کیهان لندن - پس از آنکه گروه تروریستی طالبان اعضای کابینه دولت جدید افغانستان را شامل عدهای از تروریستهای تحت تعقیب و تحریم بطور رسمی اعلام کرد، پلیس فدرال آمریکا (FBI) پاداش تعیین شده برای دستگیری سراجالدین حقانی را که به عنوان وزیر کشور این گروه ارتجاعی گزینش شده دو برابر کرد.
به گزارش «نیوزویک» سراجالدین حقانی به خاطر اقدامات تروریستی در فهرست سیاه آمریکا قرار دارد و پیشتر برای هرگونه اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود پنج میلیون دلار جایزه تعیین شده بود. اکنون این جایزه به ۱۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
حقانی در حمله ژانویه ۲۰۰۸ به هتلی در کابل که ۶ کشته برجای گذاشت دست داشت و تحت پیگرد قضایی آمریکا قرار گرفت. در این حمله یک شهروند آمریکایی نیز کشته شده بود.
به گزارش افبیآی رهبر شبکه حقانی در بسیاری از حملات فرامرزی علیه منابع آمریکا و نیروهای ائتلاف در افغانستان به عنوان هماهنگ کننده مشارکت داشته است. او یکی از نزدیکان و همکاران اسامه بن لادن رهبر پیشین گروه القاعده است که در دولت اوباما و به دستور وی به قتل رسید.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان با محکوم کردن این اقدام افبیآی موضع آمریکا در قبال شبکه حقانی را نقض علنی توافقنامه دوحه خواند و گفت این به نفع آمریکا و افغانستان نیست!
تعدادی از اعضای شبکه تروریستی حقانی عضو کابینه جدید طالبان هستند. دولت آمریکا رسما اعلام کرد دولت جدید افغانستان را به رسمیت نمیشناسد.
طالبان در بیانیهای که به همین منظور صادر شد اعلام کرد «خانواده حقانی بخشی از امارت اسلامی هستند و اسم و تشکیلات جداگانه ندارند. با اشاره به درج نام افراد شبکه حقانی در لیست تروریسم آمریکا میتوان نام این خانواده را از لیست سیاه در صورتی که درخواست همچنان ساری و جاری است، حذف کرد.»
طالبان همچنین اعلام کرد «اگر آمریکا یا کشورهای دیگر بخواهند نظرات تحریکآمیز بدهند یا تلاش کنند در امور داخلی افغانستان دخالت کنند امارت اسلامی به شدت این موضعگیری آنها را رد میکند.»
افزایش پاداش برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری سراجالدین حقانی شود در شرایطی صورت گرفته که شماری از شهروندان آمریکایی هنوز در افغانستان باقی ماندهاند و طالبان اجازه انتقال به آنها نمیدهد.
به گزارش «فاکس نیوز» شماری از جمهوریخواهان کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا هشدار دادهاند که اقدام افبیآی برای افزایش پاداش بازداشت حقانی امنیت آمریکاییهایی را که در افغانستان باقی ماندهاند به خطر میاندازد.
از یک هفته پیش شش هواپیمای نظامی آمریکایی برای انتقال شهروندان ایالات متحده و شهروندان افغانستانی که قصد ترک کشورشان را دارند به مزار شریف اعزام شدند اما طالبان اجازه پرواز به این هواپیماها نداد.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان میگوید «در مورد پروازها، باید از قانون ما اطاعت شود. آنها باید مدارک مناسب داشته باشند و اگر مدارک نداشته باشند، ما به آنها اجازه رفتن نمیدهیم.»
مقامات دولت بایدن این هفته ادعا کردند «کمتر از ۱۰۰» آمریکایی در افغانستان باقی ماندهاند. خروج شتابزده و بیبرنامهی آمریکا از افغانستان هم اوضاع این کشور را دچار بحران کرده و هم با کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان آمریکایی در حملات انتحاری فرودگاه کابل، کاخ سفید را در برابر بحرانی خودساخته قرار داده است.