Friday, Jul 24, 2020

صفحه نخست » آرایشگاه، باشگاه، عروسی و عزا تعطیل؛ ولی محرم برگزار می‌شود

corona_072520.jpgبی بی سی - مقام‌ها و مسئولان ایران در عین حال که بر ممنوعیت برگزاری عزا و عروسی برای شهروندان تاکید می‌کنند، از جایز بودن برگزاری مراسم عزاداری محرم سخن می‌گویند.

حدود یک ماه تا رسیدن ماه محرم و شروع دهه عزاداری برای امام سوم شیعیان در ایران باقی مانده، اما درچند روز گذشته، تاکید حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران و سایر امامان جمعه این بوده که مراسم عزاداری فارغ از فروکش کردن شیوع کرونا یا افول آن، باید حتما برگزار شود.

آمار روزانه کرونا نشانی از فروکش کردن موج تازه شیوع ندارد. در شبانه‌روز گذشته ۱۹۵ نفر طبق آمار رسمی از کرونا جان باخته‌اند و ۲۵ استان ایران هم در وضعیت قرمز یا هشدار هستند که نشان می‌دهد اکثر مناطق ایران شرایط مناسبی ندارند.

در تهران پلیس اعلام کرده برای یک هفته دیگر، مراسم عروسی، عزا، همایش‌ها، آرایشگاه‌های زنانه، سالن‌های زیبایی، تالارهای پذیرایی و چایخانه‌ها، ‌سینماها، مراکز فرهنگی و هنری و کتابخانه‌ها و باشگاه‌ها و استخرها تعطیل خواهد بود.

همچنین از نیمی از کارمندان اداره‌ها خواسته شده از خانه کار کنند و شماری از نمایندگان مجلس هم به دنبال لغو کنکور کارشناسی ارشد هستند.

باید باشکوه و عظمت برگزار شود

حسن روحانی، امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد که "اصل عزاداری باشکوه و عظمت مانند همه سال‌ها" برگزار خواهد شد. البته او تاکید کرده که این مراسم باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود. مثلا اینکه روزهای مراسم و ساعت آن کوتاه‌تر باشد، همه ماسک داشته باشند و فاصله را رعایت کنند و با جمعیت کمتری مراسم برگزار شود.

آقای روحانی در تعریف خود از "شکوه ماه محرم" توضیح داد: "امسال ماسک زدن هم جزو همین شکوه است و رعایت فاصله‌گذاری هم جزو از این شکوه است؛ عدم تجمع و تراکم در یک مکان هم جزو همان شکوه است."

او به برگزاری مراسم ماه رمضان و شب‌های احیا در اوج کرونا اشاره کرده و گفته هیچ شاهدی وجود ندارد که ثابت کند در طول ماه رمضان تعداد مبتلایان بیشتر شده است.

دهه محرم مهم‌ترین روزهای سوگواری جمعی در ایران است و در مقایسه با ماه رمضان شمار بسیار بیشتری در مراسم محلی، هیات‌های عزاداری و دسته‌های خیابانی شرکت می‌کنند.

مردم به زانو در نمی‌آیند

در جلسه ستاد ملی بحران کرونا در ایران حسن روحانی با تکرار سخنان قبلی خود درباره کرونا گفته که این ویروس با مردم خواهد ماند و باید با آن کنار آمد.

آقای روحانی ویروس کووید-۱۹ و تحریم‌ها علیه ایران را دو عامل مهم فشار روانی و اقتصادی بر مردم عنوان کرده و گفته است: "مردم ایران در این دو سال و چند ماه [تحریم] و در این پنج ماه برای مقابله با ویروس کرونا نشان دادند دارای توان و قدرت کافی برای مقابله و ایستادگی در برابر فشارها هستند و به زانو درنمی‌آیند. اگر ۱۰ فشار دیگر هم وارد شود و بخواهد مردم را از مسیر درست خارج کند، مردم با تعاون و همکاری، هر مشکل بزرگ را سهل و آسان می‌کنند."

کرونا و عزاداری‌ها؛ حسن روحانی در تکاپوی راه حل دوگانه

رئیس دولت ایران پیشتر با نگرانی از شرایط امنیتی گفته بود که اگر به خاطر کرونا همه چیز تعطیل شود، مردم از گرسنگی به خیابان می‌آیند.

وزیر بهداشت ایران هم انتقاد کرده بود که حکومت برنامه‌ای برای وضعیت اقتصادی تحت فشار در دوران کرونا ندارد و این احتمال شورش‌ها و اعتراض اقتصادی را بیشتر می‌کند.

از تیرماه شمار مبتلایان و درگذشتگان ناشی از ابتلا به ویروس کووید-۱۹ رو به افزایش بوده به طوری که حتی در اوج شیوع کرونا در اسفند و فروردین چنین آماری سابقه نداشته است.

ایران از اوایل خرداد به رغم هشدار کارشناسان بهداشتی، محدودیت‌ها را کاهش داد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy