ایندیپندنت فارسی - رئیس قرارگاه احیای بینش امربهمعروف و نهیازمنکر با اشاره به اینکه فریضه امر به معروف گستردهتر از حجاب و عفاف است، گفت «قرار است رشتهای در مقاطع ارشد و دکتری بهعنوان رشته امربهمعروف و نهیازمنکر» راهاندازی و محتوای درسی در این زمینه تولید شود.
به گزارش ایرنا، مهران صمدی یکشنبه شب در وبینار اولین جلسه مجازی تبیین رویکردهای جدید ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر که توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی برگزار شد، گفت اعضای هیئت علمی متخصص و علاقهمند میتوانند در زمینه تولید محتوای کتابهای آموزشی این رشته با ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور همکاری کنند.
او در ادامه با بیان اینکه برای گام اول میبایست یک تفاهمنامهای بین دانشگاه آزاد اسلامی و ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی امضا شود، گفت که اقدام بعدی که بسیار مهم است تشکیل گروههای مطالبهگری است که کسانی که مایلند گروههای مطالبهگری را تشکیل بدهند میتوانند به سایت «میدان مطالبه» رجوع کنند و شیوهنامه را مطالعه کنند.
به گفته صمدی در ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر هم معاونتی به اسم معاونت علمی و آموزشی تشکیل شده است که کار این معاونت تهیه محتوای آموزشی برای گروههای مطالبهگری است و قرار است واحد درسی تعریف بشود و این واحد درسی در دانشگاهها تدریس بشود.
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
تاکید جمهوری اسلامی بر اجرای موضوع امر به معروف و نهی از منکر از همان ابتدای انقلاب آغاز شده است که این مسئله با واکنش مردم مواجه شده است.
ورود به حریم خصوصی افراد به طور طبیعی با واکنش مردم مواجه میشود. از طرف دیگر امربهمعروف و نهیازمنکر زنان را به یاد گشتهای ارشاد و حجاب اجباری میاندازد. سالهاست که حکومت ایران در قالب امربهمعروف کنترل نحوه پوشش زنان را در دست گرفته است که البته این بخش از جامعه با مبارزهای طولانی و فرسایشی در برابر اعمالنظر حکومت در مورد پوشش خود به مقابله برخاسته است.
پیشتر، حامد ترکاشوند، مدیرکل امور استانها و دستگاههای اجرایی ستاد احیای امربهمعروف و نهیازمنکر کشور با اشاره به شکلگیری ۱۴۰۰ گروه جهادی در کشور اظهار داشت بحث امربهمعروف و نهیازمنکر تنها مختص به مسئله «حجاب» نیست و این حوزه بسیار گسترده بوده و تمام مسائل و معضلات جامعه و زندگی بشری را شامل میشود.
ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر در ایران، در سال ۱۳۷۲ بهمنظور هماهنگی و یکپارچهسازی اعمالی که تا قبل از آن در قالب «کمیته انقلاب اسلامی، بسیج مساجد و نیروهای انقلابی» برای «احیای فریضه الهی» ایجاد شد و برای آن ردیف بودجهای در نظر گرفته شد. این ستاد، مستقیماً زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد و طبق اساسنامه خود اداره میشود.
در بودجه ۱۴۰۰ رقمی نزدیک به ۳۵ میلیارد تومان به این ستاد و فعالیتهایش تعلق خواهد گرفت اما همچنان به نظر مقامات مشغول در این ستاد این مبلغ ناچیز است. آذرماه امسال معاون امربهمعروف و نهیازمنکر خراسان رضوی با گلایه از بودجه «ناچیز و محدود» که با آن نمیتوان امکانات رفاهی مناسب آماده کرد و ایجاد امکانات رفاهی، اداری و مکانی برای دبیر امربهمعروف در شهرستانها را جزئی از مسئولیت مقامات شهر دانست. خانعلی ابراهیمی گفت: «دبیران ستاد باید در شهرستان خود از امکانات خوبی بهرهمند شوند که از مسئولین رده بالا این تقاضا را داریم مکانی مناسب برای دبیران ستاد امربهمعروف تدارک ببینند.»