رادیو فردا - مهرداد آبدارباشی، خلبان سابق ارتش ایران، گفته است عملیات آدمربایی نیروهای امنیتی ایران که اخیرا در ترکیه ناکام ماند، با هدف بیهوش کردن او و انتقالش به ایران برنامهریزی شده بود و یک زن ساکن ترکیه با نهادهای امنیتی ایران همکار بوده است.
خبر این عمليات روز چهارشنبه ۲۱ مهر منتشر شد و دولت ترکیه از «انهدام یک شبکه جاسوسی» جمهوری اسلامی خبر داد و گفت چند نفر به اتهام جاسوسی و طراحی آدمربایی در این کشور بازداشت شدهاند.
آقای آبدارباشی در گفتوگو با صدای آمریکا به بیان جزئیاتی از علت خروج خود از ایران پرداخت و گفت او سال ۹۷ قرار بود از طريق نیروی قدس به فرماندهی قاسم سلیمانی به سوریه اعزام شود و پس از مخالفت او با رفتن به سوریه، توسط سازمان اطلاعات سپاه بازجویی شده است.
به گفته این خلبان سابق ارتش ایران، او پس از چند مرحله بازجویی از مقامهای سپاه پاسداران درخواست مهلت برای آماده شدن و رفتن به سوریه کرده است و در بازه زمانی دو هفتهای موفق به خروج از ایران و اعلام پناهندگی در ترکیه شده است و در این مرحله نیروهای امنیتی ایران از طريق یک زن با او ارتباط برقرار کرده و برای ربودن او برنامهریزی کردند.
به گفته آقای آبدارباشی، او پس از اینکه یک زن ساکن ترکیه برای گذراندن دورههای آموزشی مالی با او تماس برقرار کرد، نیروهای امنیتی ترکیه را در جریان قرار داد و طبق برنامه قرار بوده است این زن در جریان یک میهمانی شام به او نوشیدنی مسموم بدهد و نیروهای امنیتی به بهانه انتقال او به بیمارستان، او را به ایران منتقل کنند.
پیشتر رسانههای ترکیه به نقل از مقامات امنیتی این کشور گزارش داده بودند که سازمان امنیت ترکیه، میت، حدود هشت ماه پیش از طرح ربودن این نظامی سابق ایران مطلع شده است.
به نوشته خبرگزاری آناتولی ترکیه، «افسران اطلاعاتی ایران سعی در راهاندازی شبکهای در وان با بودجه ۳۰ هزار دلار برای بازگرداندن» این نظامی سابق داشتند و در این پرونده ۸ نفر بازداشت شدهاند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
مهرداد آبدارباشی به صدای آمریکا گفت که در جریان این پرونده، ۶ نفر از شهروندان ترکیه نیز مشارکت داشتهاند که همه این افراد بازداشت شدهاند.
ایران و ترکیه از نظر تاریخی روابط اقتصادی نزدیکی با هم دارند، اما هرازچندگاهی بر سر اختلافات منطقهای، جاسوسی و تلاش برای ربودن ناراضیان ایرانی با هم دچار تنش میشوند.
ترکیه بهمنماه گذشته یک کارمند کنسولگری ایران در استانبول را برای تحقیق پیرامون ترور یک ناراضی ایرانی در سال ۲۰۱۹ در این کشور بازداشت کرد.
طی سالهای اخیر شماری از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی در ترکیه و سایر کشورهای همسایه دستگیر و به داخل ایران منتقل شدهاند.
آبان پارسال «جنبش مبارزه عربی آزادیبخش الأحواز» اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران حبیب فرجالله چعب معروف به «حبیب أسیود» رهبر پیشین این گروه را در ترکیه ربوده است.
این گروه ایران را متهم کرده که با «همکاری یک کشور ثالث، حبیب اسیود را به ترکیه کشاند و از آنجا ربود».
خانواده جمشید شارمهد، مسئول گروه «تندر»، نیز مرداد پارسال اعلام کردند آقای شارمهد هنگامی که در دوبی اقامت داشت از سوی ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ربوده شد.
روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی «آمدنیوز»، نیز که در فرانسه زندگی میکرد، مهرماه ۹۸ در سفری به عراق ربوده شد و چندی بعد در ایران اعدام شد.
آرمان هم نمیداند جسد غزاله کجا است
هشدار در باره احتمال ورشکستگی دولت ایران