مرکز پژوهشها خواستار شفافیت چین درباره تحریمها شد
اینترنشنال - یک نماینده مجلس و یک مسئول صنفی تایید کردند که کشتیهای چینی مدتهاست در بنادر ایران پهلو نمیگیرند و کشتیهای ایرانی را نیز به بنادر اصلی خود راه نمیدهند.
همزمان، مرکز پژوهشهای مجلس خواستار آن شد که قبل از امضای هرگونه موافقتنامه با چین، موضع این کشور در قبال تحریمهای غرب شفاف شود.
مسعود دانشمند، عضو هیات مدیره کانون موسسات حمل و نقل، روز شنبه به ایلنا گفت به دلیل تحریم بنادر ایران، حتی کشتیهای چینی هم وارد این بنادر نمیشوند و بار خود را در دبی تخلیه میکنند تا بعد با کشتیهای ایرانی به ایران منتقل شود.
ساعاتی بعد محمود عباسزاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به وبسایت انتخاب گفت که این موضوع و همچنین ممنوعیت ورود کشتیهای ایرانی به بنادر چین به دلیل تحریمهای آمریکا «اتفاق جدیدی نیست.»
او در عین حال گفت: «ما هم راههایی داریم که از تحریمها عبور کنیم.»
چند روز پیش محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی، گفته بود که بنادر چین از سال گذشته ممنوعیت ورود شناورهای این شرکت را اجرا میکنند و شناورهای ایران چهار ماه در بنادر چین متوقف ماندند.
در همین حال ملکرضا ملکپور، عضو هیات مدیره انجمن توسعه دریامحور، به اقتصاد آنلاین گفت که چین تنها در بنادر کوچک و غیراقتصادی خود کشتیهای ایران را میپذیرد و در این بنادر نیز هزینههای گزافی از کشتیهای ایرانی طلب میکند.
او همچنین گفت که پس از خروج آمریکا از افغانستان، اهمیت بندر چابهار برای چین و هند کاهش یافته است.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
اعمال محدودیتها از سوی چین در حالی است که جمهوری اسلامی در چند سال اخیر موضوع اجرای توافق ۲۵ ساله با چین را پیگیری میکند.
در همین حال مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی که روز شنبه منتشر شد خواستار آن شد که قبل از عقد هرگونه موافقتنامه با چین، موضع این کشور در قبال تحریمهای غرب شفاف شود.
در این گزارش تاکید شده که باید در تعامل با چین «یکپارچگی و اتخاذ مواضع و رویکردهای اصولی مبتنی بر منافع بلندمدت» وجود داشته باشد.
از سوی دیگر به دنبال کشف حدود سه تُن هروئین در یکی از بنادر هند، شرکت «آدانی پورتز»، بزرگترین گرداننده بندرهای این کشور، اعلام کرد که از نیمه نوامبر هیچ محمولهای از مبدا ایران، پاکستان و افغانستان را نخواهد پذیرفت.