ساشا سبحانی به اتهام قاچاق انسان به طور موقت در اسپانیا بازداشت شد
به گزارش رسانههای اسپانیا، پلیس این کشور ساشا سبحانی، از چهرههای مشهور اینستاگرامی و فرزند سفیر سابق جمهوری اسلامی در ونزوئلا را به چندین اتهام، از جمله قاچاق انسان، به طور موقت در مادرید بازداشت کرده است.
چایران اینترنشنال - به گزارش روزنامه ال موندو اسپانیا، سبحانی با حکم و دادخواست یک دادگاه در ایران به طور موقت بازداشت شده بود و هم اکنون آزاد شده است، اما روند بررسی استرداد او به ایران طی هفتههای آینده آغاز میشود.
طبق حکم دادگاه ایران، سبحانی به چندین مورد از جمله پولشویی، در اختیار داشتن اموال غیرقانونی و کنترل وبسایتهای شرطبندی متهم است.
دادگاه ایران سبحانی را متهم کرده با استفاده از سایتهای شرطبندی افراد جوان را «اغفال» کرده و آنها را به ترکیه منتقل میکرده است.
به گزارش رسانههای اسپانیا، سبحانی اتهام آدمربایی را رد کرده و میگوید درخواست دستگیری و استرداد او به ایران بیشتر به دلیل «سبک زندگی» خاص او صورت گرفته است.
اخبار تکمیلی:
اسپانیا درخواست استرداد ساشا سبحانی به جمهوری اسلامی را نمیتواند بپذیرد
- ساشا سبحانی برای چند ساعت به درخواست جمهوری اسلامی در مادرید بازداشت و بلافاصله توسط قاضی تا بررسی مدارک جهت تقاضای استرداد وی آزاد شد.
- یک مقام قضائی اسپانیایی به کیهان لندن میگوید به دلایل مختلف از جمله همجنسگرا بودن ساشا سبحانی و تقاضای پناهندگی او، استرداد او غیرممكن خواهد بود.
- ساشا سبحانی در گفتگو با روزنامه اسپانیایی «ال موندو» میگوید چندین سال است که با پدرش در تماس نیست و دلیل درخواست بازداشت و استرداد او تنها به خاطر «شیوه زندگی» اوست که مورد تائید جمهوری اسلامی نیست.
دادگاه بررسی تقاضای استرداد ساشا سبحانی پس از دریافت مدارک لازم از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی تشکیل خواهد شد.
یک منبع قضائی در مادرید به کیهان لندن در همین ارتباط گفت «درخواست استرداد ساشا سبحانی به جمهوری اسلامی به دلایل مختلف مورد قبول واقع نخواهد شد.» این منبع قضائی از جمله این دلایل به درخواست پناهندگی ساشا سبحانی که بیش از یکسال پیش تکمیل شده و هنوز در دست بررسی است، اشاره میکند و میافزاید: «تا زمانی که وضعیت این درخواست پناهندگی روشن نشود با هرگونه درخواست استرداد مخالفت خواهد شد. علاوه بر این، اسپانیا هیچ قرارداد استردادی با ایران امضا نکرده و هیچکس را به کشوری که امکان مجازات اعدام برای جرائمی که به وی منتسب شده وجود دارد، بر نمیگرداند!»
در درخواست دستگیری ساشا سبحانی که جمهوری اسلامی برای اینترپل فرستاده است، اتهامات بسیاری به او وارد شده؛ از پولشویی تا مالکیت یک کازینوی آنلاین، از ترغیب و فریب جوانان به ویژه دختران برای فرار از کشور و سفر به ترکیه تا مشارکت در باندهای قاچاق انسان. ساشا سبحانی در گفتگو با خبرنگار «ال موندو» یکی از مهمترین رسانههای نوشتاری اسپانیا، این اتهامات را رد کرده و میگوید دلیل اصلی درخواست بازداشت و استرداد او «شیوه زندگی متفاوت» وی است. ساشا سبحانی به روزنامهنگار «ال موندو» میگوید «مرگ در اسپانیا را به زندان در ایران ترجیح میدهم».
محمد (ساشا) فرزند احمد سبحانی سفیر سابق جمهوری اسلامی در ونزوئلا است. ساشا سبحانی در سالهای زندگی در ونزوئلا توانست در دانشگاه UCAB در رشته مدیریت بازرگانی تحصیلات خود را به پایان برساند. وی پس از بازگشت به ایران، دو بار به اتهام برگزاری میهمانیهای مختلط که در آنها مشروبات الکلی مصرف میشد بازداشت شد و چند روز را نیز در زندان گذراند.
ساشا سبحانی در گفتگو با «ال موندو» میافزاید «من از ۱۵ سالگی کار میکنم و هرگز از پدرم پولی دریافت نکردهام و آنچه خرج می کنم حاصل فعالیتهای اقتصادی خودم است». وی در ادامه اشاره میکند که دو سال است با پدرش در تماس نیست. ساشا سبحانی در این گفتگو میگوید «در داخل ایران مرا متهم به زیر پا گذاشتن شئونات اسلامی میکنند و در خارج مرا «آقازاده» میخوانند.»
ساشا سبحانی پس از خروج از ایران مدتی در ترکیه بود و سپس به آلمان رفت و دو سال پیش به مادرید کوچ کرده و در آنجا ساکن است. اجازهی اقامت او در اسپانیا به دلیل «پیوستگی خانوادگی« صادر شده است. در اسپانیا بدون ازدواج نیز میتوان به عنوان یک «زوج» که در عمل با هم زندگی میکنند، تقاضای ویزا و اقامت برای پیوستن به خانواده را ارائه داد. زوج ساشا سبحانی که برای او تقاضای ویزا و اجازه اقامت در اسپانیا کرده است، گویا یک جوان آلبانیاییتبار دارای اقامت رسمی در اسپانیا است. مقام قضائی اسپانیائی در همین ارتباط به کیهان لندن میگوید «یکی دیگر از دلایلی که امکان هرگونه استرداد او را بسیار دشوار میکند، همجنسگرا بودن اوست. سابقه اعدام چند همجنسگرا و زندانی کردن شمار دیگری در جمهوری اسلامی دلیل کافی برای عدم استرداد او به کشورش به شمار میرود.»
دلیل واقعی صدای آژیر در تهران چه بود؟
مستند حسینعلی و روشهای استالینی نظام، محسن کدیور