با سلام؛
من با یک خانم مطلقه آشنا شدهام و مدتی است رفتوآمد داریم و قصد داریم که عقد موقت کنیم. اما یک مشکلی وجود دارد. واقعیتش، من متاهل هستم اما از یک سال پیش به دلیل اختلافاتی که با همسرم داشتم، متارکه کردهایم؛ یعنی دو سال بعد از ازدواجمان، او رفت مهریه ۵۰۰ سکهای را به اجرا گذاشت و دادگاه آن را قسطبندی شد. من هرچه به او پیشنهاد دادم که از مهریه بگذرد، من هم طلاق بدهم، قبول نکرد و دیگر من هم طلاق ندادم و همینطوری ماند. الان اما با با این خانم که آشنا شدهام، یک جا خواندم که برای عقد کردن باید رضایت همسرم را داشته باشم. میخواستم بدانم آیا این درست است؟ اگر رضایت نگیرم، عقد موقت باطل است؟
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
با سلام؛
مطابق قوانین، برای ازدواج مجدد یا باید حکم دادگاه داشت یا این که از همسر اول رضایت گرفت. خیلیها معتقدند این رضایت فقط زمانی است که فرد میخواهد ازدواج دائم کند و عقد موقت را شامل نمیشود. اما با توجه به این که قانون حرفی از موقت و دائم نزده است، بنابراین به نظر میرسد برای عقد موقت هم باید یا رضایت همسر اول را گرفت یا این که از دادگاه حکم گرفت. اگر شخصی بدون انجام این کار اقدام به ازدواج مجدد بکند، زن وکیل خواهد بود که خود را مطلقه کند؛ یعنی در این صورت خانم میتواند به دادگاه برود و به راحتی خود را مطلقه کند. حتی اگر از این راه نتوان اقدام کرد، قطعا ازدواج مجدد یکی از مصادیق «عسر و حرج» و پدید آورنده حق طلاق برای زن است.
قابل ذکر است عقد موقت بدون رضایت همسر اول مطابق قوانین ایران باطل نمیشود و مطابق مقررات شرعی، عقد درستی است. با این وجود، بهتر است ابتدا ازدواج اولتان را قانونا به پایان برسانید، بعد ازدواج مجدد کنید.
موفق باشید.