سپاه میخواهد دوتابعیتیها را برای رفتن به ایران فریب دهد، زمانی که من را ربودند، در وزارت خارجه بودی
نزار زکا، زندانی سابق در ایران در توییتر در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان درباره نگرانی افراد دو تابعیتی نوشت: «به نظر میرسد سپاه میخواهد چندین دو تابعیتی را برای رفتن به ایران فریب دهد. به نظر میرسد این بیشتر هشداری باشد به دوتابعیتیها که به کشورشان (ایران) نروند.»
***
رادیو فردا - نزار زکا، شهروند لبنانی که چهار سال در ایران زندانی بود، اظهارات وزیر خارجه ایران مبنی بر «تضمین ورود و بازگشت ایرانیهای مقیم خارج» را «فریب» نامیده است و خطاب به حسین امیرعبداللهیان گفته است: «تضمینها چیست و از سوی چه کسی ارائه میشود؟ دولت ایران زمانی که شما هم در وزارت خارجه بودید، من را دعوت کرد و ربود».
او در دو توییتی که روز دوشنبه، اول آذرماه، منتشر کرده است، نوشته است به نظر میرسد که سپاه پاسداران در حال برنامهریزی برای «فریب دوتابعیتیها برای رفتن به ایران» است و وعده وزیر خارجه ایران را هشداری برای این افراد دانسته است که به ایران نروند.
1/2 What are the guarantees, and from whom? You? What about foreigners? You were at the foreign ministry when your gov invited and kidnapped me. @XiyueWang9 @FreeTheNamazis @FreeNazanin @FreekamranG @FreeAnoosheh @StateSPEHA https://t.co/4eHMNfSgNN
-- Nizar Zakka - نزار زكا (@FreeNizarZakka) November 21, 2021
آقای زکا که تابعیت آمریکایی نیز دارد، کارشناس فناوری اطلاعات است و شهریور ۹۴ با دعوت دولت ایران برای شرکت در «همایش بینالمللی نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار» به تهران رفت ولی سه روز بعد از ورودش ربوده شد و پس از چهار سال در تیرماه ۹۸ آزاد شد. گفته میشود ایران در ازای آزادی قاسم تاجالدین، بازرگان لبنانی مرتبط با حزبالله لبنان، آقای زکا را آزاد کرد.
نزار زکا پس از آزادی و بازگشت به لبنان شدیدا از جمهوری اسلامی انتقاد کرد و گفت که او «ربوده و خودسرانه بازداشت شده و محاکمهاش نمایشی بوده است».
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
ادعای آقای امیرعبداللهیان درباره تضمین ورود و خروج ایرانیهای مقیم خارج به کشور در حالی است که نهادهای امنیتی مختلف جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر اقدام به بازداشت شمار زیادی از اتباع خارجی و ایرانیهای دو تابعیتی کرده و گزارشهای بازجویی آنها که تحت فشار اخذ میشود، مبنای کیفرخواستها توسط قوه قضائیه بوده است.
این رویه حکومت بارها از سوی دولتها و سازمانهای حقوق بشری در سراسر دنیا محکوم و به «گروگانگیری» و «باجخواهی» با هدف «پیشبرد اهداف سیاسی» تعبیر شده است.
در حال حاضر، پرونده زندانیان دوتابعیتی متعددی چون سیامک نمازی، تاجر و شهروند ایرانی-آمریکایی، سال ۱۳۹۵ در جریان سفر به ایران بازداشت و به تحمل ده سال حبس محکوم شد، باز است. باقر نمازی، پدر سیامک نمازی، نیز همچنان برای خروج از ایران با ممنوعیت و مخالفت سپاه پاسداران مواجه است.
مراد طاهباز و عماد شرقی شهروندان ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران که هر کدام به ده سال زندان محکوم شدهاند، نازنین زاغری-رتکلیف، مهران رئوف و انوشه آشوری، شهروندان ایرانی-بریتانیایی، فریبا عادلخواه، ناهید تقوی و جمشید شارمهد، شهروندان ایرانی- آلمانی، احمدرضا جلالی پژوهشگر ایرانی-سوئدی، مسعود مصاحب شهروند اتریشی-آلمانی و کامران قادری شهروند ایرانی-اتریشی، از دیگر دوتابعیتیهایی هستند که اغلب توسط سپاه پاسداران بازداشت و به حبسهای طولانیمدت در زندانهای جمهوری اسلامی ایران محکوم شدهاند.