Tuesday, Sep 7, 2021

صفحه نخست » افشای نقش چین و روسیه در تعویق مذاکرات هسته‌ای و احیای برجام

aft6.jpgآفتاب‌‌نیوز - "جاناتان ترون" نویسنده در سایت شبکه خبری "بلومبرگ" مدعی شده که تلاش‌های امریکا و اروپا برای ترغیب ایران به بازگشت به مذاکرات هسته‌ای در ماه سپتامبر به دلیل حمایت رهبران چین و روسیه از ایده به تعویق انداختن آغاز مذاکرات و تشویق ایران از سوی آن کشور به خودداری از مذاکره با غرب با مشکل و چالش مواجه خواهد شد.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این شبکه خبری می‌افزاید: "علیرغم آنکه مسکو به وضوح اعلام کرده که انتظار دارد ایران سازوکار بازرسی بین‌المللی را گسترش دهد اما اشتیاق چندانی از خود برای تشویق ایران نشان نمی‌دهد. نتیجه این موضوع و حمایت روسیه از ایران آن است که تهران در حال غنی‌سازی اورانیوم با سرعتی بالا است. دیپلمات‌ها و تحلیلگران معتقدند که تحولات اخیر فرصتی را برای دولت ایران فراهم می‌کند تا فهرست امتیازاتی را که از واشنگتن می‌خواهد را در ازای بازگشت به تعهدات برجامی گسترش دهد و می‌تواند مذاکرات را به زمانی دیگر موکول کند.

"علی واعظ" تحلیلگر گروه بین‌المللی بحران می‌گوید مذاکره‌کنندگان ایرانی خواهان لغو تحریم‌هایی فراتر از تحریم‌های هسته‌ای دوره ترامپ هستند.

این شبکه خبری می‌افزاید: اروپا اعتبار خود را از دست داده است. چین و روسیه از تحقق هرگونه تلاشی از سوی غرب برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران جلوگیری خواهند کرد.

"تارا کرونبرگ" پژوهشگر موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم می‌گوید: "اروپا پس از اعمال سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران با یک معضل لاینحل مواجه شد. اکنون وضعیت به نفع چین در حال تغییر است و رویکرد کشور‌ها به سوی شرق در حالت چرخش است. این موضوع در قبال رویکرد ایران نیز صدق می‌کند و به سوی چین متمایل شده است".

چشم انداز مناقشه میان ایران و امریکا

بخش عربی خبرگزاری روسی "اسپوتنیک" در گزارشی درباره چشم انداز مناقشه میان ایران و امریکا بر سر آغاز دوباره مذاکرات هسته‌ای می‌نویسد: واشنگتن در مورد به تعویق افتادن از سرگیری مذاکرات هسته‌ای هشدار داده و از اعمال تحریم‌های تازه علیه برخی از مقام‌های ایرانی خبر داده است.

ناظران معتقدند اقدامات اخیر امریکا از جمله قرار دادن نام افراد ایرانی در فهرست تحریم‌ها تلاشی از سوی آن کشور برای اعمال فشار به ایران به منظور وادار کردن تهران به از سرگیری سریع‌تر مذاکرات در وین است تا از این طریق شکست امریکا در افغانستان و خروج نیرو‌های نظامی امریکایی از آن کشور در افکار عمومی تحت الشعاع قرار گیرد. ناظران معتقدند تاخیر در از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در وین به نفع ایران است.

این خبرگزاری در ادامه می‌نویسد: تحلیلگران معتقدند بایدن می‌خواهد در زمینه مذاکرات هسته‌ای نفع سیاسی کسب کند تا جبرانی برای موضع‌گیری منفی افکار عمومی نسبت به تصمیم اخیر او درباره بحران افغانستان باشد. در صورت تاخیر در از سرگیری مذاکرات و عدم پذیرش خواسته‌های ایران از سوی امریکا این موضوع به نفع ایران است چرا که آن کشور زمان بیشتری برای پیشرفت در زمینه هسته‌ای در اختیار خواهد داشت و این به ضرر امریکا خواهد بود.

"عماد آبشناس" تحلیلگر سیاسی معتقد است که اوج‌گیری تنش میان ایران و امریکا بدان خاطر است که هر دو طرف می‌خواهند به میز مذاکره بازگردند اما با کارت‌هایی قوی‌تر از قبل.

او معتقد است ترامپ تمام کارت‌های امریکایی‌ها را سوزانده و هر کارتی که ممکن بود را علیه ایران استفاده کرد و دیگر هیچ کارت فشار تازه‌ای در دست امریکایی‌ها وجود ندارد. به همین خاطر، اکنون امریکا مجبور می‌شود افراد ایرانی را تحریم کند.

این تحلیلگر سیاسی می‌گوید این تحریم‌ها بی‌تاثیر هستند چرا که اکثر این افراد شخصیت‌های امنیتی و نظامی هستند که طبق قوانین ایران اصولا اجازه خروج از کشور را ندارند مگر در موارد استثنایی و اکثرا در خارج از ایران حساب بانکی ندارند.

آبشناس معتقد است ایران در حال افزایش غنی سازی اورانیوم و کاهش تعهدات برجامی خود است تا به طرف مقابل فشار آورد که خواسته‌هایش را بپذیرد و مجبور به امتیاز دادن شود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy