یورونیوز ـ ولادیمیر پوتین روز دوشنبه گفت که نیروهای روسیه و متحدان که برای حمایت از دولت قزاقستان و «مبارزه با تروریسم بینالمللی» به قزاقستان رفته اند که پس از پایان ماموریت خود این کشور را ترک خواهند کرد. ٰ
نظامیان روس به همراه نظامیان از دیگر کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، از جمله قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان برای «سرکوب معترضان» یا آنطور که این سازمان ادعا می کند برای «برقراری صلح» از هفته گذشته وارد قزاقستان شدند. حدود ۲۰۳۰ نظامی به رهبری روسیه در قزاقستان مستقر شده اند.
رئیس جمهوری روسیه در جریان نشست ویدئویی با رهبران کشورهای متحد روسیه در آسیای میانه گفت: «ٰزمانی که این گروه(نظامیان عضو سازمان پیمان امنیت جمعی) وظایف خود را انجام داد، از خاک قزاقستان خارج می شود.»
پیش از او قاسم ژُمارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان هم «قول داده بود که عقب نشینی نیروهای سازمان پیمان امنیت جمعی» بزودی انجام خواهد شد.
ولادیمیر پوتین در این نشست تاکید کرد که «در حال حاضر گروه های مردان مسلح که به وضوح تجربه رزم و نبرد نظامی دارند و در مراکز خارج از کشور آموزش دیده اند، امروز در قزاقستان علیه دولت مستقر شورش کرده اند.»
وی در این ویدئو کنفرانس هشدار داد که «مسکو انقلاب های رنگی در سرزمینهای پیشین اتحاد جماهیر شوروی را تحمل نخواهد کرد.» رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که او و متحدانش نمی گذارند «سناریوهای انقلاب های رنگی» در این کشورها شکل گیرد.
انقلاب های رنگین یا مخملی واژه ای است که عموما درباره اعتراضات و خیزش های مورد حمایت غرب در جمهوری های استقلال یافته و یا کشورهای عضو بلوک شرق در زمان جنگ سرد و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دو دهه اخیر بارها مورد استفاده قرارگرفته است. نخستین نمونهٔ این انقلابهای رنگی در چکسلواک، متحد شوروی در «بلوک شرق» در سال ۱۹۸۹ رخ داد. پس ازآن شاهد اعتراضات و انقلاب های رنگین مشابهی در صربستان سال ۲۰۰۰، گرجستان سال ۲۰۰۳، اوکراین سال ۲۰۰۴ و قرقیزستان در سال ۲۰۰۵ بودیم.