Sunday, Dec 19, 2021

صفحه نخست » جزئيات خروج مشکوک حسن ایرلو سفیر جمهوری اسلامی از یمن

key19.jpgاختلاف با حوثی‌ها، ابتلا به کرونا یا باز هم «جراحت جنگی»!؟

کیهان لندن - حسن ایرلو عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سفیر جمهوری اسلامی ایران شنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذرماه) با یک هواپیمای عراقی از صنعا پایتخت یمن که در اشغال حوثی‌هاست خارج شده و احتمالاً به بغداد رفته است.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع آگاه گزارش داده که ایرلو برای درمان کرونا از یمن خارج شده است. آسمان یمن در کنترل نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی قرار دارد و برای پرواز از فرودگاه صنعا به مجوز مقامات سعودی نیاز است.

یک مقام ارشد سعودی آگاه به امور یمن به خبرگزاری فرانسه گفته سفیر جمهوری اسلامی ایران با یک هواپیمای عراقی صنعا را ترک کرد و احتمالاً اکنون در بغداد است.

وی گفت که این پرواز به درخواست حوثی‌‌ها یمن و موافقت مقامات سعودی و با میانجیگری عراق و عمان انجام شده است.

منابع غیررسمی در مورد علت خارج شدن ایرلو از صنعا چند موضوع را مطرح کرده‌اند. برخی مدعی‌اند او با حوثی‌ها دچار اختلاف شده. برخی دیگر می‌گویند سفیر جمهوری اسلامی در حملات نیروهای ائتلاف زخمی شده و عده‌ای هم بر این نظر هستند که احتمالاً علت خروج او از صنعا سیاسی است و به توافق تهران و ریاض مربوط می‌شود.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

برخی منابع غیررسمی می‌گویند ایرلو در بمباران جنگنده‌های ائتلاف در مناطق درگیری با حوثی‌ها مجروح شده و با خبر کذب مبتلا شدن به کرونا برای درمان از یمن خارج شده است.

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه «خبرسازی‌ها و جوّسازی‌های رسانه‌ای صحت ندارد» ادعا کرد «ایرلو از چند روز قبل مبتلا به ویروس کرونا شده است و با توجه به ضرورت رسیدگی پزشکی عاجل به ایشان، وزارت خارجه برای انتقال وی به کشور جهت معالجات لازم تماس‌ها و رایزنی‌هایی را با برخی کشورهای منطقه به عمل آورد که سرانجام منجر به فراهم شدن مقدمات لازم جهت انتقال ایشان گردید که بحمدالله هم اکنون انتقال وی به جمهوری اسلامی ایران درحال انجام می‌باشد.»

محمد عبدالسلام سخنگوی شورشیان حوثی در توییتی نوشت که تفاهم میان ایران و عربستان سعودی با میانجیگری عراق اجازه خروج سفیر را به دلایل درمانی داده است.

روزنامه «وال‌استریت ژورنال» گزارش داد که درخواست حوثی‌ها برای خروج سفیر جمهوری اسلامی می‌تواند نشانه تنش بین تهران و این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت رژیم ایران تلقی شود.

جمهوری اسلامی ایران تنها دولتی است که حوثی‌ها را به رسمیت می‌شناسد.

وزارت خارجه آمریکا آذر ۱۳۹۹ حسن ایرلو را در فهرست تحریم‌ها قرار داد و اعلام کرد او افسر رابط جنبش حوثی‌ها در صنعا بود و بیش از ۵۰ شعبه بین‌المللی «جامعه المصطفی» سکویی برای جذب نیرو برای سپاه قدس بوده است که یوسف علی معراج نیز از همین طریق روند استخدام سپاه قدس در خاورمیانه و ایالات متحده را پشتیبانی می‌کرده است.

ادعای خروج ایرلو از صنعا به دلیل ابتلا به کرونا یادآور سناریوسازی برای مرگ مشکوک دو سردار سپاه قدس در حدود ۹ ماه پیش است.

اواخر فروردین ۱۴۰۰ رسانه‌های حکومتی در ایران اعلام کردند سرتیپ پاسدار سیدمحمد حسین‌زاده حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس، بازوی خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بر اثر عارضه قلبی در گذشت. چند روز بعد نیز ادعا شد که سردار پاسدار محمدعلی حق‌بین از فرماندهان گیلانی سپاه قدس در اثر «ابتلا به کرونا» در یکی از بیمارستان‌های رشت در گذشت اما بعد از انتشار خبر مرگ او تصویری از وی روی تخت بیمارستان منتشر شد که نشان می‌داد هر دو پا و گردن او پانسمان شده است. دو ماه بعد از این قضایا سرتیپ سیدصادق حسینی فرمانده سپاه کردستان در یک مصاحبه گفت «حجازی و حق‌بین در مقابل دشمنان به شهادت رسیدند!»





Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy