Tuesday, Oct 12, 2021

صفحه نخست » مدیرعامل کشتیرانی ایران: اجازه ورود به بنادر چین را نداریم

china_101221.jpgرادیو فردا - مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ورود ناوگان شرکت کشتیرانی ایران به بنادر چین از پارسال ممنوع شده است.

محمدرضا مدرس خیابانی روز سه‌شنبه ۲۰ مهرماه در ادامه گفت از سال گذشته ممنوعیت ورود ناوگان شرکت کشتیرانی به بنادر مهم چین شروع شد و به همین دلیل تا چهار ماه متوقف مانده بودیم.

او گفت در حال حاضر هم امکان تردد به بنادر مهم چین را نداریم.

آقای مدرس خیابانی توضیح نداد که علت ممنوعیت ورود کشتی‌های ایرانی به بنادر چین چیست، اما تابستان پارسال برخی رسانه‌های ایران از ممنوعیت ورود کشتی‌های جمهوری اسلامی به بنادر چین به خاطر «غیراستاندارد بودن سوخت کشتی‌ها» خبر داده بودند.

بر اساس استانداردهای جدید سازمان بین‌المللی دریانوردی که از ابتدای سال گذشته میلادی به اجرا گذاشته شد، سوخت مصرفی کشتی‌ها نباید بیشتر از نیم درصد ترکیب گوگرد داشته باشد، در حالی که مازوت تولیدی پالایشگاه‌های ایران ۳.۵ درصد ترکیب گوگرد دارد.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

پدرام سلطانی عضو سابق اتاق بازرگانی نیز همان زمان با انتشار توئیتی این موضوع را تایید کرده و گفته بود که ظاهرا علت توقف ورود کشتی‌های ایرانی به بنادر چین، کیفیت پایین سوخت مورد استفاده آن‌هاست.

ممنوعیت استفاده از سوخت غیراستاندارد در اقیانوس‌ها در حالی است که خود ایران مازوت با ترکیب گوگرد ۳.۵ درصدی را در نیروگاه‌های برقی کلان‌شهرها استفاده می‌کند؛ موضوعی که خصوصا در فصول سرد سال، به آلودگی شدید هوا و انتشار بوی بد گوگرد در شهرها منجر می‌شود.

بر اساس آمارهای رسمی وزارت نفت و مرکز پژوهش‌های مجلس، ایران در سال گذشته شش میلیارد لیتر مازوت در نیروگاه‌های برقی کشور مصرف کرده است و جواد اوجی وزیر نفت ایران نیز اخیرا خبر داد که در زمستان امسال کشور با کسری روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعبی گاز مواجه هستیم و انتظار می‌رود مصرف سوخت‌های مایع به جای گاز طبیعی در نیروگاه‌ها اوج بگیرد.

ارائه سوخت غیراستاندارد داخلی به کشتی‌ها در حالی است که آقای مدرس خیابانی گفته است قیمت سوخت ایرانی برای کشتی‌ها حتی بالاتر از سوخت خارجی است.

وی گفت توانستیم با همکاری پالایش شازند حدود ۹۰ درصد سوخت مورد نیاز کشتی‌ها را تامین کنیم که امیدواریم امسال این میزان تامین سوخت به ۹۵ درصد برسد، اما نکته حائز اهمیت در تامین سوخت از داخل کشور، گران بودن قیمت آ‌ن نسبت به سوخت خارجی است: سوختی که از داخل کشور تامین می‌شود مشمول مالیات بر ارزش افزوده بوده و به همین دلیل قیمت آن افزایش پیدا می‌کند.

شرکت ملی کشتیرانی جمهوری اسلامی همچنین از طرف آمریکا تحریم شده است.

مدرسی خیابانی با اشاره به سختی‌های تامین سوخت ناوگان شرکت جمهوری اسلامی ایران گفته است، نه تنها ما با محدودیت‌های بانکی در خارج از کشور مواجه هستیم، بلکه بانک‌های داخلی هم منابع ما را بلوکه کردند، به رغم این‌که ما مجوزهایی از شورای عالی امنیت ملی داریم.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy