Sunday, Feb 6, 2022

صفحه نخست » شهادت‌های تکان‌دهنده در روز پایانی دادگاه آبان + فیلم

court22_020622.jpg۸۵۰ کشته در خوزستان و تهران

ایران وایر - در سومین روز و جلسه پایانی دور دوم دادگاه بین المللی مردمی آبان که امروز یکشنبه ۱۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ بصورت غیرعلنی در لندن تشکیل شد یک افسر ارشد سپاه پاسداران نخستین شهادت را ارایه داد.

این شاهد که به گفته برگزار کنندگان دادگاه، شامگاه ۱۶ بهمن‌ماه با دادگاه تماس گرفته و خواستار ارایه شهادت شده بود گفت در جریان سرکوب معترضان در آبان ۱۳۹۸ تنها ۴۲۷ نفر در خوزستان و ۴۲۰ نفر در تهران کشته شدند و همچنین نزدیک به هشت هزار نفر در تهران بازداشت شدند.

شاهد شماره ۶۰۰ از سه استان لرستان، خوزستان و البرز به عنوان سه منطقه با بیشترین درگیری‌ها و کشته‌ها نام برد و افزود که البرز «نقطه ضعف نظام» است و خواسته شده که بعدها در مورد استان البرز تصمیم خاصی گرفته شود

.

این شاهد که با چهره پوشیده و بصورت مجازی در دادگاه شرکت کرده بود همچنین گفت که سرکوب معترضان در آبان ۹۸ «تنها موردی بود که نیروهای نظامی موظف نشدند در مورد آنکه به که، کجا و چند بار شلیک کردند، گزارش دهند.»

او همچنین تایید کرد که حتی «به نیروهای بسیج» نیز اجازه شلیک مستقیم داده شده بود» و آن‌ها در جریان سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ «بیشترین شلیک را داشت و بیشتر از همه کشت.»

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

این افسر ارشد سپاه از «وحید حقانیان و علی خلفی» دو تن از افراد کلیدی در دفتر علی خامنه‌ای بعنوان آمران این سرکوب نام برد و گفت :«تهران داشت از دست می‌رفت و وحید حقانیان و علی خلفی از دفتر خامنه‌ای دستور دادند هر کاری لازم است بکنید تا غائله ختم شود.»

وحید حقانیان، معاونت «امور ویژه» دفتر رهبر جمهوری اسلامی است و به گفته این شاهد بعد از علی خامنه‌ای، اولین نفری است که به فرماندهان سپاه دستورات را ابلاغ می‌کند.

این شاهد در بخشی از شهادت خود به فعالیت گسترده دو یگان «صابرین و امام علی» اشاره کرد و گفت این دو یگان «برگ آخر نظام برای برخورد با مردم معترض هستند و برای کشتن و هر کار دیگری به هیچ‌کس هم پاسخگو نیستند.»

این عضو ارشد سابق سپاه توضیح داد که یگان‌های ویژه که در مناطقی با درگیری مسلحانه وارد شدند، مثل ماهشهر، شوش دانیال و نقاط دیگر خوزستان، کرج، مشهد و غیره اختیاراتی نظیر «۵۰۰۰ اطلاعات سپاه» دارند یعنی مجاز به هر کاری هستند و دیگر نیروها هم باید از آن‌ها اطاعت کنند.

او همچنین گفت افرادی که در این دو یگان به کار گرفته می‌شوند تحت آموزش‌های مکتبی شدید قرار می‌گیرند و حتی «اردوهای تفریحی» آن‌ها به مناطقی از سوریه و لبنان است تا با تمرینات بدنی سنگین برای «برخورد آخر» آموزش داده شوند.

پیشتر و در جریان شهادت‌های ارایه شده از سوی شاهدان در روز دوم برگزاری این دادگاه یکی از اعضای گردان امام علی سپاه پاسداران گفت فرماندهان سپاه به آن‌ها دستور شلیک از کمر به بالا را داده بودند

این شاهد هم‌چنین گفت که در خیابان تختی بازداشتگاه وجود دارد که در جریان سرکوب‌ها «صدتا صدتا دختر و پسر را آن‌جا لخت می‌کردند و کتک می‌زدند.»

او با اشاره به شهادت خانواده‌های برخی قربانیان در خصوص شرایط دشوار تحویل پیکرهای کشته‌شدگان از سوی نهادهای امنیتی گفت عده زیادی از خانواده‌های کشته‌شدگان از ترس عواقب، جنازه فرزندشان را مخفی نگه داشته بودند تا بعد از مثلا یک‌ماه آنها را دفن کنند.

شاهد بعدی که در جلسه پایانی دور دوم از دادگاه مردمی آبان شهادت خود را به هیات دادستانی ارایه کرد با شماره ۴۱۸ معرفی شد. او خود را از اعضای نیروی انتظامی معرفی کرد و گفت که از ساعت دو بعدازظهر روز شنبه ۲۵ آبان نیروی انتظامی به حالت آماده‌باش کامل درآمد و از نیروها خواسته شده بود که نقش سازمان «دوم رزم»؛ سازمانی که در زمان بحران وارد عمل می‌شود را ایفا کنند.

او شهادت داد که در این روز «هزاران گلوله» به سمت معترضان شلیک شد اما نیروی انتظامی اجازه شلیک نداشت و تنها تیر هوایی شلیک می‌کرد: « فقط بسیج و سپاه اجازه تیراندازی به معترضان داشتند.»

شاهد شماره ۴۱۸ گفت که در روز اول اعتراضات در شهر محل خدمت او دستکم ۱۵ نفر توسط نیروهای لباس شخصی بسیج و سپاه کشته شده‌اند.

دو خواهر که درباره اعتراضات آبان‌ماه در سنندج شهادت دادند گفتند که برادرزاده آن‌ها که کمتر از ۱۸ سال سن داشت در روز دوم اعتراضات توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. به گفته این دو شاهد در تمام مدتی که به دنبال برادرزاده‌شان در میان بازداشت‌شدگان می‌گشتند شاهد پرتاب گاز اشک‌آور از سوی نیروهای امنیتی به داخل کوچه‌های باریک بودند.

یکی از این شهود که با شماره ۴۲۷ به دادگاه معرفی شده بود گفت هم‌زمان تعداد زیادی موتورسیکلت در خیابان حرکت می‌کردند و معترضان را می‌ترساندند. صدای تیراندازی هم در تمام شهر به گوش می‌رسید و او مجبور شده بعد از زخمی شدن به خانه یکی از شهروندان پناه ببرد.

شاهد دیگری که با شماره ۴۹۹ شهادت خود را به هیات دادستانی ارایه کرد توضیحاتی مفصل در مورد بازداشت کاوه ویسانی و پیدا شدن پیکر او -در حالی‌که روی آن آثار شکنجه وجود داشت- به دادگاه ارایه کرد.

کاوه ویسانی یکی از بازداشت شدگان در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در شهر سنندج بود. در بازداشتگاه اطلاعات نیروی انتظامی سنندج به خانواده او گفته‌ شد که در این مکان در بازداشت است. اما در آذرماه ۱۳۹۸ نیروی انتظامی بازداشت او را انکار کرد و به خانواده‌اش خبر داد که پیکر او در روستایی بیرون از سنندج پیدا شده است.

در دور اول دادگاه مردمی آبان که همزمان با دومین سالگرد سرکوب گسترده معترضان توسط سازمان‌های «عدالت برای ایران»، «حقوق بشر ایران» و سازمان بین‌المللی «با هم علیه اعدام» برپا شد، ۳۴ شاهد و شش کارشناس شاهد اسناد و مدارک خود را ارائه کردند.

برگزارکنندگان این دادگاه می‌گویند بر اساس اسنادی که در فاصله برگزاری دو دادگاه به دست آن‌ها رسیده و راستی‌آزمایی شده است علاوه بر ۱۳۳ مقام جمهوری اسلامی که پیشتر به جنایت علیه بشریت متهم شده بودند ۲۷ مقام دیگر جمهوری اسلامی را نیز به دلیل مشارکت در سرکوب آبان ۹۸، به جنایت علیه بشریت متهم کرده است.

اعتراضات آبان سال ۹۸ که در ابتدا واکنشی به گران شدن ناگهانی قیمت بنزین بود، به‌سرعت تغییر جهت داد و حکومت جمهوری اسلامی را نشانه گرفت. این اعتراضات اما با سرکوب شدید مواجه شد، به‌طوری که صدها نفر کشته شدند.

شمار دقیق کشته‌شدگان این سرکوب‌ها مشخص نیست، اما خبرگزاری رویترز ضمن اعلام کشته‌ شدن حداقل ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان ۹۸، از قول چهار منبع که آن‌ها را نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی توصیف کرده بود نوشت که رهبر جمهوری اسلامی به مقام‌های ارشد کشور گفته بود «هر کاری لازم است برای متوقف کردن» اعتراضات انجام دهند



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy