Monday, Dec 7, 2020

صفحه نخست » دستکاری‌های ژنتیک از سوی ارتش چین برای ساختن ابر سرباز

china_120720.jpgبه گزارش روز جمعه 6 دسامبر شبکه «ان‌بی‌سی‌نیوز» آمریکا، یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد، داده‌های اطلاعاتی این کشور نشان می‌دهد که چین آزمایش‌های انسانی را به روی اعضای ارتش آزادی‌بخش خلق چین به امید رشد ابعاد توانمندی‌های بیولوژیک سربازان، انجام داده‌ است.

جان راتکلیف، مدیر دستگاه اطلاعاتی ملی ایالات متحده، این بیانیه جنجالی را در نوشتار بلند منتشر شده در وال استریت ژورنال ذکر کرد که در آن او از چین به عنوان تهدیدی بزرگ برای امنیت ملی آمریکا یاد کرده ‌است.

راتکلیف نماینده سابق کنگره از تگزاس همچنین گفت: «هیچ حد و مرز اخلاقی، قدرت طلبی‌های پکن را محدود نمی‌کند.»

نه دفتر راتکلیف و نه سیا بلافاصله به مطالبات برای توضیح این ایده راتکلیف پاسخ ندادند که چین به دنبال تولید انسان به عنوان «ابر سرباز» از نوع نمایش داده شده در فیلم‌های هالیوود مانند «کاپیتان آمریکا»، «سرباز جهانی» و سایر فیلم‌های علمی تخیلی است.

بلند پروازی‌های چین

سال گذشته، دو محقق آمریکایی مقاله‌ای نوشتند که هدف‌های چین را برای استفاده از بیوتکنولوژی در عرصه جنگ، مورد بررسی قرار داد، از جمله آنچه آنها گفتند، نشانه‌هایی از علاقه چین به استفاده از فناوری ویرایش و دستکاری ژن‌ها برای افزایش عملکرد انسانی و احتمالاً سربازان نظامی مشاهده شده‌ است.

آنیا، متخصص فناوری دفاعی چین در مرکز امنیت جدید آمریکا و همکار او ویلسون فرندیک، مشاور در امور چین و افسر سابق نیروی دریایی آمریکا به‌طور خاص، تحقیقات چین را با استفاده از ابزار ویرایش ژن «کریسپر» بررسی کردند، که این واژه، مخفف «ترکیبی از تکرارهای کوتاه متقارن و با فاصله منظم» است. تکنیک «کریسپر» برای درمان بیماری‌های ژنتیکی و اصلاح گیاهان استفاده شده ‌است اما دانشمندان غربی تلاش برای دستکاری ژن‌ها در راستای افزایش عملکرد افراد سالم را غیراخلاقی قلمداد می‌کنند.

علاوه بر این، دانشمندان با استناد به مقاله‌ای در سال 2015 در یک روزنامه نظامی نوشتند: «دانشمندان و استراتژیست‌های نظامی چین بطور مداوم تأکید کرده‌اند که بیوتکنولوژی می‌تواند به عنوان یک قله رهبری استراتژیک جدید برای انقلاب آینده در امور نظامی تبدیل شود.»

تاثیرهای انقلابی

محققان خاطرنشان کردند که یکی از ژنرال‌های برجسته چینی در سال 2017 گفت: «بیوتکنولوژی مدرن و تلفیق آن با زمینه‌های اطلاعاتی، فناوری نانو، دانش و ... تأثیرات انقلابی بر سلاح‌ها، تجهیزات، فضاها و اشکال جنگ و نظریه‌های نظامی خواهد داشت.»

فرندیک همچنین در یک مصاحبه تلفنی گفت که بیشتر نگران مزیت میدانی جنگی است که چنین تحقیقاتی چه بسا می‌تواند فراهم کند تا اینکه نگران عواقب دستکاری ژنهای انسانی باشد. او توضیح داد که «هنگامی که بازی با ارگانیسم‌های ژنتیکی آغاز شود، ممکن است عواقب غیرمنتظره ای در پی داشته باشد.»

«چین دشمنی خطرناک»

علاوه بر این، پیام کلی که راتکلیف می‌خواست از طریق مقاله خود منتقل کند، این است که «چین دشمنی خطرناک است که اقتصاد و امنیت ملی آمریکا را تهدید می‌کند.»

او نوشت: «جمهوری خلق چین، امروز بزرگترین تهدید برای آمریکا و بزرگترین تهدید برای دموکراسی و آزادی در سراسر جهان از زمان جنگ جهانی دوم است. داده‌های اطلاعاتی واضح است: پکن قصد دارد از نظر اقتصادی، نظامی و فنی بر ایالات متحده و بقیه جهان تسلط یابد.»

راتکلیف همچنین در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز از جو بایدن رئیس‌جمهوری منتخب خواست «در مورد چین صادق باشد». به گفته شبکه «ان‌بی‌سی‌نیوز»، «بایدن و مشاوران سیاست خارجی او موافقند که چین تهدید بزرگی است اما آنها می‌گویند بر این باورند که دولت دونالد ترامپ، تهدیدهای جوهری و اساسی بیشتری را در پاسخ به رویکردهای چین ایجاد کرده‌است.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy