یورونیوز - مسعود سالاری - مالت با تزریق ۱۵۶.۵۳ دُز واکسن کرونا به ازای هر ۱۰۰ نفر به طور میانگین، تا این زمان در صدر جدول رتبهبندی واکسیناسیون در اروپا قرار گرفته است.
شرکت آلمانی استاتیستا که در زمینه مطالعات دادههای بازار فعالیت دارد، با انتشار آمار واکسیناسیون در روز یکشنبه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) چهار کشور برتر پس از مالت را ایسلند، پرتغال، دانمارک و اسپانیا ذکر کرده است.
بریتانیا که در رده هشتم جدول آماری این شرکت قرار گرفته تاکنون به هر ۱۰۰ نفر از جمعیت خود، ۱۳۵.۴۹ دُز واکسن کووید ۱۹ زده است.
نرخ واکسیناسیون کامل بزرگسالان بالای ۱۸ سال در کل اروپا نیز به ۷۰.۹ درصد رسیده است.
مالت، مقصد ایدهآل گردشگری برای واکسینهشدهها
دادههای دقیقتر مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپایی نشان میدهد که مالت ۸۰.۳ درصد از کل جمعیت تقریبا ۵۰۰ هزار نفری خود را علیه کرونا واکسینه کرده است. در این کشور نرخ واکسیناسیون کامل افراد بالای ۱۸ سال حتی از این هم بیشتر است و ۹۱.۱ درصد این افراد را شامل میشود.
موفقیت مالت در واکسیناسیون شاید به اندازه این کشور مربوط باشد. مالت در واقع از نظر وسعت دهمین کشور کوچک و از نظر تراکم جمعیتی چهارمین کشور جهان است.
در روز دوشنبه ۱۳ سپتامبر تنها ۳۵ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در مالت ثبت شد و شمار کل مبتلایان فعال در سراسر این کشور نیز هزار و ۱۱۹ نفر اعلام شد. مالت همچنین در همان روز تنها دو مورد مرگ و میر ناشی از کرونا را ثبت کرد و به این ترتیب مجموع کل مرگ و میر این کشور بر اثر کرونا از آغاز تاکنون به ۴۴۹ نفر رسید.
برای مقایسه، در بریتانیا میزان واکسیناسیون کامل افراد بالای ۱۶ سال ۸۰.۹ و واکسیناسیون دُز اول ۸۹.۱ درصد بوده است.
مالت اکنون با آمار پایین ابتلا و فوتی و تجربه خوب واکسیناسیون، به مکانی ایدهآل برای سفر گردشگران واکسینه تبدیل شده است. گردشگرانی که گواهی واکسیناسیون کامل را دارند، برای دیدار از سواحل چشمنواز و شهرهای زیبای بندری در مالت نیازی به قرنطینه هم ندارند.
کدام کشورهای اروپایی عقبند؟
در اروپا کشوری که تاکنون کمترین میزان واکسیناسیون کووید ۱۹ را انجام داده، بلغارستان است. در این کشور تنها ۳۴.۹۲ دُز واکسن کرونا برای هر ۱۰۰ نفر تزریق شده است.
رومانی، روسیه، کرواسی و لتونی نیز در رتبهبندی واکسیناسیون اروپایی در انتهای سیاهه قرار گرفتهاند، اما بلغارستان تا این زمان هنوز به طور قابل توجهی از سایر کشورها عقب است. شمار افراد واکسینه شده در این کشور نسبت به کرواسی و لتونی از نصف هم کمتر است.
در بلغارستان ، تنها ۲۱.۴ درصد از افراد یک دوره کامل واکسیناسیون کرونا و تنها ۲۳ درصد آنها دُز نخست را زدهاند. بلغارستان همچنین در طول دوران کرونا یکی از بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از این بیماری را داشته و هفتمین میزان مرگ و میر جهان را به خود اختصاص داده است. تنها در ۱۸ ماه گذشته در این کشور ۱۹ هزار و ۶۶۱ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
با وجود آن که بلغارستان عضو اتحادیه اروپاست، اما توزیع واکسن در این کشور بسیار کند بوده است. اگرچه شک و تردید و هراس مردم از واکسن تا حدی مشکلزاست، اما مشکلات مربوط به تدارکات و توزیع واکسن نیز در این کشور مهم بوده است.
دولت بلغارستان در ابتدا به جای سفارش دادن واکسن فایزر که به لطف طرح مشترک تأمین واکسن در اتحادیه اروپا میتوانست به آن دسترسی داشته باشد، مقدار زیادی واکسن آسترازنکا سفارش داد و چون این واکسن به اتحادیه تحویل داده نشد، نصمیم مقامات صوفیه نتیجه معکوس داد.
پس از آن دولت طرح عرضه گسترده واکسن و انجام واکسیناسیون بدون وقت قبلی را آغاز کرد که با استقبال مردم مواجه شد به طوری که تنها در عرض ۳ روز، ۳۰ هزار نفر در بلغارستان واکسینه شدند. ولی متأسفانه این طرح نیز کمی بعد به دلیل کمبود واکسن کنار گذاشته شد.
سخنگوی کمیسیون اروپا در پاسخ به پرسشی درباره کشورهای اتحادیه اروپا که برای دستیابی به هدف ۷۰ درصدی واکسیناسیون در اتحادیه تلاش میکنند، گفت: «مسئولیت ما تحویل دُزهای واکسن است و این کاری است که با موفقیت انجام شده. اما دولتهای عضو اتحادیه خودشان مسئول راهاندازی و هدایت طرحهای واکسیناسیون در کشور خودشان هستند.»
همسایه طبری در برج روما، جلیل سبحانی، کیست؟
بازگشت منتقد اروپا به عرصه دیپلماسی ایران