Tuesday, Apr 26, 2022

صفحه نخست » "افشای لیست تغییرات کلی در دولت ابراهیم رئیسی"

raeisi_042622.jpgاختصاصی ایران بریفینگ / امیر فرشاد ابراهیمی

در روزهای اخیر فشارهای محافظه کاران و تا حدودی مجلس بر دولت ابراهیم رئیسی شدت گرفته است ، اکثریت مدافعان تمام قد دولت ابراهیم رئیسی حالا رفته رفته به منتقدان نرم و حتی شدید و مخالفان وی بدل شده‌اند .

این تغییر رویه را حتی در چند سخنرانی اخیر علی خامنه‌ای و تعدادی از فرماندهان سپاه نیز می توان حس کرد دو کلید واژه «وضعیت اقتصادی نابسامان» و «معیشت مردم» ابتدا در چند سخنرانی اخیر خامنه‌ای و پس از آن دو فرمانده ارشد سپاه پاسداران ، حسین سلامی و غلامعلی رشید چندین بار تکرار شده که به نظر می رسد «ماه عسل» ابراهیم رئیسی بسیار زودتر از آنچه برای دیگر روئسای جمهوری اتفاق افتاده ، حالا رو به پایان است.

ابراهیم رئیسی هم این سیگنالها را دریافت کرده است و به عنوان اولین راه چاره برای سست نشدن پایه های میز ریاست جمهوری اش به یک تغییر کلی و تعویض ترکیب کابینه و تیمش رو آورده است ، تغییرات از تیم اقتصادی آغاز شده و تا تیم علمی و سیاسی‌اش هم کشیده شده .

بر اساس اخبارهای تا حدودی محرمانه و علنی نشده در روزهای آتی تا ۱۳ نفر تعویض و یا برکنار خواهند شد.

مطالب بیشتر در سایت ایران بریفینگ

در حالیکه این تصمیم حالا دیگر محرمانه نیست و اخبارش به بسیاری از رسانه‌ها هم درز کرده سخنگوی دولت اما همچنان معتقد است هیچ تغییری در تیم اقتصادی دولت رخ نداده و نخواهد داد.

تکذیب!

علی بهادری در گفت‌وگویی با تاکید بر اینکه آقایان محسن رضایی و صولت مرتضوی مانند سایر اعضای هیئت دولت همچون گذشته حق حضور در تمام کمیسیونهای دولت از جمله کمیسیون اقتصادی را دارا هستند، اظهار کرد: علاوه بر این، هیچ تغییری هم در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که به طور منظم از سوی رئیس جمهور و به ریاست ایشان برگزار می‌شود رخ نداده

سخنگو و دبیر هیئت دولت با رد تغییر در تیم و تصمیمات اقتصادی دولت آن را فقط «ترمیم ترکیبی دانست» و علت تغییر ترکیب کمیسیون اقتصادی و حذف معاون اقتصادی و معاون اجرایی رئیس جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصادی هیئت دولت را موضوعی دانست که از مدتها قبل مطرح بوده که به دلیل مشغله اعضا و وجود جلسات ستاد اقتصادی دولت، و یا به حد نصاب نرسیدن جلسات کمیسیون آقایان صولت مرتضوی و محسن رضایی برای برون‌رفت از این مشکل، خودشان پیشنهاد دادند که از عضویت در کمیسیون اقتصادی حذف شوند»

غیبتهای محسن رضایی

در سخنان اخیر سخنگو و دبیر هیئت دولت اگرچه به مشغولیتها و به حد نصاب نرسیدن جلسات هم اشاره شد اما برکناری محسن رضایی تایید و آن را به خواسته خودش نسبت داد این در حالی است که یک منبع آگاه در دفتر محسن رضایی گفته است که علت غیبت وی در آخرین جلسه ستاد اقتصادی دولت گذراندن دوران نقاهت بعد از بیماری بود که چند روز پیش به‌خاطر آن در بیمارستان بستری شده و گمانه‌زنی‌ها و ادعاها درباره کناره‌گیری یا برکناری از مسئولیت‌هایش در دولت را بطور کل تکذیب کرده است.

پس از این اظهارات عضو دفتر محسن رضایی بود که علی‌ بهادری جهرمی بلافاصله در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت که لغو عضویت معاونان اقتصادی و اجرایی رئیس جمهور و در واقع حذف جایگاه حقوقی این دو معاونت از کمیسیون اقتصادی به درخواست خودشان و مسبوق به سابقه بوده و برای تسهیل در فرآیند بررسی لوایح دولت انجام شده است تا حد نصاب قانونی مصوبات پیشنهادی این کمیسیون رعایت و قابلیت طرح در هیأت دولت را داشته باشد.

از اول هم معلوم بود محسن رضایی را کنار می گذارند

شرق نوشت:‌ بلافاصله پس از معرفی کابینه ابراهیم رئیسی برخی رسانه‌ها و چهره‌های سیاسی به تفاوت دیدگاه‌های اقتصادی محسن رضایی و کابینه رئیسی اشاره کردند و گفتند که این دودستگی در تصمیمات در نهایت دردسرساز می‌شود و کسی حاضر نمی‌شود مسئولیت مشکلات ایجادشده را بر عهده بگیرد.

حالا پایگاه اطلاع‌رسانی دولت اعلام کرده است که معاون اول رئیس‌جمهوری مصوبه مربوط به حذف معاونان اجرائی و اقتصادی رئیس‌جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت را ابلاغ کرد. براساس این گزارش هیئت وزیران در جلسه هفتم فروردین ۱۴۰۱، به استناد اصل (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب کرد معاونان اجرائی و اقتصادی رئیس‌جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت موضوع بند (۱) ماده (۶) اصلاحی آیین‌نامه داخلی هیئت دولت، حذف شوند و به‌این‌ترتیب محسن رضایی و سید صولت مرتضوی معاونان اقتصادی و اجرائی رئیس‌جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصادی دولت حذف شدند.

با این حال اختلاف کابینه رئیسی با محسن رضایی خیلی زود علنی شد. اواخر پاییز سال گذشته محسن رضایی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که خبر خوشی در راه است و یارانه نقدی مردم از دی ماه دو برابر می‌شود.

این خبر عجیب در حالی منتشر شد که دولت در بدترین شرایط اقتصادی و کسری بودجه به سر می‌برد و خبر غافلگیرکننده محسن رضایی روزها دستمایه گزارش و خبر و مصاحبه در رسانه‌های مختلف شد. اما ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد او، مقابل این خبر سکوت نکرده و به صراحت گفته‌های او را رد کردند و ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور، هم در واکنش به صحبت‌های معاون اقتصادی خود گفت: «مدیر و محور اقدامات و برنامه‌های اقتصادی دولت شخص معاون اول رئیس‌جمهور است و هرگونه اطلاع‌رسانی در خصوص مباحث اقتصادی باید با هماهنگی ایشان باشد».

اولتیماتوم رئیسی به معاون اقتصادی خود محسن رضایی در شرایطی رخ داد که پیش‌ازآن حضور رضایی و مخبر کنار یکدیگر، باعث شد که بسیاری این موضوع را سرمنشأ اختلافات در تیم اقتصادی کابینه سیزدهم بدانند.

تغییرات اساسی در راه است

حالا با توجه به آنچه گفته شد از سوی برخی از نزدیکان و اعضای دفتر ابراهیم رئیسی خبرهای نیمه رسمی شنیده می شود که ابراهیم رئیسی تغییرات وسیع و گسترده‌ای را از اواخر اردیبهشت در دولت شکل خواهد داد :

۱- حمیدرضا حاجی بابایی جهت تصدی وزارت کار برای کسب رأی اعتماد به مجلس معرفی می‌گردد

۲-سید صولت مرتضوی جایگزین سردار وحیدی در وزارت کشور می‌شود

۳-احمد وحیدی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی می‌شود

۴-الیاس نادران به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد جایگزین احسان خاندوزی می‌شود

۵-کیانوش سبزی پور به عنوان معاون پارلمانی رئیس جمهور به جای سید محمد حسینی خواهد آمد

۶-منصوری استاندار تهران به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور منصوب می‌شود

۷-مجتبی زارعی رئیس سابق بسیج اساتید کشور استاندار تهران خواهد شد

۸-احمد امیرآبادی معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری می‌شود

۹-فاطمی امین معاون علمی رئیس جمهور می‌شود

۱۰-سورنا ستاری جایگزین فاطمی امین در وزارت صمت خواهد شد

۱۱- و حسن مسلمی نائینی نیز رئیس جهاد دانشگاهی می‌شود.

ابراهیم در ایستگاه پایانی

اما ظاهرا این تغییرات و چه بسا درز دادن عامدانه این اطلاعات نیمه محرمانه به بیرون از پاستور نیز چاره کار نیست چرا که حالا در بهارستان زمزمه‌های طرح «عدم کفایت رئیس جمهور» شنیده می شود...



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy