دویچه وله - ۲۶ تن از اعضای تیم ملی نوجوانان افغانستان و خانوادههایشان در پرتغال پناهندگی دریافت کردند. دلیل اعطای پناهندگی به آنان در خطر بودن آینده ورزشی، تحصیلی و شغلی آنان اعلام شده است.
پرتغال به ۲۶ تن از بازیکنان تیم ملی نوجوانان افغانستان به همراه اعضای خانوادههای آنها که در مجموع شمارشان به ۸۰ نفر میرسد، پناهندگی اعطا کرد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، به گفته فرخنده محتاج، کاپیتان تیم ملی، خروج بازیکنان تیم ملی نوجوانان و خانوادههایشان روز یکشنبه (۱۹ سپتامبر) با مشارکت سازمانهای امدادی آمریکا میسر شده است.
محتاج که در کانادا زندگی میکند و در هفتههای گذشته با دختران ۱۴ تا ۱۶ ساله در تماس بوده است، میگوید: «آنها خانه و همه چیزشان را پشت سر گذاشتهاند.» با تسلط طالبان بر افغانستان و وضعیت ناروشنی برای آینده شغلی و ورزشی و تحصیلی این دختران در افغانستان وجود داشت. این بازیکنان جوان امیدوارند که بتوانند زندگی امنی را در پرتغال آغاز کرده و همچنان به ورزش مورد علاقه خود، فوتبال ادامه دهند.
So humbled to share that we have successfully evacuated 80 members of the Afghanistan Youth Women's National Team along with their family members to @Cristiano Ronaldo's nation of Portugal.
-- Farkhunda Muhtaj (@FarkhundaMuhtaj) September 21, 2021
So thankful to work with such amazing leaders on this mission. https://t.co/XlOBjnkIBY
زنان، موضوع ممنوعیتهای وضعشده توسط طالبان
طالبان پس از قدرتگیری دوباره در أفغانستان ورود زنان و دختران به مدارس متوسطه را ممنوع اعلام کرد. در بیانیهای که طالبان در این باره منتشر کرد، آمده بود که در مورد آغاز دروس دورههای متوسطه و بالاتر "بعداً تصمیمگیری خواهد شد".
در بیانیه دیگری که چند روز پیش برای آغاز سال تحصیلی توسط طالبان منتشر شد، از آموزگاران مرد و دانشآموزان پسر خواسته شده دوباره در کلاسهای درس مدارس حاضر شوند. از دختران دعوتی به عمل نیامده است.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
در دانشگاهها هم مقررات سختگیرانهای اجرا میشود؛ هرچند زنان هنوز اجازه حضور در کلاسهای درس دانشگاه را دارند اما تنها به شرط تفکیک جنسیتی و به دور از مردان. افزون بر این پوشش جدید اسلامی برای زنان در صورت حضور در دانشگاه، اجباری است.
دولت جدید طالبان همچنین در روزهای گذشته با انحلال وزارت امور زنان، در محل همان ساختمان وزارت جدید "امر به معروف و نهی از منکر" را راهاندازی کرد.
سابقه چنین وزارتخانه یا نهادی به دوره اول تسلط طالبان بر افغانستان در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ بازمیگردد. در آن سالها زنان از صحنه اجتماعی تقریبا حذف شدند و خروج آنان از خانه تنها با همراهی خویشاوند مرد ممکن بود.
طالبان با قدرتگرفتن دوباره به زنان دستور داده است که در خانه بمانند و تا اجرای سیاستهای تفکیک جنسیتی سر کار حاضر نشوند.