Tuesday, Nov 16, 2021

صفحه نخست » درخواست فدراسیون فوتبال اردن برای بررسی جنسیت و زن بودن ستاره تیم ملی دختران ایران

soccer_111521.jpgسحر رضایی - ایران وایر

صبح روز یکشنبه ۲۳ آبان انتشار نامه‌ای از سوی رییس فدراسیون فوتبال اردن در حساب شخصی توییترش در ایران خبرساز شد. آنچه او منتشر کرده بود تصویر نامه‌ای به کنفدراسیون فوتبال آسیا بود که در آن خواستار بررسی جنسیت یکی از اعضای تیم ملی زنان ایران شده است.

شکایت فدراسیون اردن

تیم ملی فوتبال زنان ایران مهر ماه سال جاری پس از شکست تیم ملی اردن در رقابت‌های مقدماتی جام ملت‌های آسیا برای اولین بار به جام ملت‌های آسیا صعود کرد.

letter.jpgفدراسیون فوتبال اردن با سرمایه‌گذاری روی تیم زنان خود به‌ دنبال صعود می‌گشت، اما با درخشش «زهره کودایی» دروازه‌بان ایران این اتفاق رخ نداد. حال و پس از گذشت نزدیک به دوماه از این اتفاق اردنی‌ها تاریخ ۵ نوامبر نامه‌ای به AFC نوشتند و در آن خواستار بررسی جنسیت یکی از اعضای تیم ملی زنان ایران شدند. اردنی‌ها به ارسال شکایت خود به کنفدراسیون فوتبال آسیا بسنده نکردند و نامه شکایت خود را در فضای مجازی منتشر کردند.

001.jpg002.jpg

شاهزاده «علی بن حسین»، رییس فدراسیون فوتبال اردن در توییتر با انتشار تصویر نامه ارسالی به کنفدراسیون نوشت: «کنفدراسیون فوتبال آسیا باید در این زمینه تحقیق و تفحص کند. ما از کمیته پزشکان مستقل AFC می‌خواهیم که تحقیق شفاف و واضحی درباره این بازیکن ایران و دیگر بازیکنان این تیم داشته باشد؛ به ویژه اینکه تیم ملی فوتبال زنان ایران سابقه چنین رفتارهایی را دارد.»

واکنش‌ ایران

اولین واکنش را «زهره هراتیان» رییس ایفمارک نشان داد. ایفمارک مرکز ارزیابی‌های پزشکی و بازتوانی فوتبال ایران است که روند استانداردسازی خدمات پزشکی فوتبال در ایران را زیر نظر فدراسیون جهانی فوتبال برعهده دارد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

خانم هراتیان به خبرگزاری مهر گفت: «به عنوان فردی که در فضای بین‌المللی فعالیت دارم، بحث تعیین جنسیت به صورت روتین در کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام می‌شود. اصل کلیه مستندات تیم ملی فوتبال زنان ایران که در مرکز مورد تایید AFC انجام شده، موجود است و هر زمان که AFC درخواست کند، آن را ارسال خواهیم کرد.»

سرمربی تیم ملی زنان، «مریم ایراندوست» ساعاتی پس از انتشار این خبر در گفت‌وگو با رسانه‌های ایران گفت: «کادر پزشکی تیم ملی پس از آزمایش‌های ضروری و لازم، تک تک ملی‌پوشان را از نظر هورمونی و تستسترون مورد بررسی دقیق قرار داد تا در این باره اصلا دچار مشکل نشویم و به همین دلیل به همه هواداران تیم ملی می‌گویم نگران چیزی در این باره نباشند؛ چرا که هیچ مشکلی تیم ما را تهدید نمی‌کند. هر مدرک و سندی هم که کنفدراسیون فوتبال آسیا بخواهد، بدون فوت وقت ارائه می دهیم؛ چراکه خیالمان از هر گونه اشتباه و یا عدم صداقت در این باره راحت راحت است.»

جز رییس ایفمارک و سرمربی تیم ملی هیچ مقام مسئول دیگری در فدراسیون به این موضوع واکنش نشان نداد. حتی خبر این نامه در سایت رسمی فدراسیون فوتبال منتشر نشد‌ه است.

منابع نزدیک به ایران‌وایر در فدراسیون فوتبال می‌گویند «حسن کامرانی‌فر» دبیر کل فدراسیون فوتبال یک روز پس از انتشار این نامه در فضای مجازی شروع به مکاتبه با AFC کرده است.

واکنش‌ها در فضای مجازی

با انتشار نامه فدراسیون فوتبال اردن در فضای مجازی، خبر به سرعت در رسانه‌ها منتشر شد. حتی رسانه‌های غیر ورزشی که اخبار ورزش زنان را منتشر نمی‌کردند، دست به انتشار این خبر با تیترهای زرد زدند. همراه با انتشار تصاویری از تیم ملی فوتبال زنان، حمله کاربران ناآگاه و حتی مغرض نسبت به حقوق جامعه LGBT هم آغاز شد. برچسب‌هایی که مصداق بارز خشونت جنسی در فضای مجازی هستند و افراد به‌ویژه مردان به‌راحتی آن‌ها را در کامنت‌های خود به کار می‌بردند. به دلیل ندانستن نام بازیکنان با قید شماره پیراهن با بی‌رحمی کلمات ضدجنسیتی خود را روانه فضای مجازی کردند؛ بدون اینکه فکر کنند ممکن است این بازیکنان با خواندن نظراتشان متحمل چه فشارهای روحی‌ای شوند.

خاطره تلخ از اردن

این اولین بار نیست که اردنی‌ها چنین اقدامی انجام می‌دهند. در مسابقات قهرمانی غرب آسیا سال ۱۳۹۰ تیم ملی فوتبال زنان ایران نایب‌قهرمان شد. «مریم رحیمی» با عملکرد درخشانش در این مسابقات بهترین بازیکن تورنمنت لقب گرفت. او در بازی برابر اردن ستاره بی‌بدیل میدان بود. یک هت‌تریک در کارنامه‌‌اش ثبت کرد تا تبدیل به تیتر یک روزنامه‌های اردن شود. اما تیتر این بود: «خانم گل آسیا مرد است.»

یکی از مربیان شاغل آن روزهای فوتبال زنان ایران که نمی‌خواهد نامی از او برده شود نیز به «ایران‌وایر» در این باره گفت: «این حمله اردنی‌ها به مریم رحیمی بسیار تحقیرآمیز بود. اما واکنش وزارت ورزش ایران کار را بدتر کرد. وزارت ورزش به شدت به این موضوع حساس شد و به حراست فشار آورد تا هر چه سریع‌تر مشکل حضور مردان در فوتبال زنان را حل کند.»

این مربی می‌گوید حتی تاکید به حضور ترنس هم نداشتند و می‌گفتند مردان در لیگ و تیم ملی زنان بازی می‌کنند.

خاطره تلخ دیگری که از اردن به جای مانده، مربوط به مقدماتی المپیک لندن است. زمانی که در دور دوم بازی‌ها نماینده فیفا به دلیل نوع پوشش حجاب بازیکنان فوتبال زنان ایران، آن‌ها را از اجرای مسابقه با تیم اردن در امان منع کرد. نتیجه این بازی سه بر صفر به سود تیم اردن اعلام شد و دختران ایرانی از حضور در مسابقات منع شدند.

بازیکن مورد نظر کیست؟

گفته می‌شود این بار اردن نوک پیکان را به سمت «زهره کودایی»، دروازه تیم ملی زنان گرفته است. او که با مهار دو ضربه پنالتی در دیدار با اردن نقش اصلی صعود به جام ملت‌ها را ایفا کرد، به زعم اردنی‌ها یک «مرد» است.

رییس فدراسیون فوتبال اردن در نامه خود خطاب به دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره هویت جنسی یکی از بازیکنان ایران نوشت و منظور دقیق او این است که تیم ملی زنان از یک مرد در ترکیب خود استفاده کرده است.

زهره کودایی که با شغل نجاری خرج مادر و خانواده خود را پس از فوت پدرش می‌دهد، بارها در معرض اتهام قرار گرفته است. در اواخر دهه ۸۰ و ابتدای ۹۰ بارها فدراسیون پزشکی فوتبال او و چند بازیکن دیگر را به دلیل داشتن چهره، صدا و قدرت بدنی منتسب به مردانه احضار کردند و مورد بازدید بدنی قرار دادند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy