پیام یونسیپور - ایران وایر
«ساترا» یا «سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی»، مجوز پخش برنامه «تیوی تاک» با حضور «علی کریمی» را صادر نکرد. به این ترتیب علی کریمی بدون هیچ برنامه تبلیغاتی، وارد انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال خواهد شد.
او پیش از این حضور در صداوسیما و مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال را رد کرده بود. علی کریمی در نامهای خطاب به «میثم فضلعلی» مدیر گروه ورزش شبکه سه، مناظرههای صداوسیما را «نمایشی» خوانده بود.
او دوشنبه از تیزر تبلیغاتی تیوی تاک در صفحه اینستاگرامش رونمایی کرد. قرار بود این برنامه در شبکه اینترنتی «فیلیمو» پخش شود که حالا ساترا مجوز آن را صادر نکرده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی را در اختصار، «ساترا» مینامند.
تولد این سازمان به بهار سال ۱۳۹۷ و تصمیم مجلس شورای اسلامی برای تعیین حیطه قدرت و اختیار سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی برمیگردد.
اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید قوه قضاییه، ساترا را به عنوان یک عنصر زیرمجموعه سازمان صداوسیما هویت بخشیدند و به آن اختیارات تام دادند. تا جایی که اعلام شد از این پس تمام رسانههای تصویری فضای مجازی، زیرمجموعه صداوسیما محسوب میشوند و با مجوز و نظارت آنها باید صوت و تصویر منتشر کنند و به عبارتی اگر صداوسیما تشخیص دهد که «محتوایی مناسب» نیست، یا باید محتوا تغییر کند یا به صورت کامل حذف شود.
به این ترتیب میتوان درک کرد که ساترا، سازمانی است که مستقیما زیر نظر سازمان صداوسیما اداره میشود و تمام برنامههای «پخش زنده» و «محتوای صوتی و تصویری تولید شده» در فضای مجازی باید از این سامانه مجوز بگیرند.
ساترا پیش از این در حذف برنامهای به نام «نود نو» خبرساز شده بود.
مهرماه سال ۱۳۹۹ مجوز پخش مستقیم برنامه «نود نو» را که قرار بود توسط «عادل فردوسیپور» برای فضای مجازی ساخته شود، «ساترا» لغو کرد.
عادل فردوسیپور بهمن سال ۱۳۹۸، مجوز پخش این برنامه را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت. اما برای پخش زنده این برنامه نیازمند به مجوز «ساترا» هم بود.
همان زمان نیز «علی سعد»، سرپرست معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا از این تصمیم دفاع کرد و نبود نظارت حقوقی، قضایی و امنیتی را از دلایل لازم برای عدم تخصیص مجوز برنامه زنده در فضای مجازی از سوی این سازمان دانست.
در برنامه نود نو، قرار بود عادل فردوسیپور رقابتهای لیگ برتر را به صورت زنده در فضای مجازی به چالش بکشد. او طرحی کاملتر از برنامه ۹۰ را برای این برنامه جدید در ذهن داشت.
سیاستهای کلی ساترا همواره مورد تایید اصولگرایان نیز بوده و هست. عدم صدور مجوز پخش نود نو، با مراسم آنلاین «انجمن فارغالتحصیلان دانشگاه شریف» و اهدای جایزه «دستاورد فارغالتحصیلان» این دانشگاه به عادل فردوسیپور همراه شد.
عادل فردوسیپور پس از دریافت این جایزه، گفته بود: «همیشه به دانشجوهایم میگفتم باید در ایران بمانید تا این کشور را با هم بسازیم. اما بعد از اسفند ۹۷ و اتفاقاتی که برایم در صداوسیما افتاد، دیگر جوابی برای آنها نداشتم.»
روزنامه «صبح نو» رسانه نزدیک به «محمدباقر قالیباف» در واکنش به این همزمانی دو اتفاق، برای عادل فردوسیپور نوشت: «برای ماندن در ایران، فقط نباید یک آنتن همیشگی داشت.»
محمدباقر قالیباف در انتخابات کنونی فدراسیون فوتبال از سردار «مصطفی آجرلو» حمایت میکند. فرمانده سپاه پاسداران که دوشنبه شب در همان مناظره تلویزیونی، سایر کاندیداهای ریاست این فدراسیون را به «لابیگری» متهم کرد.
عدم صدور مجوز برای پخش برنامه علی کریمی در تیوی تاک، یادآور صحبتهای «حسین شریعتمداری» مدیر مسئول روزنامه کیهان در مناظره با «صادق خرازی» است. حسین شریعتمداری که نماینده آیتالله «علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان است گفته بود: «علی کریمی به دلیل بستن مچبند سبز صلاحیت ریاست فدراسیون فوتبال را ندارد.»
پیش از این نیز «قاسم رنجبریان» رییس هیات فوتبال «هرمزگان» در گفتوگو با برنامه زنده شبکه تلویزیونی استان هرمزگان در پاسخ به شانس علی کریمی در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال گفت: «متاسفم که بگویم شکست میخورد.» قاسم رنجبریان گفته است که به آنها «سفارش شده» به چه کسی رای بدهند.
کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال درحالی در شبکه سه صداوسیمای جمهوری اسلامی مناظره کردند که قرار است فقط ۸۹ عضو از پیش انتخاب شده مجمع فدراسیون فوتبال در انتخابات شرکت کنند. در همین مجمع، ۳۲ رای در ید قدرت روسای هیاتهای فوتبال استانها است؛ یعنی ۳۱ رای استانها و یک رای از رییس هیات جزیره کیش. از هفتههای گذشته، «کیومرث هاشمی»، «شهابالدین عزیزی خادم» و سردار مصطفی آجرلو در حال رایزنی برای جمعآوری آرای هیاتهای استانی هستند.
اعتصاب و طوفان توییتری: «سراوان تنها نیست»