Sunday, Nov 22, 2020

صفحه نخست » جو بایدن و پروژه قدیمی تجزیه عراق

FB314EF2-0C60-4A26-AAFC-FC46216568B6.pngالف

به گزارش الف به نقل از پایگاه خبری العهد، «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در سال ۲۰۰۷ هنگامی که پروژه تجزیه عراق به 3 قسمت را مطرح کرد رئیس کمیته روابط خارجی در سنا بود. در واقع جو بایدن به عنوان طراح پروژه تجزیه عراق این اقدام را همزمان با تشدید درگیری‌های فرقه‌ای ایجاد شده توسط گروه تکفیری- تروریستی القاعده در عراق که بسیاری از مردم بی گناه این کشور را از گروه های مختلف به خاک و خون کشید، انجام داد.

العهد نوشت: پس از آن بایدن از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون «باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق ایالات متحده بود. اما وی در این سال‌ها از طرح مجدد پروژه تجزیه عراق اجتناب کرد؛ البته نه به این دلیل که دیگر به این پروژه فکر نمی‌کرد یا اطلاعات جدیدی در این زمینه کشف کرده بود، بلکه به دلیل تحولات ایجاد شده در منطقه شرایط ایجاب می‌کرد که درباره برخی از پرونده‌ها با احتیاط رفتار شود. اما این به معنای آن نیست که دولت آمریکا پروژه تجزیه عراق را فراموش کرده است.

به نوشته العهد، این پروژه آمریکایی همواره در محافل مختلف و مجامع سیاسی رسانه‌ای و فکری در واشنگتن و بغداد و پایتخت های دیگر جهان مورد بحث بوده است.اما امروز پس از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گمانه زنی‌های زیادی درباره ماهیت سیاست وی در خصوص پرونده‌های حساس و مهم که اهمیت و حساسیت آنها تنها محدود به عراق نبوده و به فضای عمومی منطقه کشیده می شود مطرح می گردد.

پایگاه خبری العهد اشاره کرد: مطمئناً بایدن که ۱۲ سال قبل به عنوان معاون رئیس جمهور وقت آمریکا از اجرای پروژه تجزیه عراق جلوگیری کرد پس از بازگشت دوباره به کاخ سفید این بار به عنوان رئیس جمهور بنا به دلایل و ملاحظات دیگر باز هم وارد این پروژه نخواهد شد؛ اما این بدان معنا نیست که ایده تجزیه عراق از ذهن او خارج شده و دیگر وجود ندارد، بلکه شاخص‌ها نشان می‌دهد پروژه تجزیه عراق یکی از عناوین اصلی پرونده این کشور در محافل و مراکز تصمیم گیری در واشنگتن خواهد بود.

به گزارش وبسایت خبری العهد، البته ایده اصلی این پروژه متعلق به بایدن به عنوان سناتور کنگره یا معاون رئیس جمهور و یا حتی خود رئیس جمهور آمریکا نیست؛ در واقع سابقه این پروژه به سال ۲۰۰۷ که بایدن آن را پیشنهاد کرد و مورد استقبال مجلس سنا قرار گرفت برنمی‌گردد. بلکه محافل و شخصیت‌های مختلف آمریکایی و صهیونیستی بیش از ۶۰ سال قبل شروع به کار روی این پروژه و تبلیغ آن کرده بودند.

العهد خاطرنشان کرد: در سال ۱۹۵۷ یک نویسنده هندی کتابی تحت عنوان «خنجر اسرائیل» منتشر کرد که شامل اسناد فاش شده از ارتش رژیم صهیونیستی درباره طرح تجزیه عراق به سه قسمت کرد، شیعه و سنی بود. ۱۵ سال بعد از آن «هنری کیسینجر» وزیر امور خارجه وقت آمریکا طرحی را پیشنهاد کرد مبنی بر اینکه کشورهای عربی بر اساس گرایش‌های فرقه ای تجزیه شوند و آغاز اجرای این پروژه باید در عراق باشد، چراکه ارتباط خطرناکی میان این کشور و تهدید امنیت موجودیت اسرائیل برقرار است.

به گزارش العهد، «عوديد بنون» مشاور «مناخیم بیگن» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۰ مقاله مفصلی تحت عنوان «استراتژی اسرائیل در دهه ۸۰» منتشر کرد که در آن صراحتا از تقسیم جهان عرب از موریتانی تا عمان بر اساس گرایش‌های قومی و فرقه‌ای صحبت و اعلام کرده بود که طبق این طرح عراق به سه قسمت تقسیم خواهد شد؛ چرا که این کشور بزرگترین دشمن اسرائیل است. پس از آن «برنارد لوئیس» خاورشناس صهیونیستی -انگلیسی با ارائه نقشه‌هایی به کنگره آمریکا پیشنهاد کرد که کشورهای عربی به ویژه کشورهای فعال و تاثیرگذار به نهادهای کوچک فرقه‌ای و قومی تبدیل شوند تا امنیت اسرائیل و برتری آن در خاورمیانه تضمین شود.

العهد نوشت: در بازه زمانی حمله رژیم صدام، دیکتاتور معدوم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ تا حوادث بعدی و تغییر نظام عراق در سال ۲۰۰۳ با حمله نظامی آمریکا به این کشور همه ایده‌ها و پیشنهادات و پروژه‌های تجزیه عراق بار دیگر شکوفا شد. حدود یک سال قبل از سرنگونی رژیم صدام مرکز مطالعات و تحقیقات استراتفور با انتشار گزارشی اعلام کرد که استراتژی بلند مدت آمریکا که پس از حمله به عراق انجام می‌شود تقسیم این کشور به سه منطقه جداگانه خواهد بود: یک منطقه سنی در مرکز عراق که به اردن می پیوندد، یک منطقه شیعه نشین در جنوب که مرتبط با کویت و ایران است و یک منطقه کردنشین شامل استانهای موصل و کرکوک. هم‌زمان برخی از رسانه‌های صهیونیستی صراحتاً اعلام کردند که یکی از اهداف آمریکا برای حمله به عراق تکه تکه کردن استان‌های سنی و الحاق آنها به اردن است. سیاستمداران ارشد در محافل تصمیم‌گیری واشنگتن نیز این موضوع را تایید می کردند.

پایگاه خبری العهد درپایان اعلام کرد: این آمار نشان می‌دهد که بایدن در واقع صاحب اصلی پروژه تجزیه عراق نیست و مانند یک عنصر تبلیغاتی و بازاریابی برای اجرای این پروژه فعالیت می کند. با ورود جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید و ادامه پروژه‌های عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم اشغالگر صهیونیستی و تمرکز برای وارد کردن عراق به این روند ممکن است دولت دموکرات آمریکا به فکر فعال کردن پروژه تجزیه عراق بیفتد و در این میان تردیدی نیست که تئوری ها و نظریه های مختلف آمریکایی درباره منطقه همچون خاورمیانه بزرگ، هرج و مرج خلاق ،معامله قرن و سایر موارد همه در نقاط و ایستگاه های محوری به هم برسند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy