ایران وایر - پیام یونسیپور - «احسان حدادی»، محبوبترین و گران قیمتترین ورزشکار نهادهای دولتی و امنیتی جمهوری اسلامی، امروز در مرحله مقدماتی رشته پرتاب دیسک، میان ۲۶ ورزشکار حاضر در المپیک توکیو، روی سکوی بیست و ششم نشست و حذف شد.
او طی هفت سال گذشته، بیشترین حمایتهای دستوری ممکن را از سوی بالاترین نهادهای ورزشی و حکومتی برخوردار بود و البته در آبان سال ۱۳۹۸ با حضور در تجمع حامیان جمهوری اسلامی در شهر قزوین، معترضین به گران شدن ۳۰۰درصدی بنزین را «اغتشاشگر» و «عامل دست بیگانه» نامید و از دستگاههای امنیتی خواست با آنها برخورد شود.
احسان حدادی پس از حذف تاریخی از رقابتهای المپیک توکیو گفته است: «ناراحت نیستم. من به احترام المپیک به توکیو آمدم.»
او پیش از این هم به احترام المپیک، به سفرهای اختصاصی آلمان، آفریقای جنوبی و آمریکا میرفت.
***
اردیبهشت سال جاری، روزنامه «همشهری» در گزارشی، از هزینههای غیرمتعارف «احسان حدادی» ورزشکار پرتاب دیسک ایران رونمایی کرد. طبق گزارش این روزنامه، فدراسیون دوومیدانی ایران در ۳سال و ۳ماه گذشته برای احسان حدادی حدود ۷۰۴ هزار دلار هزینه کرده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
در حالی که فدراسیون دوومیدانی ایران، در خوشبینانهترین حالت، بیش از ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای اردوهای خارج از کشور احسان حدادی هزینه کرده، قهرمانان کشتی و وزنهبرداری ایران با مشکلات جدی معیشتی مواجه بودند.
نمونهاش «سامان عبدولی» که به دستور مدیران حراست وزارت ورزش از مبارزه با ورزشکار اسراییلی خودداری کرد، اما حالا گرفتار هزینههای روزمره زندگیاش شده است.
وزارت ورزش و جوانان، درحالی که برخی هزینههای روزمره تیمها و ورزشکاران المپیکی تامین نمیشد، احسان حدادی را به آمریکا اعزام کرد تا کنار مربیاش «مک ویلکینز» با آرامش تمرین کند. خودش گفته بود: «علیرغم میل باطنیام به آمریکا میروم، اما در حقیقت طی ماههای پیش از آن، بارها کمیته المپیک و وزارت ورزش را برای تامین تمامی هزینههای سفرش به آمریکا زیر فشار گذاشته بود.
احسان حدادی مرداد سال ۱۳۹۹ در حالی که فدراسیون پزشکی ورزشی ایران به صراحت مخالفت خود برای سفر پرهزینهاش به آلمان را اعلام کرده بود، او برای درمان «خار پاشنه پا» در کشور آلمان از وزارت ورزش و فدراسیون دوومیدانی ایران درخواست ۲۵۰ هزار دلار هزینه مازاد داشت.
احسان حدادی برای سفر به آلمان و عمل جراحی خار پاشنه پا، درخواست اولیه مبلغ ۲۵۰ هزار یورو داشته است. عملی که در ایران هزینهاش بهصورت میانگین بین ۵ تا ۱۰ میلیون تومان برآورد میشود.
به راهپیمایی اربعین میرود، عکسی همراه با «مجید بنیفاطمه» مداح مشهور نزدیک به بیت رهبری منتشر میکند و زیر آن مینویسد: «رفاقت بار سنگینی است. کسی بر دوش میگیرد که یک دنیا وفا و مرام دارد.»
درعینحال احسان حدادی سال ۱۳۹۵ به دلیل اثبات «فریب» و «تجاوز» به دختری در ایران محکوم به ۱۰۰ ضربه شلاق و تحمل حبس میشود.
شاکی گفته بود: «او به من قول ازدواج میداد؛ اما بعد ناپدید شد و گفت قرار ازدواج کنسل است. یک روز به من زنگ زد و گفت به خانهام بیا باید صحبت کنیم. من رفتم و دیدم جز من، احسان و دوست احسان کسی نیست. او به من آبمیوه داد. بعد از نوشیدن آبمیوه بیهوش شدم و او به من تجاوز کرد.»
«صمد خرمشاهی»، وکیل شاکی پرونده احسان حدادی همان زمان خبر داده بود که این ورزشکار از کشور گریخته و اگر به ایران بازنگردد، وثیقه او به اجرا گذاشته خواهد شد.
ولی چندی بعد کمیته ملی المپیک خبر داد که با پیگیری «نهادهای ذیربط» پرونده احسان حدادی مختومه شده است. کمیته المپیک ایران خبر نداد که این دستور و پیگیری از سوی کدام نهاد قضایی یا امنیتی انجام شده و چگونه پرونده قهرمانی که به دختری داروی بیهوشی داد و تجاوز کرد، بسته شد؟
او درحالی در دستگاههای حکومتی جمهوری اسلامی صاحب چنین موقعیتها و حمایتهایی است که «امیررضا قمی» اولین ورزشکار المپیکی رشتههای رزمی و جودوکاری که در دو دوره المپیک حضور داشت و بیش از ۲۰ ملیپوش تحویل جودو ایران داد، مقابل مترو شهرری مسافرکشی میکند.
«سروش احمدی» ملیپوش قهرمان تکواندو ایران در پاسخ به این سوال که چرا باید هر روز با خودرو شخصیاش کار کند گفته بود: «مسافرکشی میکنم، از دیوار مردم که بالا نرفتم.»
«فرزانه فصیحی» زن دونده قهرمان ایرانی که امروز در رقابتهای المپیک حاضر شد و دنیا به او لقب «جگوار» داد، از وام ازدواج تا خودرو همسرش را خرج تامین هزینههای تمرین خود کرد.
چند هفتهای پیش از آنکه احسان حدادی در خیابانهای زنجان، مردم معترض را اغتشاشگر بنامد، «محسن کاوه» مدیر تیمهای ملی کشتی ایران گفته بود: «از نمایندگان مجلس عاجزانه درخواست کمک داریم. کشتیگیرهای ملیپوش ما هزینه کرایه ماشین هم ندارند که به محل تمرین بیایند.»
احسان حدادی یکی از معدود ورزشکاران ایرانی همیشه حاضر در راهپیماییهای ۲۲ بهمن در سالهای اخیر است. کسی که میگفت فدراسیون دوومیدانی ماهیانه برایش ۲۰ هزار دلار هزینه میکند تا پس از مدال او در المپیک، ۲۰۰ هزار دلار «پُز» موفقیتش را بدهد.
با تمام این هزینهها، بلندگوی پروپاگاندای جمهوری اسلامی در ورزش، میان ۲۶ پرتابگر دیسک در مرحله مقدماتی بیست و ششم شد و از مسابقات کنار رفت.
یادداشت تند سردار نقدی