دویچه وله فارسی
سومین وزیر پیشنهادی رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش سرانجام رأی اعتماد گرفت. یوسف نوری که حضور در پیادهروی اربعین را جزو دستاوردهایش دانسته بود، گفت آموزش و پرورش به دنبال تربیت دانشآموزانی با "الگوی قاسم سلیمانی" است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز شنبه هفتم آذر (۲۸ نوامبر) در جلسه علنی با ۱۹۴ رأی موافق به یوسف نوری، گزینه پیشنهادی برای وزارتخانه آموزش و پرورش رأی اعتماد دادند.
از مجموع ۲۶۸ رأی مأخوذه، ۵۷ رأی مخالف و ۱۷ رأی ممتنع بودند.
یوسف نوری، سومین وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای وزارت آموزش و پرورش بود. دو گزینه پیشنهادی پیشین، حسین باغگلی و مسعود فیاضی نتوانسته بودند از مجلس رأی اعتماد بگیرند.
نوری در سخنانی در جلسه رأی اعتماد خود گفت برنامه او برای وزارت آموزش و پرورش "ذیل مرامنامه تربیتی دولت سیزدهم است." او با ستایش از قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه، تأکید کرد آموزش و پرورش باید "دانشآموزانی با الگوی شهید سلیمانی" در عرصههای مختلف سیاسی، علمی و اقتصادی تربیت کند.
نوری همچنین "دانشآموزی ولایی" را سرلوحه برنامههای تربیتی وزارت آموزش و پرورش دانسته و اضافه کرد: «سرکردگان سند آموزشی ۲۰۳۰ جایی در نظام آموزش و پرورش نخواهند داشت.»
او همچنین از تصاویر کتابهای درسی انتقاد کرده و اظهار داشت: «متأسفانه آموزشها رنگ و بوی سکولاریسم گرفته است.»
یوسف نوری پیشتر در شرح سوابق و رزومهای که به مجلس ارائه کرده بود، شرکت در راهپیمایی اربعین و صعود به قله دماوند را جزو دستاوردهای خود معرفی کرده بود.
خبرگزاریهای ایران نوشتهاند یوسف نوری دارای مدرک "کارشناسی علوم تربیتی، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و دکترای تخصصی مدیریت گردشگری" است. او همه این مدارک را از دانشگاه علامه طباطبایی کسب کرده است.
محسن زنگنه، نماینده تربت حیدریه که نطقی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارائه کرد، گفت یوسف نوری چندین سال در هلندیگهای اقتصادی بنیاد شهید و قرارگاه خاتم متعلق به سپاه پاسداران مشغول به فعالیت بوده است.
او تأکید کرد وزیر آموزش و پرورش علاوه بر "نگاههای تربیتی و آموزشی، باید نگاه اقتصادی دقیقی" داشته باشد.
در جلسه رأی اعتماد نوری، ابراهیم رئیسی حضور نداشت و به جای او محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور شرکت کرده بود.