرکوب بیشتر نیروهای امنیتی و پلیس هموار کرده است.

جمهوری اسلامی در تلاش است تا صدای شهروندان را از طریق دستگیری، قتل و سانسور خفه کند که این راستا و در استفاده از زور و دستگیری به منظور ساکت کردن مخالفان، به ویژه زنان مدافع حقوق بشر دارای سابقه طولانی است.

ما از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا، نهادهای بین المللی حقوق بشر و کلیه کشورهایی که پیوندهای سیاسی و اقتصادی با ایران دارند می‌خواهیم:

۱. همبستگی خود را با مردم ایران ابراز کنند.
۲. خشونت‌های دولت ایران علیه شهروندان خود را محکوم کنند.
۳. خواستار پایان سانسور و رفع محدودیت در دسترسی به اطلاعات شوند

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۰۳) - ایران
لیما گبوی، برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۱۱) - لیبریا
توکل کرمان، برنده جایزه صلح نوبل (۲۰۱۱) - یمن
ریگوبرتا منچو، برنده جایزه صلح نوبل (۱۹۹۲) - گواتمالا
جودی ویلیامز، برنده جایزه صلح نوبل (۱۹۹۷) - ایالات متحده آمریکا



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy