کیهان لندن - محمد رسولاف فیلمساز ممنوع از کار در گفتگویی با خبرنگار شبکه دوم تلویزیون آلمان میگوید: نظام جمهوری اسلامی به لرزه افتاده و اوضاع دیگر مثل سابق نخواهد بود.
ناتالی امیری خبرنگار ایرانی- آلمانی شبکه دوم تلویزیون آلمان شامگاه دیروز ۷ مهرماه گفتگوی مربوط به ۲۸ امردادماه امسال خود را با محمد رسولاف فیلمساز و عضو هیئت داوران فستیوال فیلم برلیناله ۲۰۲۱ در حساب اینستاگرام خود منتشر کرد.
محمد رسولاف فیلمساز ممنوع از کار در گفتگویی که دیشب نانالی امیری خبرنگار شبکه دو تلویزیون آلمان در اینستاگرام خود منتشر کرده، گفته که نظام جمهوری اسلامی به لرزه افتاده است.
این گفتگوی آنلاین امردادماه امسال در یوتیوب منتشر شد:
رسولاف درباره اینکه آیا امیدی به بهتر شدن آینده ایران باتوجه به ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی با کارنامهای سیاه از اعدام و همچنین خشکسالی، سرکوب معترضان خوزستان و قطع اینترنت در ایران دارد، میگوید: «بله، امید هست ولی کوچک است. به هر حال، روزنهای هست. هرچقدر ساختار قدرت با توسعه ظلم و جهل خودش را ریشهدارتر میکند، شما میدانید که کار سختتر میشود. ولی هیچ ظلمی برای همیشه پایدار نبوده و بالاخره فرو میریزد».
او همچنین از مشاهدهی نشانههایی در ساختار جمهوری اسلامی گفت که «آن نشانههایی که من میبینم در سیستم، سیستم به یک لرزشی افتاده، برای اینکه مردم دیگر خسته شدهاند، بیش از همیشه.»
این فیلمساز برنده خرس طلایی برلیناله درباره نگرش مردم ایران به ساختار حکومت نیز گفت: «این مردم ۴ دهه سعی کردند با هر شرایطی کنار بیایند، برای اینکه بتوانند به زندگیشان ادامه بدهند و در شرایط بقا و زنده ماندن باشند ولی همانهم دارد از دست میرود و به نظر میرسد که دیگر اوضاع مثل سابق نخواهد بود».
محمد رسولاف فیلمساز ایرانی از سال ۸۸ تا کنون بارها احضار، بازجویی، ممنوعالخروج و با حکم زندان روبرو شده است. این فیلمساز با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهام «تبلیغ علیه نظام» به «یک سال حبس تعزیری» و «دو سال ممنوعیت خروج از کشور» و «محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی و اجتماعی» محکوم شده است.
رسولاف در سال ۲۰۲۰ برای فیلم «شیطان وجود ندارد» با موضوع اعدام، جایزه خرس طلایی فستیوال فیلم برلین را کسب کرد.
این فیلمساز در سال ۹۸ در گفتگویی با کیهان لندن گفته بود: «جمهوری اسلامی بهتر از هر کسی میداند در بحران مشروعیت مردمی برای ادامه حیات قرار دارد».
رسولاف از معدود چهرههای هنری و فرهنگی داخل ایران است که نسبت به فرمان ضدبشری و مرگبار علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در منع واردات واکسنهای تولید آمریکا و انگلیس به ایران اعتراض کرد و در توئیتر خود نوشت که «آمر» و نقش «عاملان» این کشتار جمعی در یاد میلیونها ایرانی میماند و روز دادخواهی خواهد رسید.
رسولاف همچنین از انفعال و سکوت اصغر فرهادی در عرصههای بینالمللی در قبال مسائل و معضلات جامعه ایران انتقاد کرد. در حاشیهی فستیوال فیلم «کن» در فرانسه موج گستردهای از انتقادها متوجه اصغر فرهادی شد که بر فرش قرمز و در برابر دوربینهایی که رو به جهان مخابره میکردند از این فرصت بیهمتا استفاده نکرد و سخنی درباره وضعیت ایران و کشتار مردم به اشکال مختلف، از اعدام و مرگهای مشکوک در زندانها و شلیک گلوله در خیابانها و موشک به هواپیمای اوکراینی و کشتار کرونایی با ممنوعیت واکسن، هیچ نگفت!
محمد رسولاف کارگردان فیلم تکاندهندهی «دستنوشتهها نمیسوزند» که با مضمون قتلهای زنجیرهای نویسندگان و دگراندیشان در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی تهیه شده، در انتقاد به توجیه فرهادی برای همکاریاش با بازیگری که سابقه همکاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشته نوشته بود: «اصغر فرهادی عزیز! با استدلال شما آیشمن هم فقط یک سرباز بود که میکوشید وظیفهاش را به خوبی انجام دهد!»