برای اولین بار در تاریخ بلوچستان یک زن عملیات انتحاری انجام داد. شاری بلوچ ۳۰ ساله با نام مستعار "برَمش" (یعنی اولین جرقه یا بارقه نور. معنی دوم آن آواز یا صدا میباشد)، مادر دو کودک، که جلیقه انتحاری به تن داشت خود را در کنار خودرو حامل سه استاد دانشکده زبان چینی دانشگاه کراچی وابسته به انستیتو کنفوسیوس در پاکستان منفجر کرد که در نتیجه آن سه استاد چینی به همراه راننده خود رو در جا کشته شدند و حداقل چهار نفر دیگر زخمی شدند. بر طبق برخی از گزارشات چهار شهروند چینی شامل دو زن و دو مرد کشته شدهاند.
دوسال پیش ویدیو ضجههای دختر ۴ ساله بلوچ به نام "برمش" که مادرش به قتل رسیده بود در فضای مجازی به صورت گستردهای منتشر شده و تجمعات و اعتراضات فراوانی در شهرهای مختلف بلوچستان و کراچی صورت گرفت. کمپین بزرگی بنام "عدالت برای برمش" از همان زمان آغاز شد.
"بریگاد مجید" از ارتش آزادیبخش بلوچستان مسئولیت این حمله را که روز سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ اتفاق افتاد به عهده گرفته است. شاری بلوچ که تا چند ماه پیش دبیر علوم در دبیرستان دخترانه شهر تربت بلوچستان بود دارای مدارک لیسانس و فوق لیسانس فلسفه نیز میباشد و اصالتا از خانواده تحصیل کرده و مرفه و شناخته شده از شهر کِیچ ایالت بلوچستان پاکستان است. شوهر او دندانپزشک است. پدرش مدیر کل و عموی وی پرفسور و صاحب تالیفات متعدد میباشد.
بر طبق گزارش بخش اردو بی بی سی، ارتش آزادیبخش بلوچستان مدعیست که شاری بلوچ دو سال پیش به این سازمان پیوسته بود و اینکه تعداد زیادی زنان فدایی به این سازمان پیوستهاند. در طی سالیان گذشته شهروندان چینی که در پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان در ایالت بلوچستان و بخصوص در بندر گوادر کار میکنند مورد حمله گروهای مسلح بلوچ قرار گرفتهاند. مقامات چینی و پاکستانی این حمله انتحاری را بعنوان اقدام تروریستی محکوم کردهاند. بسیاری از فعالین و تحلیلگران در فضای معتقدند این موضوع باید ریشه یابی شود که چرا یک خانم تحصیلکرده و مرفه بلوچ به عملیات انتحاری روی میآورد؟
مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن