Monday, Jul 12, 2021

صفحه نخست » ادامه حواشی شکست انگلستان در ضربات پنالتی پس از پایان یورو ۲۰۲۰

England.jpg یورونیوز - با پایان جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۰ که البته با یک‌سال تاخیر برگزار شد، جام به رم و ایتالیا رفت. تیمی که در ۲۰ سال اخیر دو بار به فینال رسیده و یک بار مغلوب فرانسه و بار دیگر مقهور اسپانیا شده بود، این بار توانست انگلیس را شکست دهد و به دومین قهرمانی خود در این رقابت‌ها دست یابد.

انگلیسی‌ها هم توانستند نخستین حضور در فینال رقابت‌های جام ملت‌های اروپا را تجربه کنند. از آخرین باری که این تیم یک بار دیگر تجربه حضور در فینال یک تورنمنت ملی را داشت، دقیقا ۵۵ سال می‌گذرد. جایی که سه‌شیرها در خانه توانسته بودند، در جام جهانی ۱۹۶۶ در بازی مناقشه‌برانگیز که داوری آن حرف و حدیث‌های بسیاری به همراه داشت با شکست آلمان غربی به اولین و آخرین قهرمانی خود در تاریخ فوتبال ملی دست یابند.

ملی‌پوشان ایتالیا صبح امروز، با استقبال گسترده هواداران، به رم بازگشتند و جام قهرمانی را برای هواداران خود به ارمغان آوردند. ایتالیایی‌ها در این دیدار ۶۶ درصد مالکیت بازی را در اختیار داشتند و در طول ۱۲۰ دقیقه ۱۹ شوت هم به سمت دروازه انگلستان روانه کردند. این در حالی بود که شاگردان ساوت گیت تنها ۶ شوت داشتند که از آنها فقط دو مورد آن در چارچوب بود و یکی از این دو تا هم به گل تبدیل شد.

مطالب بیشتر در یورونیوز

اما کشیدن بازی به ضربات پنالتی برای دو تیمی که معمولا خاطرات خوبی از این موضوع ندارند نکته دیگر قابل توجه این مسابقه بود. انگلستان تا کنون چندین بار در مسابقات مختلف ملی در ضربات پنالتی حذف شده که از آن جمله می‌توان به حذف در مقابل آرژانتین در جام جهانی ۹۸، شکست در مقابل آلمان در جام جهانی ۹۰ و جام ملت‌های اروپای ۹۶، یورو ۲۰۱۲ مقابل همین ایتالیا و شکست‌های مقابل پرتغال در یورو ۲۰۰۴ و جام جهانی ۲۰۰۶ اشاره کرد.

در مقابل اما انگلیسی‌ها برای نخستین بار توانستند این طلسم را بکشنند و در جام جهانی ۲۰۱۸، تیم ملی کلمبیا را در ضربات پنالتی شکست دهند.

در مقابل ایتالیا هم به صورت کلاسیک خاطرات خوبی از ضربات پنالتی نداشت. لاجوردی‌پوشان در نیمه نهایی جام جهانی ۹۰ مقابل آرژانتین، فینال جام جهانی ۹۴ مقابل برزیل، در جام جهانی ۹۸ در مقابل فرانسه، در مقابل اسپانیا در یورو ۲۰۰۸ و همچنین در یورو ۲۰۱۶ در مقابل آلمان حذف شده بودند.

هرچند آتزوری خاطرات شیرینی‌ هم در ضربات پنالتی به یاد دارد که از آن جمله می‌توان به نیمه نهایی یورو ۲۰۰۰ در مقابل هلند، یورو ۲۰۱۲ مقابل انگلستان و همچنین فینال جام جهانی ۲۰۰۶ در مقابل فرانسه اشاره کرد. ضمن اینکه ایتالیایی‌ها در مرحله نیمه نهایی همین مسابقات هم توانسته بودند اسپانیا را در ضربات پنالتی شکست دهند.

با این حال این ایتالیا بود که موفق شد در ضربات پنالتی با درخشش دروازه‌بان خود، دوناروما و البته پنالتی‌های ضعیف سه بازیکن تعویضی انگلستان، عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهد. تصمیمات گرت ساوت گیت، در خصوص چینش بازیکنان پنالتی‌زن انتقادات زیادی را با خود به همراه داشت.

سرمربی انگلستان در اقدامی عجیب در دقیقه ۱۱۹ مارکوس رشفورد که در کل تورنمنت برای انگلستان بازی نکرده بود را وارد زمین کرد که یکی از پنالتی‌زنان تیمش باشد. همچنین جیدون سانچو، ستاره دورتموند هم که در این مسابقات چندان وقتی برای بازی کردن پیدا نکرد، در دقیقه ۱۱۹ به زمین آمد. بوکایا ساکا، دیگر بازیکنی بود که در دقیقه ۷۰ به عنوان یار تعویضی وارد زمین شده بود. اما این سه بازیکن هر سه پنالتی‌های سوم، چهارم و پنجم انگلستان را از دست دادند تا ایتالیا قهرمان اروپا شود.

پس از پایان بازی، ساوت‌گیت تلاش زیادی کرد ساکا را دلداری دهد. احتمالا سرمربی تیم ملی بهتر از هر بازیکن دیگری حال این بازیکن جوان را درک می‌کرد. چرا که در سال ۹۶ و در مرحله نیمه نهایی، این گرت ساوت‌گیت بود که با از دست دادن پنالتی ششم، باعث حذف انگلستان و صعود آلمان به فینال جام ملت‌های اروپا ۹۶ شد.

خوزه مورینیو، سرمربی پیشین‌ تیم‌های انگلیسی چلسی، منچستر یونایتد و تاتنهام با انتقاد از اینکه به یک بازیکن ۱۸ ساله مسئولیت زدن ضربه پنالتی آخر داده شده اعلام کرد در چنین شرایطی بهتر بود از رحیم استرلینگ، جان استونز و لوک شاو استفاده می‌شد. سرمربی کنونی آ‌اس رم همچنین با انتقاد از تصمیمات ساوت گیت اضافه کرد که نمی‌داند چرا جوردن هندرسون و کایل واکر در زمین نماندند و تعویض شدند.

روی کین، کاپیتان پیشین منچستر یونایتد و تیم ملی ایرلند، یکی دیگر از کسانی بود که از تصمیمات گرت ساوت گیت در خصوص واگذاری پنالتی آخر به بوکایا ساکا انتقاد کرد. کین در این خصوص گفت: «من از ساکا انتقاد نمی‌کنم. بازیکنان بزرگتر نباید اجازه می‌دادند این بچه ۱۹ ساله پیشقدم بشود و پنالتی را بزند. استرلینگ با آن همه سابقه قهرمانی در آن لحظه کجا بود؟ جک گریلیش هم همینطور؟ این بازیکنان که تجربه و سن و سال بیشتری دارند باید این مسئولیت را قبول می‌کردند.»

فابیو کاناوارو، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایتلیا به کیه‌لینی توصیه کرد روی پچه (جام قهرمانی) را بپوشاند تا احتمالا سرما نخورد

انتقادات روی کین باعث شد تا جک گریلیش به آنها پاسخ دهد. هافبک خوش‌تکنیک تیم ملی انگلستان اعلام کرد او به مربی گفته بوده که آماده است پنالتی بزند، اما ساوت گیت در نهایت تصمیم گرفته چه کسانی پشت توپ قرار گیرند.

با این حال تقریبا تمام کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال انگلستان قهرمانی را حق ایتالیا دانستند و به شاگردان روبرتو مانچینی برای نمایش خوبشان تبریک گفتند. البته بازیکنان پیشین فوتبال انگلستان همچون ریو فردیناند و گری نویل، از بازیکنان تیم ملی خود حمایت کرده و ابراز امیدواری کردند، این جوانان در جام جهانی ۲۰۲۲ نمایش بهتری داشته باشند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy