Sunday, Jan 24, 2021

صفحه نخست » اعتراف بی‌سابقه ظریف به خیانت به منافع مردم ایران

bbc23.jpgظریف: من از چیزهایی دفاع میکنم که خودم هم به آنها باور ندارم

بی بی سی فارسی - محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، درباره سیاست های منطقه‌ای کشورش از جمله تلاش های شکست خورده برای بهبود روابط با عربستان سعودی گفته و نقش خود را در طراحی سیاست خارجی جمهوری اسلامی توضیح داده است.

آقای ظریف در مصاحبه با روزنامه اعتماد چاپ تهران گفته است "وقتی که در مقابل جهان قرار می‌گیرم، نماینده مجموعه حاکمیت ایران هستم لذا باید از چیزهایی دفاع کنم که خودم هم به آنها باور ندارم و منتقد برخی از آنها هستم".

وزیر خارجه ایران گفته "از برخی اقدام‌ها در صحنه بین‌المللی دفاع کردم که معتقد بودم این اقدام‌ها برای منافع ملی مفید نیست ولی آن اقدام‌ها را نه من بلکه دیگران انجام داده بودند و من به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران موظف بودم از هر اقدامی که توسط ایرانی‌ها توسط هر مقام مسئول ایرانی انجام می‌شود، در خارج دفاع کنم چه موافق باشم و چه نباشم".

در ایران تعیین خط و مشی روابط خارجی در اختیار آیت‌الله علی خامنه ای رهبر این کشور است و دولت ها مجری سیاست هایی هستند که به تصویب و تایید وی می‌رسد.

آقای ظریف گفته "من در تدوین سیاست‌های برجام نقش بیشتری داشتم، در تدوین سیاست‌های منطقه‌ای نقش محدودتری داشتم، در تدوین سیاست‌های ایران با روسیه و چین نقش برجسته‌ای داشتم، در تدوین سیاست‌های ایران با امریکای لاتین نقش بسیار مهمی داشتم اما در تدوین سیاست‌های ایران در منطقه نقش کمتری داشتم. نمی‌گویم نقش نداشتم بلکه نقش کمتری داشتم. اما مجری همه این سیاست‌ها بودم و مدافع همه آنچه که جمهوری اسلامی انجام داده است".

وزیر خارجه گفته به جز سیاست های منطقه ای، برخی از سیاست‌ها را قبول نداشته و ممکن است برخی از سیاست ها برای کارشکنی در کار خود او دنبال شده اما وی از همه آنها حمایت کرده است.

در پاسخ به سئوالی درباره اینکه "چقدر از صفر تا صد سیاست خارجی" ایران در نزدیک به هشت سال در دست او بوده آقای ظریف گفته "صفر" و توضیح داده که نقش همه وزرای خارجه صفر است. مگر یک وزیر خارجه مانند مایک پومپئو (وزیر خارجه آمریکا) که جنگ‌طلب باشد و بخواهد جنگ راه بیندازد".

آقای ظریف در این مصاحبه گفته "اطمینان دارم من اقدامی نکردم که باری بر معیشت مردم اضافه کنم البته آنقدر که می‌خواستم نتوانستیم از تاثیر بار سیاست خارجی بر معیشت مردم کم کنم".

وزیر خارجه ایران درباره گروه های شبه نظامی در منطقه که با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط هستند گفته که این گروها نیابتی نیستند و توضیح داده "کاری که ما می‌کنیم، خریدن مزدور نیست و این تفاوتی است که بین ما و سایرین وجود دارد. ممکن است دوستان ما در شرایطی که امکانات مالی جمهوری اسلامی ایران بسیار بیشتر بود درخواست‌هایی می‌کردند و این درخواست‌ها مورد قبول واقع می‌شد. در دولت یازدهم و دوازدهم به خاطر محدودیت امکانات و اینکه اولویت با مردم ایران است... همه امکانات موجود هزینه مردم ما شد".

درباره تلاش برای بهبود روابط ایران و عربستان آقای ظریف گفته که در روزهای اول وزارت‌اش در سال ۱۳۹۲ نامه ای از طریق یک واسطه برای سعود‌الفیصل وزیر خارجه وقت عربستان فرستاده بود که قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در تهییه آن نقش داشته است.

محتوای این نامه به گفته آقای ظریف پیشنهاداتی برای رفع اختلاف دو کشور درباره لبنان، سوریه، عراق و یمن بوده است اما آقای فیصل در پاسخ، نامه فرستاده بود که "جهان عرب به شما هیچ ربطی ندارد". ظریف این پاسخ را "بسیار ناامید کننده" خوانده است.

وزیر خارجه ایران هزینه های تنش با ایالات متحده را "خیلی زیاد" توصیف کرده است.

وی گفته "به نظر شخصی من (که نظر کشور نیست) ما باید تصویر نهایی روابط با آمریکا را مشخص کنیم. به آمریکا بگوییم ما در موضوع اسراییل با شما همکاری نخواهیم کرد و با شما اختلاف خواهیم داشت در موضوع سلطه‌گری با شما همراهی نخواهیم کرد، ما به شما اجازه نخواهیم داد که در مسائل داخلی ایران دخالت کنید اما مشکلی نداریم که در موضوع نفت با شما همکاری کنیم. مشکلی نداریم که امنیت خلیج فارس تامین شود".

محمدجواد ظریف از شهریور ۱۳۹۲ تاکنون وزیر خارجه ایران است و در دو مصاحبه ابراز تمایل کرده که در دولت بعدی ایران هم در همین سمت باقی بماند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy