وزارت اطلاعات ایران اقدامات شبکه ایران اینترنشنال را «مصداق همکاری با دشمنان ایران در اقدامات تروریستی» خواند و مدعی شد که افرادی را به اتهام «ارسال اطلاعات به این شبکه» بازداشت کرده است.
این وزارتخانه روز شنبه ۹ آذر در اطلاعیهای با اشاره به صدور حکم ممنوع المعامله شدن کارکنان شبکه اینترنشنال مدعی شد که آنان «مورد تعقیب بین الملل نیز قرار خواهند گرفت».
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در ۱۰ سال گذشته بارها تعدادی از افراد را با ادعای همکاری آنان با شبکههای فارسی زبان خارج از کشور بازداشت کردهاند. این ادعا توسط این رسانهها رد شده و آنان اعلام کردهاند که هیچ همکاری در داخل ایران ندارند.
جیمی فلای، رئیس رادیو آزادی:
-- Mehdi Parpanchi (@Parpanchi) November 28, 2019
همان رژیمی که معترضان را در خیابانها میکشد، اکنون ایرانیانی که در رادیو فردا و دیگر رسانهها به کار مشغولاند را هدف قرار داده است؛ کسانی که تنها تلاششان، رساندن بیطرفانه اخبار و اطلاعات به مردم ایران است. https://t.co/RC75ur9WVl
در سالهای گذشته همچنین نهادهای امنیتی با فشار به خانواده روزنامه نگاران شاغل در رسانههای فارسی زبان خواستار کنارهگیری آنان از کارشان شدهاند.
در همین حال وزارت اطلاعات ایران در اطلاعیه خود اعلام کرد: «آن دسته از کارکنان شبکهها که ضمن ابراز ندامت، همکاری خود را با شبکههای ماهوارهای متوقف نمایند، مشمول عفو و رافت اسلامی قرار خواهند گرفت.»
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه ایران، روز سهشنبه، پنجم آذر، گزارش داده بود که برخی از کارمندان «کلیدی و موثر» شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال «با محدودیتهای قضایی و حقوقی در مورد اموال خود مواجه شدهاند».
مرداد سال ۹۶ نیز قوه قضاییه ایران بیش از ۱۵۰ نفر را که در بخش فارسی بیبیسی به فعالیت مشغول بودند یا پیشتر در این رسانه فعالیت میکردند ممنوعالمعامله کرد.
در ماههای اخیر شماری از روزنامهنگاران رادیو فردا نیز توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ممنوعالمعامله شدهاند.
در همین حال جیمی فلای، رئیس رادیو آزادی، در توئیتر خود نوشت: «همان رژیمی که معترضان را در خیابانها میکشد، اکنون ایرانیانی را که در رادیو فردا و دیگر رسانهها به کار مشغولاند هدف قرار داده است؛ کسانی که تنها تلاششان، رساندن بیطرفانه اخبار و اطلاعات به مردم ایران است.»
سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) روز سهشنبه پنجم آذر با صدور بیانیهای تهدید و فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علیه خانوادههای روزنامهنگاران ایرانی فعال در خارج از کشور را محکوم کرده بود.
بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، در روزهای گذشته روزنامهنگاران فعال در رسانههایی چون رادیو فردا، بیبیسی، صدای امریکا، ایران اینترنشنال، من و تو و کیهان لندن، هدف تهدیدهای نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بودهاند.
در ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۹، ایران از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۷۰ قرار دارد.