Saturday, Dec 18, 2021

صفحه نخست » نامه مقام‌های ارشد سابق آمریکا به بایدن درباره چالش جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی

letter_121721.jpgرادیو فردا - دو مدیر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، به همراه تعداد دیگری از مقام‌های سابق دولت آمریکا از دولت جو بایدن خواسته‌اند، گزینه تهدید نظامی را احیا کند و رویکردی را در پیش بگیرد که به ایران نشان دهد ٬‌مسیر هسته‌ای فعلی‌اش باعث استفاده از گزینه نظامی می‌شود.

در این نامه که روز جمعه منتشر شده، آمده است، به نظر می‌رسد که دیپلماسی در حال حرکت رو به عقب است.

لئون پنتا، مدیر سابق سی آی ای، و ژنرال دیوید پترائوس٬ فرمانده سابق سنتکام و سی آی ای، از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.

امضا کنندگان این نامه ضمن حمایت از دیدگاه دولت بایدن برای استفاده از دیپلماسی جهت حصول اطمینان از صلح آمیز باقی ماندن برنامه هسته‌ای ایران، گفته‌اند، چالش جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای به «لحظه بحرانی» رسیده است.

آنها اضافه کرده اند، بنابراین، به خاطر تلاش دیپلماتیک برای حل این بحران، ما بر این باوریم که احیای ترس برای ایران از این که مسیر هسته‌ای کنونی‌اش باعث استفاده از زور علیه این کشور توسط ایالات متحده شود، حیاتی است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

میشل فلورنوی، معاون وزیر دفاع سابق آمریکا در امور سیاست و از مقامات ارشد دولت اوباما نیز مانند هاوارد برمن، رئیس سابق کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، نامه را تایید کردند.

در همین حال، رویترز روز جمعه به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا که نام او را فاش نکرد، نوشت٬ فاصله زمانی مورد نیاز ایران برای داشتن اورانیوم غنی شده کافی جهت تولید یک بمب اتمی اکنون واقعا «کوتاه» شده و این «هشدار دهنده» است.

توافق هسته‌ای «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام که در سال ۱۳۹۴ بین ایران و شش قدرت جهانی حاصل شد، قرار بود در ازای کاهش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، محدودیت‌هایی را برای برنامه هسته‌ای تهران اعمال کند.

جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۹۸، یک‌سال پس از خروج آمریکا از برجام به تدریج از تعهداتش عدول کرده و تولید اورانیوم غنی‌ شده را در سطح گسترده‌ای افزایش داده است. تهران همچنین اجرای پروتکل الحاقی برای بازدید سرزده بازرسان آژانس از تاسیسات هسته‌ای خود را از اسفند ۹۹ متوقف کرده است.

دولت جو بایدن که از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱٬ در حدود ۱۱ ماه پیش٬ در آمریکا بر سر کار آمده است، بارها اعلام کرده که در صورت بازگشت ایران به تعهداتش در چارچوب برجام، آماده است که به این توافق بازگردد.

مذاکرات احیای توافق برجام از فروردین ماه سال جاری با حضور کشورهای حاضر در این توافق در وین پایتخت اتریش آغاز شد. ایران در این مذاکرات حاضر نشده است با آمریکا به طور مستقیم گفت وگو کند و ایالات متحده در این مذاکرات به صورت غیر مستقیم حضور دارد.

دور هفتم این مذاکرات از هشتم آذرماه آغاز شده است و با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی، هیات مذاکره کننده و مطالبات آن نیز تغییر کرده است.

تیم جدید مذاکره‌کننده با حذف اغلب این تفاهمٔ‌های به دست آمده در شش در قبلی، اقدام به ارائه دو پیش‌نویس جدید کرد که بلافاصله از سوی طرف‌های غربی «غیرقابل قبول» و «زیاده‌روی» خوانده شد.

روز جمعه اعلام شد که دور هفتم مذاکرات به درخواست ایران مذاکرات ده روز متوقف می‌شود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy