Tuesday, Nov 17, 2020

صفحه نخست » احتمال پایان آتش‌بس غیررسمی در عراق میان نیروهای آمریکایی و شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران

iraq.jpg کیهان لندن - ارتش عراق سه‌شنبه شب ۲۷ آبان ۹۹ اعلام کرد چهار راکت کاتیوشا به منطقه سبز بغداد که تعدادی از سفارتخانه‌های خارجی و چند نهاد حکومتی در آن قرار دارند اصابت کرده است.

به گزارش آسوشیتدپرس سه راکت نیز به خارج از منطقه سبز بغداد اصابت کرد که بر اثر آن یک کودک کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند. این حمله نشان می‌دهد آتش‌بس غیررسمی که از ماه گذشته توسط شبه‌نظامیان مورد حمایت رژیم ایران برقرار بود به پایان رسیده است.

دو مقام امنیتی عراق گفته‌اند یکی از راکت‌هایی که به منطقه سبز اصابت کرده در حوالی سرویس امنیت ملّی عراق فرود آمد که فقط ۶۰۰ متر با سفارت آمریکا فاصله دارد. برخی از راکت‌ها توسط سیستم پدافندی C-RAM که توسط ایالات متحده در اوایل سال ۲۰۲۰ در آن منطقه مستقر شده بود هدف قرار گرفتند.

ارتش عراق اعلام کرده است سه موشک در خارج از منطقه سبز فرود آمد که یکی در نزدیکی بیمارستان و دیگری نزدیک یک پارک و سومی نیز در هوا منفجر شد.

مقامات این کشور گفته‌اند که دو نفر از نیروهای امنیتی عراق نیز در داخل منطقه سبز زخمی شده‌اند. ارتش عراق اعلام کرده در حال پیگیری این موشک‌پرانی است تا مشخص شود کدام گروه پشت این حملات قرار دارد.

مطالب بیشتر در کیهان لندن

برخی کانال‌های تلگرامی داخل ایران نوشته‌اند «گروه مقاومت اسلامی اصحاب‌الکهف پس از دستگیری ۳ عضو خود در فلوجه عراق توسط ارتش آمریکا اقدام به حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد کرده است.»

نیروهای آمریکایی در زمان ریاست جمهوری جرج بوش پسر در مارس سال ۲۰۰۳ در دوران صدام حسین و در ادامه‌ی جنگ با تروریسم که پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با حمله‌ی ایالات متحده به افغانستان به عنوان مرکز تروریست‌های القاعده و طالبان شروع شده بود، به عراق حمله کرده و در سال ۲۰۱۱ در دوران اوباما آغاز به ترک این کشور کردند. اما پس از آنکه گروه تروریستی داعش یا حکومت اسلامی مناطق وسیعی از عراق را اشغال کرد در سال ۲۰۱۴ دوباره نیروهای تازه‌ی آمریکایی به این کشور اعزام شدند.

عمده حملات راکتی به سفارت آمریکا در بغداد و پایگاه‌های نظامی این کشور در عراق توسط شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد. هرچند رژیم ایران تا کنون مسئولیت هیچیک از این حملات را به عهده نگرفته اما مقامات رژیم به ویژه فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بارها آمریکایی‌هایی را تهدید کردند که تا وقتی در منطقه هستند در تیررس نیروهای «مقاومت» قرار دارند. نه جمهوری اسلامی و نه «نیروهای مقاومت» پنهان نمی‌کنند که در ارتباط با یکدیگر هستند و رژیم ایران از این شبه‌نظامیان حمایت مالی و تدارکاتی به عمل می‌آورد.

درواقع «نیروهای مقاومت» همان شبه نظامیانی‌ هستند که رژیم ایران آنها را سازماندهی می‌کند تا بدون دخالت مستقیم خودش و به صورت نیابتی علیه آمریکا و آنهایی که جمهوری اسلامی «دشمن» می‌داند از جمله اسرائیل و عربستان سعودی اقدامات ایذایی انجام دهند بدون آنکه تهران درگیر مسئولیت و پیامدهای آن شود.

حمله‌ی اخیر شش هفته بعد از اعلام «آتش‌بس مشروط» از سوى کتائب حزب‌الله از گروه‌های وفادار به جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. محمد محى سخنگوى این گروه گفته بود نیروهای مقاومت حملات‌شان را به منافع آمریکا متوقف مى‌کنند تا نیروهای آمریکایی هرچه زودتر از عراق خارج شوند.

کانال‌های تلگرامی نزدیک به نیروهای حزب‌اللهی و ولایتمدار نوشته‌اند «این حملات راکتی نشان می‌دهد توافق آتش‌بس ۴۰ روزه میان گروه‌های مقاومت و منتقم عراقی با طرف آمریکایی به پایان رسیده است.» منظور آنها از «منتقم» گروه‌هایی هستند که اعلام کردند انتقام خون قاسم سلیمانی را که در حمله پهپادی در حوالی فرودگاه بغداد کشته شد، از آمریکایی‌‌ها می‌گیرند.

برخی ناظران معتقدند که در شرایط کنونی احتمال واکنش از سوی نیروهای آمریکایی علیه مواضع نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق یا سوریه کم نیست.

رابرات اوبرایان مشاور امنیت ملّی کاخ سفید اعلام کرده است که به دستور دونالد ترامپ قرار است تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ تعداد نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان به ۲۵۰۰ نفر کاهش پیدا کند.

همچنین این حمله راکتی پس از آن صورت گرفت که روزنامه نیویورک تایمز نزدیک به حزب دموکرات ایالات متحده و مدافع ریاست جمهوری جو بایدن گزارش داد دونالد ترامپ برای جلوگیری از گسترش برنامه اتمی ایران به بررسی گزینه‌های حمله پرداخته است.

علیرضا میریوسفی معاون مطبوعاتی هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در نیویورک در واکنش به خبر نیویورک تایمز گفته است که ایران توان دفاع از خود در برابر هر متجاوزی را دارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy