صدای آمریکا - شورای ملی مقاومت ایران، شاخه سیاسی سازمان مجاهدین خلق، میگوید در «سایت آباده» در استان فارس ذرات اورانیوم یافت شده و جمهوری اسلامی هم ماهها مانع دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به آن شده بود. پیش از این مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تاریخ ۱۱ اسفند و در نشست فصلی شورای حکام آژانس گفته بود که ایران در مورد پیدا شدن ذرات اورانیوم طبیعی در برخی از سایتهای از قبل اعلام نشدهاش «توضیحات معتبری» نداده است. حالا شورای ملی مقاومت میگوید که یکی از این سایتها در شمال شهر آباده در استان فارس است که پروژهای به نام «مریوان» در آن جریان داشته و «بخشی از پروژه ارگان مسئول پروژه تسلیحاتی سازی برنامه هستهای رژیم» ایران بوده است.
بنا بر گزارش شورای ملی مقاومت ایران در روز سهشنبه ۱۲ اسفند، «سایت آباده» در استان فارس برای بهرهبرداری یکی از زیرمجموعههای سازمان سپند، (سازمان پژوهشهای نوین دفاعی)، به نام «متفاض» (مركز تحقیقات و توسعه فن آوری انفجار و ضربه) استفاده میشده است. در این گزارش آمده است که متفاض «مشغول تحقیقات و ساخت چاشنی انفجار هستهای بود.»
شورای ملی مقاومت یکی از مدیران این پروژه را «دكتر سعید برجی، از بالاترین متخصصین انفجار و ضربه رژیم» معرفی کرده که «سالها مستقیما تحت مسئولیت سرتیپ پاسدار محسن فخری زاده» کار میکرد.
محسن فخریزاده یکی از مقامات ارشد برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران بود که ۷ آذر ۹۹ در آبسرد دماوند، ۸۰ کیلومتری شرق تهران با تیراندازی کشته شد.
این گزارش همچنین میافزاید که سایت آباده «مشابه سایر سایتهای اصلی» که آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخواست بازدید و نمونهبرداری از آنها کرده «پاكسازی شده است»؛ به گونهای که در ژوئیه ۲۰۱۹ از سوی سپاه پاسداران تخریب شده و با گذشت بیش از یک سال در ۲۶ اوت ۲۰۲۰ اجازه دسترسی به آن صادر شده است.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که بازرسیهای آژانس نباید به عنوان برگ سیاسی روی میز گذاشته شود و محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، نیز در مورد احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته است: «اروپاییها حرکت غلطی را با حمایت از آمریکا در شورای حکام شروع کردهاند، فکر میکنیم این حرکت باعث بههم ریخته شدن شرایط خواهد شد.»
دولت پرزیدنت بایدن از زمان شروع کار خود گفته است اگر ایران به اجرای تعهدات خود در قابل توافق هستهای موسوم به برجام بازگردد، آمریکا هم به این توافق بازخواهد گشت. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج کرد و تحریم هایی را که تحت آن توافق برداشته شده بود، دوباره برگرداند.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز ۱۱ اسفند در مورد گفتوگو یا ملاقات آمریکا با مقامات ایران گفت پیشنهاد برای ملاقات در قالب پنج به علاوه یک و به دعوت اتحادیه اروپا، روی میز است.
جمهوری اسلامی ایران هرگونه فعالیت منتهی به تولید تسلیحات هستهای را رد میکند. با اینحال، ماه پیش، محمود علوی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در تلویزیون دولتی ایران درباره برنامه هستهای آن کشور گفته بود که آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، فتوا داده که تولید سلاح هستهای خلاف شرع است و جمهوری اسلامی آن را حرام میداند؛ اما «یک گربه را اگر در گوشهای گیر بیارند، ممکن است رفتاری بکند که گربهای که آزاد است آن رفتار را انجام نمیدهد. اگر ایران را به آن سمتها هل بدهند، آن وقت تقصیر ایران نیست.»
با اعضا کمتر شناخته شده خاندان لاریجانی ها آشنا شوید
لاریجانیها بر میگردند