Wednesday, Jul 28, 2021

صفحه نخست » «به حریم خصوصی رئیس بیمه سلامت آستارا تجاوز شد»

ensaf27.jpgزهرا منصوری، انصاف نیوز: چند روز پیش فیلمی از رئیس بیمه سلامت آستارا در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، در خبرها و شبکه‌های مجازی محلی و سراسری این فیلم با عنوان «دستگیری رئیس بیمه سلامت آستارا توسط مردم، حین ارتباط با یک زن در دفترش» خبری شده است. مردم از صحنه‌ی برهنه‌ی این فرد فیلم گرفتند و آن را در فضای مجازی منتشر کردند. پس از انتشار این فیلم رئیس بیمه سلامت آستارا بازداشت شد و فرد دیگری جایگزین او شد.

امان‌الله قرایی‌مقدم می‌گوید مردم به علت مسائل اقتصادی خشمگین هستند و به نوعی این خشم سیاسی است. در حقیقت با اینکار به حریم خصوصی این فرد تجاوز شده است. از سوی دیگر کامبیز نوروزی، حقوقدان نظر متفاوتی دارد و می‌گوید آنقدر اطلاعات درباره‌ی این فیلم کم است که نمی‌توان آن را تحلیل کرد و رسانه‌ها فقط دنباله‌روی فضای مجازی شده‌اند.

قرایی‌مقدم: مردم دستشان به بالاتر نمی‌رسد، با پایین‌ترها برخورد می‌کنند

امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس درباره‌ی فیلم منتشر شده از رئیس بیمه سلامت آستارا به انصاف نیوز گفت: پرخاشگری‌های ناروا، غیرمعمول، تحقیرآمیز و رسوا کننده نسبت به افرادی که مسئولیتی‌های دارند، ریشه در نارضایتی در نحوه‌ی مدیریت و ناکارآمدی کل نظام و دستگاه‌های اداری و سازمانی دارند. چون مردم دستشان به بالاتر نمی‌رسد، با افراد پایین‌تر برخورد می‌کنند، به این عمل لینچ کردن می‌گویند.

او با اشاره به اینکه فقر و گرانی مردم را عصبانی و خشمگین کرده است، توضیح داد: در فیلم‌های تگزاسی و کابویی می‌بینید، افرادی که گاو دزد هستند، آن را گیر می‌آورند و به دار می‌آویختند، این خشم مردم از نارضایتی‌، فشارهای اجتماعی و اقتصادی است. یعنی فردی را خودسرانه و بدون در نظر گرفتن قانون و مقررات مورد اذیت و آزار و حتی کشتن قرار می‌دهند. این ماجرای بیمه سلامت هم لینچ کردن است.

مردم فشارهایی را بر روح و روان تحمل کردند، تورم و گرانی‌ها و مشکلات اقتصادی مجموعاً باعث می‌شود، افراد به حجمی از عصبانیت برسند که اینکار را انجام دهند. مثلاض وقتی یک پسر سیاه پوست به یک دختر سفید پوست تجاوز می‌کند، کلانتری او را به زندان می‌برد و مردم به آن در زندان حمله می‌کردند، خودشان او را لینچ می‌کردند. پس وقتی فقر در جامعه شدت بگیرد، خشونت بالا می‌گیرد. به اینها جماعت غوغا می‌گویند، اینها فردی را آزار می‌دهند؛ در اینجا این آقا را لخت در خیابان رها کردند.

اگر عقل بود اینکار را با آن مرد نمی‌کردند

او ادامه داد: این جماعت زودگذر بر اثر حادثه‌ای به وجود می‌آید. احساسات بر عقل و منطق آنها برتری پیدا می‌کند، ممکن است ماشینی تصادف کند، عده‌ای جمع می‌شوند، به آنها جماعت می‌کنند. مثلاً در این ماجرای اخیر یکی گفته برویم و این رئیس سلامت را بیرون آوریم و اذیت کنیم، عده‌ای به دنبال آن فرد می‌روند. بدون اینکه به عاقبت آن کار فکر کنند. جماعت غوغا تحت تاثیر احساسات قرار می‌گیرند. جمع احساساتی فکر می‌کند و ادراکی در کار نیست.

قرایی‌مقدم با اشاره به اینکه به حریم خصوصی رئیس بیمه سلامت آستارا تجاوز شد، تاکید کرد: به عقیده‌ی من با آقای بیمه سلامت عده‌ای اینکار را کردند که حس کردند به آنها ظلم شده و یا حق بیمه‌ی آنها دیر پرداخت شده است. بر اثر غلبه‌ی احساسات بر قلب و منطق این فرد را لخت رها کردند، اگر عقل بود، اینکار را با آن مرد نمی‌کردند.

نوروزی: رسانه‌ها راحت‌طلبانه دنبال‌روی فضای مجازی شده‌اند

کامبیز نوروزی، حقوقدان ضمن انتقاد به رسانه‌ها برای پوشش کلیپی از رئیس بیمه سلامت آستارا به انصاف نیوز گفت: درباره‌ی این واقعه اظهار نظری نمی‌کنم چون تمام اطلاعاتی که ما از این اتفاق داریم، منحصر به یک فیلم کوتاه ۴۰ ثانیه‌ای است که در فضای مجازی منتشر شده، این فیلم هیچ اطلاعات قابل تحلیلی به ما نمی‌دهد. جای تاسف فراوان دارد که رسانه‌ها ابتکار عمل حرفه‌ای خود را از دست داده‌اند و همین فیلم را منتشر یا نقل کرده‌اند. بدون اینکه زحمت بکشند و یک اطلاعات میدانی به دست بیاورند تا بدانند اصل واقعه و جزییات آن چه بوده و بعد به تحلیل آن بپیردازند.

او با اشاره به اینکه این عمل رسانه‌ها از اخلاق حرفه‌ای به‌دور است، افزود: انتشار آن نقص بزرگ حرفه‌ای است. رسانه‌های کشور راحت‌طلبانه دنباله روی فضای مجازی شده‌اند. فضای مجازی حرفه‌‎ای نیست و کسانی که مطالبی در آنجا بارگذاری می‌کنند، آدم‌هایی معمولی هستند که به پیچ و خم کار حرفه‌ای آشنا نیستند. از نظر اصول حرفه‌ای اصلاً نباید چنین فیلمی منتشر می‌شد. این فیلم بیانگر خشونت بی‌قاعده است و با حریم خصوصی برخی از افراد در تضاد است.

انتشار این فیلم با اصول اخلاقی و حرفه‌ای در تضاد است

این فعال رسانه‌ای گفت: اصول حرفه‌ای مانع از انتشار چنین فیلمی است، چون آبروی افراد را می‌برد. برهنگی و خشونت ناروا را به نمایش می‌گذارد و با اصول اخلاقی و حقوقی در تضاد است. رسانه‌های رسمی بدون اینکه تلاش کنند تا اطلاعات خاصی را به دست بیاورند، به‌دنبال تحلیل آن هستند. نمی‌توانم از این واقعه هیچ تحلیلی ارائه دهم، هرکسی هم بخواهد آن را تحلیل کند، به خطا رفته است.

چون اصلاً اطلاعات قابل تحلیلی هم وجود ندارد. به عقیده‌ی من فقط در این حد می‌توان درباره‌ی این فیلم اظهار نظر کرد. عدم دسترسی رسانه‌ها هم عذر پذیرفته شده‌ای نیست، اگر یک رسانه می‌خواهد سوژه‌ای را کار کند، باید خبرنگار خود را به آستارا بفرستد و اطلاعاتی جمع‌آوری کند. دلیل موجهی نیست که مانند افراد غیرحرفه‌ای فضای مجازی عمل کند. در این صورت فرقی میان روزنامه‌نگار و غیر آن وجود ندارد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy