در بیانیه سپاه از این دو نفر به عنوان "شهید" یاد شده است
حوادث مشکوکی که در مراکز نظامی یا هستهای جمهوری اسلامی یا برای افراد مرتبط با آن رخ میدهد، همواره احتمال وقوع نوعی حمله یا خرابکاری عمدی به ویژه از سوی اسرائیل را به میان میآورد، به ویژه اگر اطلاعرسانی درباره حادثه به صورت ناقص یا با ابهام انجام شود.
***
یورونیوز - سپاه پاسداران ایران از کشته شدن دو تن از مجروحان حادثه آتشسوزی در یکی از مراکز تحقیقات خودکفایی این نهاد نظامی در غرب تهران خبر داد.
برخی خبرها در عصر یکشنبه ۲۶ سپتامبر (۴ مهر) از آتش سوزی در انبار یکی از مراکز تحقیقات خودکفایی سپاه پاسداران در غرب تهران حکایت داشت.
از سازمان جهاد خودکفایی سپاه به عنوان یکی از مراکزی که در توسعه تجهیزات نظامی به ویژه برنامه موشکی ایران نقش فعالی دارد، نام برده میشود.
اینک سپاه پاسداران با تأیید خبر مجروح شدن تعدادی از کارکنان این مرکز تحقیقی اعلام کرد که دو تن از مجروحان به نامهای «سید مرتضی کریمی» و «حسین عابدی» به علت شدت جراحات وارده کشته شدهاند.
سپاه پاسداران در اطلاعیه خود به جزییات بیشتری درباره محل دقیق آتش سوزی و دلیل آن اشاره نکرده است.
انتشار خبر آتش سوزی در یکی از مراکز تحقیقات خودکفایی سپاه در حالی است که در سالهای گذشته گزارشهایی مبنی بر «حملههای خرابکارانه» به تأسیسات نظامی و هستهای ایران وجود داشته است.
پیشتر نیز برخی از صاحب نظران سیاسی بر نقش اسرائیل در حمله به مراکز نظامی یا هستهای ایران اشاره کرده بودند.
حوادث مشابه
العربیه - در سالهای اخیر ایران شاهد حوادث مشابه فراوانی در تاسیسات اتمی و نظامی خود بوده که آنها را به کشورهای خارجی بهویژه اسرائیل منتسب کرده است.
در آخرین حوادث از این دست، تاسیسات اتمی نطنز در کمتر از یک سال دو بار دچار حادثه شد.
در تیر 99 انفجار و آتشسوزی بزرگی در این تاسیسات رخ داد که خسارات قابل توجهی بر جای گذاشت، و باعث کاهش سرعت غنیسازی اورانیوم ایران شد. مقامات ایرانی اعلام کردند که این انفجار در اثر عملیات خرابکارانه اتفاق افتاده است، و گفتند که به موقع دلیل انفجار را فاش میکنند.
انفجار دوم در فروردین 1400 اتفاق افتاد، که باعث قطع کلی برق سایت هستهای نطنز و از دور خارج شدن هزاران سانتریفیوژ نسل اول و توقف غنیسازی اورانیوم در ایران شد.
این حوادث و حوادث مشابه دیگر باعث شد محسن رضایی، دبیر پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام از وجود «آلودگی امنیتی» در سازمانهای اطلاعاتی ایران نام ببرد و خواستار پاکسازی نهادهای امنیتی در جمهوری اسلامی شد.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری اسبق ایران هم در پی این حوادث و ترور محسن فخریزاده، مسئول اول برنامه تسلیحات اتمی ایران، با متهم کردن رئیس میز اسرائیل در وزارت اطلاعات به جاسوسی برای تل آویو و انتقاد از کارایی دستگاههای امنیتی کشور، آنها را به حیف و میل هزاران میلیارد تومان متهم کرد.
یوسی کوهن، رئیس سابق موساد، نیز در مصاحبه با شبکه 12 تلویزیون اسرائیل در اظهاراتی بیسابقه از چگونگی انجام برخی عملیاتها در تاسیسات اتمی و نظامی ایران پرده برداشت و با خطاب قراردادن مقامات جمهوری اسلامی، گفت: «دوستان عزیز، اول اینکه ما در میان شما نفوذ کردهایم، دوم اینکه ما شما را تحت نظر داریم و سوم اینکه دوران پنهانکردن دروغها تمام شده است.»